Samenwerken?

Wat begon als een file op mijn bureaublad met wat losse schrijfsels, is bijna zes jaar later uitgegroeid tot mijn belangrijkste tijdverdrijf (naast mijn full time job en mijn full time kinderen natuurlijk ;)). Ik was vroeger enthousiast omdat er 20 mensen waren langsgekomen op één week, tegenwoordig durf ik al eens te zeuren als ik een dag de 1000 unieke bezoekers niet gehaald heb. Een mens is dat rap gewoon, zo al die lezers. Maar omdat zij mij verwennen, probeer ik hetzelfde voor hen terug te doen. En dat leidt al eens tot leuke samenwerkingen, zo heb ik in het verleden al samengewerkt met Bollebuik, Boobs’n Burps, Novotel of het lokale fitnesscentrum . Dat zijn er maar een paar, als ge het lief vraagt wil ik mijn hele mediakit voor jou wel eens opdissen. Ik wil maar zeggen, we kunnen over alles praten. Liefst met een drankje, nog liever met een koekske. Mail gerust naar sofie@sofinesse.be

IMG_6395

Toen ik een klein meisje was, wilde ik niks liever dan de show stelen. Ik knutselde toneeltjes, gedichtjes en andere optredens in elkaar. Elk familiefeest moest er aan geloven. Ik heb ook uren gespeeld met een fisher-price radiootje. Ik maakte volledige programma’s. En mijn liefde voor de microfoon is alleen maar groter geworden. Ik kon waarschijnlijk al babbelen en op een podium staan (of zitten), voor ik mijn eerste stapjes zette.

Toen ik een iets groter meisje was, ging ik naar het conservatorium van Mechelen. Daar werd het wild enthousiasme bijgeschaafd en werd de salontafel een echt podium. In 2002 ben ik daar afgestudeerd met grote onderscheiding. En met tranen in de ogen, want tien jaar (minstens) elke woensdag en zaterdag met de fiets naar Mechelen trappen voor je grote passie, dat kruipt niet in je kleren.

Toen ik groot genoeg was, ging ik naar de universiteit om Germaanse te studeren. Om er daarna nog een jaartje radio- en televisiejournalistiek aan vast te plakken. En daarna ging het rechtstreeks naar de radio. Dat is ondertussen mijn hoofdbezigheid, maar daarnaast heb ik nog genoeg tijd voor andere dingen.

foto Stefan Sofie

Je kan me boeken voor allerhande:

presentaties –  evenementen, concerten, bedrijfspresentaties 

stemmenwerk – voice-over, reclamespots, creatieve opdrachten (portfolio op aanvraag)

workshops – presenteren, drama, stem en MC’en

presentatie demer en laak

Via

boekingen@sofinesse.be

0471/ 92 67 62

4 Responses to Samenwerken?

 1. Mieke says:

  Dag Sofie,

  Sorry dat ik via deze weg kom maar ik stam nog uit de preshistorie en ken niets van al
  dat blogg-gedoe. ‘k Vond alleen deze weg om je te contacteren.
  Ik zag en hoorde je vanavond in Reyers Laat. En ontdekte verschillende dingen over je.
  Ik kende alleen je stem van op de autoradio: daar staat altijd Nostalgie aan wanneer ik maandag en dinsdag naar Akademie Noord rij voor m’n keramieklessen.
  Vanavond kreeg ik het bewijs dat het stemmetje dat ik ken en dat dikwijls (liefdevol lijkt me) geplaagd wordt, inderdaad aan een lief dametje toebehoort. En dat je met dezelfde frustraties worstelt als waar ik mee zat toen ik mijn dochter kreeg.
  Eventjes in ‘t kort: ik werkte sinds ’65 op een expeditiebedrijf, trouwde in ’70 en kreeg in ’85 een schat van een dochtertje. Laat maar héél gewild! 12 jaar aan gewerkt! Ondertussen is ze 28 en bouwt haar eigen leven op. Maar ik begrijp je schrik: mij overkwam het écht. Ik besloot te blijven werken, uit noodzaak maar ook omdat ik m’n job niet wou missen. Het kostte me mijn funktie. Ik bleef in een andere job bij de firma tot m’n pensionering. Omdat ik verknocht was aan het bedrijf waar ik mee opgroeide maar ook omdat ik geen keus had (te lang verhaal voor hier).
  Toen m’n dochtertje geboren was en naar de kribbe en later naar de kleuterschool+opvang ging, dacht ik dat kind gaat haar mama nooit kennen. Maar niets is minder waar. Door de omgang met andere kinderen van baby-tje af is ze een heel sociaal persoontje geworden en, zelfs na 28 jaar weet ze nog altijd de mama te vinden voor een knuffel of wanneer ze haar hartje moet luchten.
  Wat dat pensioen betreft. Ik ben sinds 5 jaar gepensioneerd. Als ik verlofgeld, maaltijdchecks en 13 de maand mee tel, heb ik zo’n 800 euro per maand minder. Mijn man is al jaren thuis (mindervalide) maar krijgt een uitkering klein vanwege in functie van mijn loon (kijk er de barema’s van de maritime maar eens op na – en dat zijn bruto bedragen). Ons huis is nog niet afbetaald; lening herzien door het ziek worden van mijn man. En toch komen we niets te kort. We hebben een dak boven ons hoofd, eten, kleding en af en toe een vakantie. Meer moet dat niet zijn.
  Ik bedoel maar, lieve Sofie, om met m’n vroegere baas te spreken: de soep wordt nooit zo eet gegeten als ze gekookt wordt. Geniet van je Basieltje en je vriend en van je job maar pluk de dag en “later” zal heus wel meevallen.

  Groetjes,
  Mieke

 2. Anna Berg says:

  Wow. Zoveel bezoekers op 1 dag. Vandaag kreeg ik er al 30 dankzij jou. 😉

 3. Hoi,

  op je blog las ik dat je hardloopt! Heb je misschien tijd en zin om mee te doen aan een interview voor de rubriek Rennende moeders op http://www.renmamaren.com? Als je wilt meedoen mail ik je graag de vragen.

  hartelijke groet,

  Nicole Orriëns

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *