Sofie breekt de sportschoenvloek #teamdecathlon

Het komt er echt veel te weinig van, serieus. Ik weet dat ik het nodig heb om me goed te voelen, maar het is de laatste tijd zo druk geweest dat het er bijna niet van kon komen. Dan sneuvelt het als eerste.  Maar lieve sport, oh sport, ik mis je zo.

In de werkweek zijn wij hier naar survivalmodus geslagen. Werken, de kinderen en het huishouden proberen recht te houden is meer dan genoeg van maandag tot vrijdag. Zodra de boys slapen, kruipen wij ook zo snel mogelijk in ons bed. Wij hebben hier al vaak het licht uitgedaan om 20u30. Niet alleen in de week trouwens. I know, dat is hier pure rock ’n roll.

Ik kan er over blijven zagen, maar er iets aan doen is beter. Dus toen het pakketje van Decathlon in de bus viel en er eindelijk een rustig weekend passeerde, had ik geen enkel excuus meer. De beauties moesten uitgetest worden. Een nieuwe fase in mijn leven trouwens, sporten met schoenen aan.

IMG_5857

Ik doe dat niet graag, omdat me dat een vreselijk gevoel geeft. Ik heb meer dan een decennium op de turnvloer staan springen op mijn blote voeten en vind het bijzonder gek om gelijkaardige dingen te doen MET schoenen aan. Maar ik ben altijd ongeveer de enige bij Stadium Coupure die daar bij de BBB, zumba, fatburning of step class op haar blote voeten staat te geven. En toen ik die framboosrode lieverdjes zag, kon ik toch niet weerstaan? Want ik heb wel loopschoenen voor het Start to Run-gedoe (zo van die echte, waarvoor ik op een loopband heb gelopen) maar die draag ik echt alleen om te lopen. Die zijn voor de rest zo lelijk en lomp, waardoor ik me nog lelijker en lomper ga voelen. Yeah, that’s me.

IMG_5872

Maar deze fitness-schoenen (zo heten ze officieel!) zien er zelfs stijlvol uit. Niet om een party mee te crashen, maar perfect voor een rondje BBB bij Stadium. Toen ik nog een sixpack had, was ik vast zo gaan sporten, maar die tijden liggen ver achter mij.

IMG_5866

Ik heb heel lang getwijfeld om deze foto te delen trouwens, maar het moet maar eens gedaan zijn met die perfecte lijven. Ik werk full time, ik run een huishouden met mijn lief, heb twee kinderen op de wereld gezet, voed twee kinderen op en voed er eentje nog altijd zelf van – een perfect lijf is even moeilijk in te passen. MAAR WE PROBEREN, dat vind ik al veel op dit moment. En het “negen maanden op – negen maanden af”- verhaal geeft me nog een dikke twee maanden respijt. Wie weet wat het zal geven over een week of tien, met (not quite) the body. Wacht out, Elle.

Naar de BBB dus. Ik zal het niet hebben over hoe stijf ik de volgende dagen geweest ben, maar wel over de schoenen. Die zijn geweldig! Ik heb me geen moment geërgerd, wat voor mijn voeten-bestaan echt al een klein wonder is. Ik voelde me ook echt stylisch in de Dance Hall, helemaal niet lomp. Ik ben fan, echt waar. Merci Decathlon! Je hebt de vloek kunnen doorbreken. (En sorry Stadium, voor al die jaren op mijn blote voeten – maar merci om mij uit mijn kot te lokken, het deed deugd!)

IMG_5875

Er zitten nog sportspullen in de doos, ik weet wat mij te doen staat.

This entry was posted in Bewegen, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

8 Responses to Sofie breekt de sportschoenvloek #teamdecathlon

 1. Chez Julie says:

  Wow, zo tof van Decathlon! And very nice shoes indeed. Zouden ze nog andere snoepkleuren hebben? Ik denk dat appelblauwzeegroen wel goed zou zijn voor mijn motivatie 🙂

 2. ‘t Zijn toffe schoenen! Goed dat je de foto deelt, zo erg vind ik niet dat je lichaam eraan toe is, hoor. Maar ik snap wel dat je er even over getwijfeld hebt, ik zie het mezelf (zonder enige zwangerschap ooit) alleszins niet doen.

 3. jessie says:

  euh? van zo’n lijf kon ik zelfs maar dromen voor ik ooit zwanger was? Ik zie compleet niets mis? Een normale, gewone, zelfs vrij platte buik zonder striemen? What’s the big deal about denk ik vooral? Be happy, sport, geniet en leef…. zonder al die complexen. Nergens voor nodig jong

 4. Eveline says:

  Ik had pas na een 15-tal maanden mijn lijf van daarvoor terug… dus geef jezelf gerust wat extra tijd 🙂

 5. Liese says:

  Hihi ik heb een mummytummy en mijn striemen van ilja zijn vervaagd. Mijn nieuwe van linus zijn nog rood maar gelukkig zijn er dat niet zoveel (de tweede keer trok ik er mij alleszins geen zak meer van aan, mijn lief zegt dat ik de meest sexy vrouw ben, das al veel.) qua gewicht zit ik goed maar mijn uitzicht is nog niet ok voor mij, daar probeer ik aan te werken al lukt het niet goed om snoepjes te laten 😉. Ik vind ook datz jouw lijf er echt goed uitziet, maar als je zelf niet tevreden bent dan mogen dat nog 100 mensen zeggen, je spiegel spreekt jouw waarheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *