Het Oilily-trauma (+ leuke weggeef voor de nieuwe webshop van Bollebuik!)

Ik zit nog met een paar onverwerkte trauma’s uit mijn jeugd. Zo kan ik bijvoorbeeld geen schotelvod verdragen in mijn perimeter, maar zo gaat mijn haar ook een beetje rechtstaan van het woord Oilily. Dat heeft alles te maken met mijn moeder die daar vroeger een ongelooflijke fan van was. Ik was – laten we beleefd blijven – minder fan.

Mannekes, heb ik gevloekt op die felgekleurde kleren! Misschien heb ik er ooit zelfs gaten geknipt in de hoop ze niet meer te moeten dragen, maar dat heb je niet van mij. En uiteraard kon mijn oma alles herstellen, zodat ik eraan was voor de moeite. Ik was waarschijnlijk beter voor een javelbehandeling gegaan, maar dat durfde ik niet. Het ergste was die vuilgroene blinkende winterjas in de vorm van een ajuin. Zo ziet hij er toch in mijn herinnering uit, ik heb helaas (nog) geen foto teruggevonden van het kleinood. Ik begrijp dat de volgende foto mijn trauma ook niet echt kracht bij zet, want zo verschrikkelijk ziet het er eigenlijk niet uit. (Ok, ik ben nog op zoek naar vreselijkere foto’s. Ze komen. Maar mijn zus en ik dragen hier wel allebei Oilily.)

SofieOlily

Maar ondertussen begrijp ik het ook gewoon. Ik vond het toen misschien niet zo mooi (_understatement_), maar eigenlijk was het gewoon megahip. Mijn moeder was een hipster als het op kinderkleren aankwam, I must admit. En nu ik zelf kinderen heb, kan ik ook maar heel moeilijk aan leuke kinderkleren weerstaan.

Mijn favoriete winkel in de buurt (waar we twee keer onze geboortelijst hebben gelegd, maar over geboortelijsten heb ik het later nog wel eens met tips & tricks) heeft veel te veel leuke kleertjes voor mijn portemonnee. Iedere keer als ik passeer bij Bollebuik in Mariakerke, verlies ik de tijd uit het oog met snuisteren tussen de toffe kinderkleertjes, geweldig speelgoed en duizend andere veel te schattige dingen. Basiel vindt dat meestal niet erg, want ze hebben daar een boomhut om in te spelen. I know, een boomhut. En een knikkerbaan. En kinetisch zand. En “Nee, ik wil niet naar huis, mama!”

IMG_6150

Ik kom daar nu toch al een paar jaar met veel plezier, dus toen ze me vroegen om te helpen bij de lancering van hun gloednieuwe webshop, kon ik alleen maar heel enthousiast “JA!” gillen. Dus ik roep het hier nog even voor de mensen die niet meteen in Mariakerke geraken maar toch graag snuisteren: Bollebuik heeft nu ook een webshop! Hoera!

Het wordt nog veel beter trouwens, want ik mag cadeautjes weggeven! Ik mag drie lezers gelukkig maken met een waardebon van 25 euro die je helemaal mag spenderen op www.bollebuik-be.be ! Laat in de comments gewoon even weten welk baby-item voor jou onmisbaar was/is? Ik kies samen met Basiel drie namen uit het potje.

Woensdagavond maak ik de winnaar bekend op mijn facebookpagina.

Zeg, en het is niet mijn schuld als de soep aangebrand is  omdat je te lang op de webshop hebt rondgeneusd he.

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Gent, Kind en gezin, Weggeef. Bookmark the permalink.

87 Responses to Het Oilily-trauma (+ leuke weggeef voor de nieuwe webshop van Bollebuik!)

 1. Saskaya says:

  De wipper. Onmisbaar met een refluxkind dat veel te nieuwsgierig was voor de wereld.

  Compleet nutteloos vond ik overigens tetradoeken. Van iedereen gehoord dat je niet genoeg van die dingen kon hebben, maar ik heb er nooit een ander nut voor gevonden dan een poppendekentje voor de dochter haar lievelingspop.

  • katrijn says:

   Nu vraag ik me af.. (ook mama van een refluxkindje). Hoe kan je in ‘s hemelsnaam NIET gebruik maken van tetradoeken als je kindje reflux heeft? 🙂
   (bij ons slingerde dat overal: vooral over de schouder, op de grond om de vele plasjes op te kuisen, onder het hoofd in bedje, onder hoofdje in de wipper, op de speelmat.) Ik heb twintig exemplaren en nog kom ik er te kort!!

 2. Lore says:

  By far: een draagdoek/draagzak 🙂 Want toen werden mama’s handen terug vrij en kon iedereen meegenieten van wat extra tijd en ruimte.

 3. Nashje says:

  Oh neen, mijn wederhelft gaat dit niet leuk vinden 🙂

  Meest nuttige baby-ding…de draagdoek, ongetwijfeld, zeker nu voor mini nr 2.
  En op 2: mijn rode met witte stippen bh om handenvrij te kolven…’k zou het liever niet nodig hebben, maar het zorgt er wel voor dat ik ‘s ochtends boterhammen kan smeren, flesjes gereed zetten en dergelijke en ondertussen kan kolven.

 4. TheMiss says:

  Met onze huilbaby die geen volle minuut zonder huidcontact kon: de tricot slen.
  Ik denk dat ik het niet overleefd had zonder die doek…

 5. Karolien says:

  De baby is nog onderweg waardoor ik op dit moment nog niet echt kan bepalen wat voor mij onmisbaar zal zijn. Ik hoop alleszins dat een draagdoek 1 van de items wordt die ik vaak zal gebruiken en €25 euro is dus ontzettend welkom om onmisbare dingen te beginnen verzamelen voor men klein spook!

 6. Ineken says:

  Zo grappig, ik heb net hetzelfde trauma. Mijn hippe mama was ook fan. Mijn plechtige communie outfit was Oilily. Stond ik daar met mijn felrode gebloemde broek, hemd, en sneakers tussen allemaal pastelprinsessen met ballerina’s. 🙂
  Onze geboortelijsten lagen trouwens ook bij Bollebuik.
  En ik heb ook twee zonen.
  Maar geen radiostem. 🙂

 7. Anais says:

  Ooh wat wil ik graag een cadeaukaart winnen voor de webshop! Want Mariakerke ligt idd niet op mijn baan ( Wenduine) maar de shop lijkt mij fantastisch!
  Wat ik niet kan missen voor mijn kleine spruit is de leuke kleurrijke mobile van tinylove waar ze uren naar kan kijken en lachen!

 8. José Ruysevelts says:

  Ach Sofieke , ik zie je nog zo voor me in je kleurige Oilily kleren. Je mama was er inderdaad fan van . Je had niet alleen de jassen en de jurkjes … Je had ook een Oilily boekentasje en een Oilily handtasje waarin een flesje Oilily kinderparfum zat .
  De klasgenootjes vonden dat flesje “reuk” heel interessant.
  Alle kindjes mochten eens ruiken en psssssssjt… Alle poppen en beertjes mochten ook lekker ruiken.. Binnen de kortste keren was dat flesje leeg en de geur in de klas was te vergelijken , met een zwoele overgeparfumeerde dame …
  Sofie en Oilily … for ever….

 9. Joke says:

  Mijn 2 onvoorstelbaar nieuwsgierige (maar verder compleet verschillende) kindjes kon ik allebei al heel snel bezighouden met boekjes. Eerst de stoffen varianten, daarna de kartonnen boekjes: om op te sabbelen, om in te bladeren, om mee over de grond te schuiven, om samen in te kijken en om uit voor te lezen. Goed voor uren plezier hier, ook nu nog!

 10. Bie says:

  de trip trap newborn set. Heel veel plezier aan beleefd. Het was heel leuk om Theo op tafelhoogte bij ons te hebben.

 11. Evi says:

  Keistom, maar ik vind tetradoeken gewoon een geweldig baby-item! In het begin gebruikte ik het voor alles. Om de baby in te wikkelen, teruggegeven melk mee op te kuisen, kinnetjes mee af te drogen, kleren te beschermen,… Nu gebruik ik ze nog steeds op de luiertafel zodat ik niet om de twee dagen die kussenkoes moet vervangen. Al duizend keer gewassen en dat blijft er gewoon goed uitzien. Hoera voor de tetradoek!

 12. Catherine says:

  En ik wou zo graag Oilily en ik kreeg dat niet. Mijn mama was zo geen hipster en op school moesten we een uniform aan in marineblauw en wit. Gelukkig gaan mijn kinderen kleurrijker door het leven. Onmisbaar baby item? De draagdoek. Daar hebben we toch maar mooi 2 zware refluxbbies mee overleefd. En nog want de jongste is net 4 maanden. Die parfum van Oilily had ik wel. Mmmmh

 13. Laura says:

  Haha ik begrijp je! Ik had ook Oilily outfits, was inderdaad zeer hip toen wat een schrale troost is! Ik herinner me een haarband met plastieken fruitjes op en een broek en T-shirt in een mega schreeuwerig patroon, exact hetzelfde! Mijn meest onmisbare baby item is hier toch ook al de tetradoek geweest. Onze baby geeft heel veel melk terug dus we moeten hier altijd tetradoeken in de buurt hebben. Ik heb er een stuk of 20 maar om de 4 dagen zijn ze toch op en moet ik een was doen 😊. Ziet er een supertoffe winkel uit trouwens!

 14. liese says:

  ik ben nog altijd fan van de handtassen en portemonnees van oilily!!! thoh, wat ik niet zou kunnen missen voor mijn baby….een verzorgingskussen 🙂

 15. astrid philips says:

  hoeraaaaa voor cadeautjes!
  leve de wipper, en de babycook, zelfs om de eigen groentjes al eens in klaar te maken.

  ik reken op uw stoere bink, Basiel 😉 xx

 16. Nele says:

  Het eerste wat ik voor mijn ongeboren dochter kocht, was een muziekknuffel en ik weet dat ik toen dacht “oei, heb ik niets nuttigers nodig voor mijn kind?” Awel, 5,5 jaar later wordt hij nog dagelijks gebruikt. Tegenwoordig trekt ze zelf aan het koordje als ze ‘s nachts wakker wordt, want inslapen zonder dat uil voor haar zingt lukt nog altijd niet.

  Ik was trouwens grote fan van Oilily, en heel jaloers op kinderen die dat droegen, want mijn moeder kocht dat niet voor ons.

 17. Fiona Mandos says:

  Haha. Ik was een mega trots en blij regenboog Oilily kind! Liefst nog met twee verschillende kleuren kousen aan.

  Over paar weekjes ben ik in Gent en kunnen we gaan Bollebuik shoppen! Tot nu toe kocht ik alles voor Mira online. Ook uit Belgische webshops. Voor winkels die goede service bieden en moeite steken in een heerlijke selectie, betaal ik met plezier hogere verzendkosten naar het buitenland.

  Het enige item waar ik echt echt echt niet zonder kan, is mijn lief! (en luiers)

  Dat lief in combinatie met de draagdoek (BB tai) waren de eerste weken echt de helden in mijn leven. Sinds kort is de wipper een succes en kunnen we eindelijk nog eens samen warm warm eten. En ik geef te veel geld uit aan mooie tetradoeken en dekentjes.

 18. Ellen says:

  De draagzak was voor ons 100% onmisbaar!

 19. jessie says:

  Dat moet toch wel de tricot-slen zijn! Zalig om te weten dat wat-er-ook-gebeurd ik IETS in huis had waardoor alles zeker goed werd.

 20. Emmy says:

  Voor onze eerste zoon was de wipper onmisbaar, terwijl nummer twee daar niet wou van weten en veel liever in de draagdoek zat…
  En voor alle flesjes en kolfmateriaal: een goede sterilisator zou ik toch ook niet kunnen missen…
  Prettig weekend!

 21. Kim says:

  Hier was en is de tricot-slen nog steeds een groot succes. Zowel voor de kindjes als voor de mama.

 22. Ems says:

  Oooh, Oilily! Ik ben nog steeds fan 😉. Wat ik voor mijn toekomstige kleintje al klaar heb liggen is een draagdoek. Ik kijk er al naar uit om ons baby’tje ook na de bevalling erg dicht bij mij te kunnen houden.

 23. Evi says:

  Mijn eerste baby is nog ‘on the way’, maar ik hoop dat de draagdoek voor mij onmisbaar zal blijken! Duimen dus dat dat kleintje er ook zo over denkt 🙂

 24. T. says:

  ook hier de draagdoek, zeker om refluxbaby 1 in rond te dragen. En het slangenkussen, voor borstvoeding in het begin – veel gemakkelijk om die ienieminie baby goed te positioneren, om de baby in de zetel te leggen/zetten en er zelf bij te liggen voor een dutje. Ik kocht zelfs een tweede toen ik zwanger was van zoon 2 omdat we dat zoveel gebruikten. Nu hebben we er zo hoesjes voor gekocht en zijn ze poefjes die nog bijna dagelijks gebruikt worden hier in huis.

 25. Grietdm says:

  onmisbaar, slabbetjes 🙂 en zo’n borstvoedingskussen dat ik dan ook gebruikte om de baby in te leggen.

 26. Silvie says:

  Voor mij ook de wipper, we konden in het begin enkel samen eten als mijn man of ik met een voet de baby deed wippen op de grond 😀 Als het stil stond huilde hij… Ik heb nooit een draagzak of draagdoek gekocht, maar wil dat wel voor nummer 2, iemand tips ?

 27. Ruth says:

  Voor mij waren de tetradoeken, en later het wippertje, onmisbaar!

 28. Karen says:

  Niet meer origineel, maar de draagdoek/ergonomische draagzak. Want dan kon ik eten. Wat ook weer het humeur vooruit hielp. Ook handig, zo’n draagdoek, als je geen buggy wil meesleuren op citytrip.

  Grote fan van de winkel en de vriendelijke dames die met plezier alle vragen beantwoorden!

 29. Kim says:

  Helemaal in tegenstelling met Saskaya: tetradoeken, vooral dan de grote swaddles an Lassig (http://www.bollebuik-be.be/swaddles-2pcs-lela-pink).
  Ik geef die ook supergraag kado. Ideaal om te gebruiken als cover-up bij het (publiek) borstvoeden, om ze in te swaddelen als ze onrustig zijn, om meubels te beschermen tegen rondvliegend eten, als tentje op de maxi cosi in de auto (tegen het licht van de straatlampen),…. Zelfs nu, als we eropuit trekken met onze peuter, neem ik er altijd eentje mee, al is het maar om handjes en mondje proper te vegen.

  Die website is trouwens gevaarlijk, Sofie, met een tweede op komst hier 😉

 30. Isabel says:

  Wat ik niet kan missen? Een tutjeskoord!!! Heb ik ze niet bij, kan ik mij elke 3 minuten bukken. Mijn zoontje gaat voor het record tutjes-werpen 😉

 31. Sarah says:

  Tetradoeken… zonder twijfel! Wordt hier voor vanalles en nog wat gebruikt! Groot of klein maakt niet uit! 😀

 32. Tessa says:

  Ai ai, ik val in herhaling. Maar een draagdoek! Het is mij een raadsel hoe je die eerste weken (maanden, jaren) zonder goed ergonomisch draagsysteem overleeft 🙂

 33. Josie says:

  De draagdoek! Snap nooit dat er mensen zijn die zonder kunnen. en wees blij; ik kreeg geen oilily wegens te duur en mijn beste vriendin wel, trauma 😉

 34. anneleen says:

  Baby 1 vond zijn speelmat super plezant, (reflux)baby 2 zat heel veel in de wipper. Zelf ben ik fan van de kleurrijke dekentjes en accessoires die ze in Bollebuik verkopen (en de kleertjes ook natuurlijk). Onze lijst lag er ook twee keer en ik kom er nog steeds heel graag.

 35. Isabel says:

  Ik vond de Tricot Slen onmisbaar, vooral dan als nummer twee zich aandiende… Ook ben ik nog steeds vree content van mijn buggy, bugaboo cameleon. Wat is die wendbaar!

 36. annelies. says:

  Wat hier een gouden aankoop blijkt te zijn is de Shantala wasemmer. Sinds we die in huis hebben, kan ik zelf eens langer dan een halve minuut onder de douche staan.
  Ik zet baby in emmer in de hoek van de douche. Zo kan hij alles goed bekijken zonder waterspetters in zijn gezichtje en kan ik met een gerust hart op het gemak douchen. Hij vindt dat trouwens schitterend, geniet er echt van.

  Een blije baby en een moeder die niet meer stinkt, meer moet dat niet zijn.

  P.S. Ik wou vroeger ook altijd Oilily maar kreeg dat niet. Ik heb echter wel ooit één jas van Oilily gehad, eentje van de oudere nichten. Die jas moest ik over mijn hoofd trekken want had geen verticale rits. Nooit gesnapt wie dat ooit heeft ontworpen want mijn haar lag telkens overhoop.

 37. Tine says:

  Op Albababy na heeft Bollebuik nu echt wel al mijn favoriete merkjes. Het is inderdaad een zeer gevaarlijke winkel geworden.

  Ik was vroeger zot van Oilily, maar kreeg het ook niet. Dat parfum rook ook zo zalig.

  Om op uw vraag te antwoorden: onmisbaar: tetradoeken, hopen tetradoeken en wikkeldoeken.

 38. Griet says:

  oei oei oei… zo een moeilijke vraag…
  naast een berg geduld, liefde en warmte…

  draag-dingen… draagzak & draagdoek (rekbaar en geweven) waren top bij nummer 1. hij had duidelijk nood aan extra-moeke-nabijheid…
  bij nummer 2 de schommelstoel… ik geef nu veel langer borstvoeding dan bij nummer 1 (jeuj joepie) en hij slaapt op zijn eigen kamer, dus dat extra comfort is wel fijn.

  als afsluiter vind ik een steunende, helpende, begrijpende, samen-met-jou-er-voor-gaan partner onmisbaar…

 39. Lien says:

  Mijn onmisbare baby-items: de lievelingsknuffels van mijn zonen (voor de oudste Beer – dezelfde als van Mr. Bean) en voor de jongste Elmo. En dan vooral het feit dat ik ze alletwee dúbbel heb aangeschaft. Én dat de zonen dat niet weten. Zo kan ik ze ongemerkt in de was smokkelen (ik moet ze dan wel in’t geniep op het droogtes wat verstoppen tussen de andere was) en als we er ‘s avonds bij bedjetijd eentje nier vinden hoeven we niet in een stress te schieten, ideaal!
  Ziet er een super leuke webshop uit zeg!

 40. Inge says:

  Ik moest de kleren van mijn nicht afdragen en mijn tante was nogal ouderwets (understatement). Jaloers dat ik was op hippe oilily dragende kinders 😉. Het borstvoedingskussen vond ik onmisbaar (voor bv, als ruggensteun voor mij, om de baby in te leggen, …).

 41. Romina says:

  De draagdoek!

 42. Evalou says:

  oh mijn favoriete winkel! Mijn meisjes zijn ook altijd dolenthousiast bij onze bezoekjes. Griet, Joke en de meisjes daar zijn dan ook topmadammen!
  Wat bij Lily Lou onmisbaar was (de babybjorn wipper), was bij Lucy dan weer minder uitgesproken… De winkel heeft dan ook voor elke babyissuetje een oplossing, ik kan er niet direct nog een herinneren (zij was ook een easy baby)…
  Dus ik ding met veel plezier mee naar die bon!

 43. Evalou says:

  Of misschien toch: de xl tetra doeken!! Ideaal voor inbakeren, smossen, meenemen naar strand/Blaarmeersen/dok/parkkaffee…

 44. daand says:

  Tetradoeken for the win! In alle vormen, maten en kleuren.

 45. E says:

  Absoluut de draagdoek. Zonder dat stuk stof zou ik 2 keer de eerste 4 maanden gek
  geworden zijn… Bij baby 1 waren ook de tetradoeken onmisbaar!

 46. Kristien says:

  De geboortecadeau’s waren geen probleem. Een kleine van 15 maanden entertainen is een pak moeilijker. Een beetje hulp hier is altijd welkom!

 47. Ellen Spanhove says:

  Aangezien we een adoptiezoontje hebben, kan ik niet antwoorden op je vraag wat ik onmisbaar vond in de baby uitzet. Onze zoon was twee jaar toen we hem ophaalden. Maar ook wij legden een lijstje bij bollebuik voor de zoon. Onmisbaar vond ik de trip trap en zijn loopfietsje. Een zalige winkel waar je niet met lege handen buitenkomt.

 48. Kim says:

  Een draagdoek en een borstvoedingskussen zowel tijdens de zwangerschap om te slapen als tijdens de borstvoedingen.

 49. Sofie says:

  Oh, weer een nieuwe top webshop ontdekt, merci!
  Wat voor mij onmisbaar is: mijn draagdoek voor baby en draagzak voor peuters en uiteraard de alom gekende Wipper :).

 50. Eefje says:

  Ik lees graag alle bovenstaande, met de eerste op komst (het mag nu geweten zijn) heb ik nog alles nodig, maar geen idee wat dat allemaal is.

 51. Sarah Titericx says:

  Het meest nuttige was toch wel de luier 😀 verder fan van draagdoeken en haar peppa tino konijntjes, uit bollebuik 🙂

 52. Liesbet R says:

  De babyset van de tripptrapp, zo leuk om allemaal samen aan tafel te zitten!

 53. sofie says:

  De “mobiele” mobiel van Tiny love! Superhandig voor op reis,weekendjes,restaurant… altijd een (mini-)mobiel in de buurt!

 54. Sara says:

  Hier ook de tricot slen. Het heeft gemaakt dat we de eerste drie maanden overleefd hebben. Echt onmisbaar! En nu soms heimwee naar de draagdoekentijd.

 55. lilith says:

  Het matrasje van cocoonababy was het enige dat ervoor zorgde dat Dexter ook op locatie wilde slapen. Dat dus, en ik ben ondertussen op zoek naar een tweedehands, want ik heb die van mij weer doorverkocht.

 56. nele says:

  Ring sling draagdoek. Anna heeft er 2 jaar in gezeten en Seppe zit al boven de 2 jaar.
  Tetradoeken en zeker die grote.

  En ik vond Oilily super vroeger, maar ik kreeg dat vaneigens niet. Net zoals de Barbiekleren voor kleuters in de 3suissesboek, die kreeg ik ook niet.

  Toen ik 12 ofzo was, kocht ik met mijn zakgeld mijn eertse parfum…die van Oilily 🙂

 57. Barbara says:

  Tetradoeken, groot en klein! En toen de dochter nog mini was een Puckababy inbakerslaapzak!

 58. Tamara says:

  Buiten alle ‘normale’ dingen ben ik vooral blij met onze luieremmer. Da stinkt niet, de oudste doet niet liever dan de pamper van de jongste erin te doen en eens de pampers van de baan zijn kan je hem gebruiken als vuilnisbak.

 59. Mamafien says:

  Echt onmisbaar vond ik de maxi-cosi, wij konden onze baby van bij het begin overal mee naartoe nemen, dus in de auto moest hij wel veilig zitten. Eenmaal uit de wagen, was de draagdoek/draagzak onmisbaar. En de speelmat voor thuis!

 60. Stijn says:

  De sitter van BabyBjorn: hebben ze alletwee met héél veel plezier ingezeten, en ons zo wat rustige momenten bezorgd

 61. L1tje says:

  De Ikea kinderstoel is bij ons ook een succesnummer: handig te vervoeren wegens volledig demonteerbaar makkelijk af te kuisen… (En wij zijn ook grote fan van Bollebuik, de webshop maakt het alleen maar makkelijker)

 62. Katrien says:

  Tetradoeken, zonder enige twijfel! Niet alleen voor baby’s maar ook voor morsende peuters. Komaan Basiel, kan je deze nooit lets winnende mama van bijna twee superblij maken? Bedankt! Ik schreef ooit een wc-rol vol voor je mama, misschien kan dat je over de streep trekken 🙂

 63. Clio De Maesschalck says:

  Hey Hey, ik was enorm fan van de oilily parfum! Mmm’ heerlijk!

  Voor het moment is onze geboortelijst nog open … En er moeten nog enkele spullen gekocht worden, dus zo een bon zo ZEKER niet slecht van pas komen.
  Ons dochtertje komt helemaal tot rust bij het horen van haar muziek-neushoorn van donebydear 😙😴😴🎵🎵🎵🎵

 64. clo de Bron says:

  Kinetisch zand! Kinetisch zand! Kinetisch zand! Kine……
  Onmisbaar voor elke baby en peuter!

 65. Tanya vL says:

  Heel basic maar 100% onmisbaar: tetradoeken. In alle vormen, in alle kleuren, met of zonder print, als het er maar veel zijn!! Kan je zo ongeveer voor alles gebruiken.

 66. Knuisje says:

  Met baby 1 soon to be there kan ik enkel nog maar stellen dat het borstvoedingskussen al heel onmisbaar is geweest! 🙂

 67. Sofie says:

  De grote kleurrijke tetradoeken, multifunctioneel: om in te bakeren, als lakentje, op de wandelwagen als bescherming tegen de zon… Haha, hier ook gemengde gevoelens over Oilily toen ik klein was, maar wel fijne herinneringen aan het Oilily parfum, mmm… Trouwens, zelf ook een geboortelijst gehad bij Bollebuik, met die mooie swaddles van Fresk erop!

 68. Ester says:

  Oooh! Zelf woon ik in Wondelgem en logischerwijs is BolleBuik geen onbekende voor me. Tijdens de solden is het een vaste stop voor leuke kinderkledij! Ik zou er sowieso in de nieuwe collecties van Ba*ba of Lily Balou snuisteren.

  *Fingers Crossed!*

 69. katrijn says:

  om de usual suspects eens niet te noemen (hoera babybjörn wipper (koop u geen ander!) en tetradoeken en een draagdoek/zak,…): een muziekmobiel!
  Zware muziekmobielverslaafde hier.

 70. Sane Smits says:

  De ergocarrier draagzak!
  Zo’n doek was hélemaal niets voor ons, maar deze draagzak neem ik met veel plezier overal mee naartoe ☺

 71. marjolein says:

  onmisbaar baby item? Een draagdoek, leggings (handig voor in de draagdoek, comfortabel, makkelijk aan te trekken), de box (in belgie noemen jullie dat geloof ik een babypark?), een wipstoeltje. 🙂

 72. Ellen Van Lancker says:

  Zonder nadenken: tetradoeken! Ik heb een groot aantal en zitten wekelijks in de was. Wij zitten met een klein kotsertje, dus komt van pas om dit op te vangen/kuisen. Groot of klein maakt niet uit!

 73. Katrien says:

  Ook hier een grote fan van tetradoeken en het borstvoedingskussen (een groot om zelf mee te slapen en het kleine formaat om borstvoeding mee te geven)
  Maar onze beste aankoop vind ik toch een co-sleeper, sindsdien verlopen de nachten toch een beetje vlotter.

 74. sylvietje says:

  Absoluut onmisbaar voor ons is de draagdoek die ik bij beide kindjes gebruik/gebruikte, klein patatje en ik samen veilig bij elkaar, heerlijk…

 75. Jet says:

  Ik zou gaan voor de bottees van Woody. Zodat mijn dochterje deze winter warme voetjes heeft binnen!
  Hele leuke site trouwens!

  • Jet says:

   dat is natuurlijk niet helemaal onmisbaar voor een baby… Maar zoek ik nog voor mijn dochter, dus dat zou ik van de site kiezen 🙂
   Onmisbaar vond ik een sitter, omdat onze dochter dan toch kon zien wat wij allemaal aan het doen waren en daar werd ze vrolijk van!

 76. Sandrien says:

  Bollebuik is een geweldige winkel, ik doe graag mee!
  Na wikken en wegen zet ik toch de babybjorn wipper op nummer één, daar hebben allebei onze jongens erg veel plezier van gehad en nu nog wordt hij van baby naar baby doorgegeven. Onverslijtbaar dat ding!

 77. Annelies says:

  Voor ons absoluut onmisbaar is de cosleeper. Oudste dochter heeft er 18 maand in geslapen. Dochter 2 al 3 maand.
  Het maakt de nachten voor iedereen aangenamer. Geen huilende baby. Dus papa heeft een goeie nachtrust. En ik kan lekker al liggend borstvoeding geven zonder te moeten opstaan.

 78. Annelies says:

  Waar onze oudste onmiddellijk sliep als we met de auto vertrokken, krijste onze jongste de boel bijeen in zijn maxi-cosi! Zeer frustrerend, zeker als je alleen rijdt!
  Vanaf 1 maand mogen ze in zo’n hangmatje in de fietskar (Croozer) en pas toen werden de verplaatsingen voor ons en voor hem weer aangenaam!

 79. Femke says:

  Ik ben fan van de hippe kleertjes van Bollebuik dus ik doe graag mee! Ik stem op de draagzak als onmisbaar item!

 80. Tina Delsemme says:

  Een draagdoek is voor mij onmisbaar

 81. Saar says:

  Ha, ik had vroeger een omgekeerd Oilily trauma: ik wou dat wel, al die kleurrijke kleren, maar kreeg dat niet want ons ma vond dat te duur. Enfin, ik ben er intussen al lang over hoor 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *