De hoteltest: Novotel Eindhoven onder de loep.

Of ik een Accor-hotel wou testen, vroegen de mensen van de reclame? Yes baby. Het is een heftig jaar geweest, even ontsnappen met ons tweetjes stond hier sowieso hoog op de verlanglijst. Dat het weekend pal tussen mijn en zijn verjaardag én vlakbij ons vijfjarig jubileum lag, maakte het nog extra romantisch. Volgens mij toch, volgens mijn lief is romantiek alles met rozenblaadjes en kaarsjes.

We mochten ons valiesje pakken voor een nachtje Novotel Eindhoven. Niet te ver rijden, dus ideaal voor een kort ontspanningsweekendje. De kinderen in goede handen achtergelaten, vertrokken wij zaterdagochtend gezwind (lees: zo enthousiast als een kind een snoepwinkel) richting Nederland.

2015-12-12 09.41.03

We waren op voorhand een klein beetje sceptisch over het hotel, omdat het toch zo’n 7 km van het centrum lag en vlakbij de luchthaven. Toen we de parking opdraaiden ging er zelfs even een “Ow, shit” door onze gedachten, maar die lichte teleurstelling konden wij bij de voordeur meteen achterlaten. De buitenkant geeft een totaal verkeerd beeld van de vernieuwde binnenkant, die is echt meer dan dik oke.

2015-12-12 21.17.50 2015-12-12 12.15.46

Na het verkennen van alle hoeken van de kamer, trokken we naar Eindhoven centrum. De vriendelijke mevrouw aan de balie (Allemaal. Echt iedereen was ongelooflijk vriendelijk. Dikke duim) vertelde ons waar we best konden parkeren, zodat we niet te ver moesten sleuren met onze shopaankopen en geen nier moesten verkopen om de parkeergarage te betalen.

2015-12-12 12.38.31 2015-12-12 12.38.43

Ik weet dat het veel stoerder, hipper en intelligenter zou klinken om te zeggen dat we pakweg het Philips-museum of andere culturele dingen gingen bezoeken, maar de waarheid is dat we allebei gewoon goesting hadden om te shoppen. Elkaar beoordelen in het pashokje, niet wringen met een buggy, verliefd slenteren – dat was even meer dan genoeg. Het was ook het plan om iedereen alvast van Eindhovense kerstcadeautjes te voorzien, maar dat is mislukt. Eindhoven heeft wel superleuke interieurwinkeltjes die perfect aansluiten bij mijn nieuwe Scandinavische design-verslaving. En vers van de pers: er komt ook een Sissy-boy in de post plaza in Gent, just so you know.

2015-12-12 16.43.59 2015-12-12 16.46.03 2015-12-12 17.03.16 2015-12-12 14.05.03

Ik hang nog steeds aan de kolf, dus het stoorde niet dat we een paar uur later alweer in het hotel stonden. Time to relax. Onze kamer was ruim, met halletje en aparte wc. En zoals gevraagd had de badkamer een bad. Ik heb er meer dan een uur in liggen weken, met de bruisbal die er als welkomstgeschenkje lag. We waren 100% in relaxmodus en vonden het dus ideaal dat we mochten aanschuiven in het hotelrestaurant. Ziet hoe content dat wij eruit zien:

2015-12-12 19.53.26 2015-12-12 18.24.00

Het eten was lekker, het dessert overheerlijk en de bretellen van de (overigens behoorlijk knappe) obers guitig. Ik had me op voorhand zorgen gemaakt over wat ik zou vertellen als de ervaring niet positief was, zeker na mijn laatste fiasco-hotelervaring, maar ik kan weinig verzinnen. Novotel Eindhoven heeft een paar leuke extra’s:

 • Gratis wifi zonder paswoord
 • Nummerplaatherkenning op de parking (= geen gedoe met kaartjes bij het binnen- en buitenrijden)
 • Gigantisch leuke stoelen en zeteltjes in de lobby
 • Vriendelijk personeel
 • Spa water (dat is persoonlijk, maar ik was daar echt blij mee)
 • Mooie en ruime kamer, met een gesloten raam ook zonder enige geluidshinder
 • Mooie omgeving tussen de bossen
 • tv dining-tafeltjes in het restaurant, voor wie alleen reist en niet helemaal alleen wil eten (Check de foto onderaan, mijn lief ‘acteert’ dat hij aan een tv dining-tafeltje gaat eten)
 • Eén op de televisie, waardoor we toevallig cocoonend nog naar de film Halfweg konden kijken na het diner (Ik zie graag Vlaamse films. Ik weet het, mijn hipstercoolness zakt met de minuut. Live with it.)

2015-12-12 20.24.24 2015-12-12 21.04.49 2015-12-12 21.16.22

De echte grote test was het natuurlijk het ontbijt, want dat is een groot stokpaardje van mij. Ik ben stapelzot van hotelontbijtbuffetten, de verwachtingen lagen dus hoog. Maar werkelijk alles was aanwezig. Van eetbare confituurpotjes tot gerookte zalm, het kon zelfs allemaal niet op de foto. Ok, de gekookte eitjes waren lange tijd op, maar er was dan ook een bokser breder dan een Amerikaanse frigo die 11 eieren had meegenomen. Hij heeft ze ook allemaal opgegeten, dus het is hem vergeven.

2015-12-13 09.23.23 2015-12-13 09.23.18

Daarna hebben we de omgeving nog een beetje verkend. Een looptoertje langs de Dommel, toevallig aan de achterkant van het hotel. Een populaire route blijkbaar en elke loper zei vrolijk goedemorgen. Heerlijk, straks ga ik dat lopen nog echt leuk vinden!

2015-12-13 10.40.52

Maar het allerbeste aan Novotel Eindhoven is wel de Lazy Sunday. Dat betekent dat je op zondag tot 17u op de kamer mag blijven, voor wie gewoon wil relaxen. Wat een geweldig concept: zo konden we uitslapen, rustig ontbijten, sporten, douchen en relaxen zonder op de klok te kijken ipv snel snel op te kramen. Helemaal precies wat we nodig hadden na een jaar met verhuizen, gezinsuitbreiding én twee full time jobs met een bijberoep. Een weekend voor ons twee. Het moet gezegd: we zijn verwend en hebben er ongelooflijk hard van genoten.

Ik ben vanaf heden dus serieus kandidaat voor de volgende hoteltest. Maar het zal niet gemakkelijk zijn om er nog over te gaan, want dit korte weekendje weg was echt te zalig voor woorden.

 

PS: Ik ben zo verliefd op mijn lief dat de vlinders moeilijk in bedwang te houden zijn. De eintiteit strikes again.

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Liefde, Rapporteren, Trippen. Bookmark the permalink.

9 Responses to De hoteltest: Novotel Eindhoven onder de loep.

 1. Eetbare confituurpotjes? Zo grappig!
  Leuk verslag, zo mooi dat jullie nog zo verliefd zijn!

 2. liese says:

  haha, ik wou toch wel die bokser eens zien met zijn 12 eieren!

 3. Chez Julie says:

  Eindhoven is een leuke stad he? Ik ben er deze zomer een dag geweest, en ik was echt onder de indruk van de sjieke dingen die ze daar met oude fabrieken en industrieel erfgoed doen. En dan nog wat designwinkels en toffe eetplekken ertussen… Aaaaah, smelt!

 4. Lotte says:

  Ik hou ook van Eindhoven, hoewel ik er nu al een hele tijd niet meer geweest ben. Waaruit bestonden die eetbare confituurpotjes dan?

 5. Evi says:

  Leuk verslag! Ik hou Eindhoven en het Novotel in mijn achterhoofd voor één van onze toekomstige citytripjes.

 6. Pingback: FAQ – hashtag gemeugtmeallesvroagen | Sofinesse

 7. Pingback: Van rode lopers, goodies en één van mijn favoriete winkels. | Sofinesse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *