Het eindejaarslijstje.

Ik ben helemaal geen oudejaarsavondmens. Wij doen het al jaren heel rustig. Bijna alsof het een random gezellige avond met vrienden is, waarbij alleen het vuurwerk duidelijk maakt dat er ook iets anders aan de gang is. Maar het is uiteraard wel een ideaal moment om eens terug te blikken. Sofinesse is deze plek op internet, maar ik ben ook een geweldige fan van Instagram. Ik vond het dus wel een interessante oefening om die twee een beetje samen te gooien. Op basis van likes en comments, ja. Want er zou een zwart kruis op mijn voorhoofd verschijnen als ik zou zeggen dat die twee dingen me niks doen. Ik laat er mijn humeur of leven niet van afhangen, maar het maakt me wel blij. En nee, ik schaam me daar niet om. Maar het is vooral ook een overzicht van dingen die dit jaar ingrijpend en belangrijk zijn geweest. Of die hun sporen hebben nagelaten, zacht en hard. In willekeurige volgorde.

1. Het 5:2 dieet

Want 2016 was ook het jaar waarop ik het dieet van mijn leven ontdekte. Allemaal dankzij vriendin Lien, die er ondertussen zelfs een knaller van een boek heeft over geschreven. Ik ben nog altijd even enthousiast, dat klopt. Ik zou bij deze twee foto’s kunnen vragen om de zeven verschillen te zoeken, en ondanks bepaalde suggesties zitten die niet alle zeven in mijn boezem. Ha. Ha. Maar zeven kilo later dus.En tonnen beter gevoel over mezelf.

Na deze twee weken vakantie zweet ik eerst de feestkilo’s er weer af en dan is het plan om nog eens vijf kg te zakken. Noem het een goed voornemen, want dat zou het wel eens kunnen zijn. Van stabiel gewicht naar weer een beetje zakken. Maar bottom line: 5:2 was en is een revolutie. En hoera daarvoor!

2016-10-29-07-21-45

2. Borstvoeding

Want 2016 was ook het jaar waarin ik met Felix verder geraakte met borstvoeding dan ooit met Basiel. Ik krijg af en toe de vraag om nog eens over borstvoeding te schrijven. Want zo weinig mensen doen het en zoveel mensen zitten met vragen. Maar de laatste keer is me echt niet zo goed bekomen. Ik voel de tranen prikken achter mijn oogleden en mijn hart spant zich op als ik er aan terug denk. Daar zijn toen minder wijze dingen gezegd voor en achter de schermen, die me hard gekwetst hebben. Wie me nodig heeft, weet me duidelijk nog altijd te vinden. En die help ik met nog steeds met veel plezier. Er ligt ergens een half boek op de plank, maar er is ook angst en een klein hartje. Toch wil ik mijn borstvoedingsstarterskit nog eens warm aanbevelen. Het kan de dingen zoveel makkelijker maken, als je een paar dingen op voorhand weet.

Maar we doen het dus nog steeds, de WHO-norm komt heel erg dichtbij. Ik was doodsbang dat de borstvoeding onze romantische trip naar Malaga niet zou overleven, maar gelukkig was die stress nergens voor nodig. Vijf dagen later hapte hij aan alsof er niets gebeurd was. Dat deelde ik op Instagram, en er waren duidelijk heel veel mensen blij met mij. Heel veel liefde en warmte en dankjewel daarvoor.

2016-10-10-21-11-41

 

3. De Goeie Morgen

Want 2016 was ook het jaar dat mijn professionele carrière een onverwachte maar heerlijke wending kreeg. Radio is altijd een grote liefde geweest, maar half augustus vielen plots heel wat puzzelstukjes echt in elkaar. Opstaan om 3u45 is afschuwelijk maar tegelijkertijd ook heel verslavend. Want er is niets zo fantastisch als een ochtendshow presenteren op de radio, zeker als dat met een geweldig fijne collega is. En met een heerlijk team achter ons. Misschien ken je Stefan Ackermans nog van toen hij medailles won bij Humo’s Pop Poll als presentator van De Afrekening, of misschien ben je ingestapt toen hij de straat op trok met Kassa Kassa of bij Prettig Gestoord? Ik plaag hem daar graag mee, sorry not sorry. Feit is dat wij elke ochtend om 5 uur tegen elkaar goeiemorgen zeggen en een uur later ook tegen de rest van Vlaanderen. We zijn nog maar net vertrokken, maar het geeft geweldig veel energie om zoiets leuks te mogen doen. Zoveel zelfs, dat bloggen een tandje lager ging. Maar ik zit weer goed in mijn (radio)vel, en ik hoop dit nog lang te mogen doen. (We zijn trouwens helemaal terug op maandag 2 januari, je komt toch ook eens langs?) PS: Er zijn zelfs geruchten dat ik ben opgenomen in zijn Wikipedia-pagina. En dat terwijl ik er zelf nog geen heb. (dubbele wink)

0061-alohafredhd-_04a0973

4. Lopen

Want 2016 was ook het jaar waarop ik verder heb gelopen dan in mijn hele leven. Zelfs al een keertje 10 volle kilometers! Zelfs minstens één keer per week minstens vijf. Ik ben half april begonnen en ondertussen staan er 333 geregistreerde kilometers op de teller. Dat is belachelijk bescheiden voor een marathonloper als mijn liefste, maar tegelijk wereldschokkend voor een couch potato. En ik heb de smaak helemaal te pakken. Ik moet blijvend opletten voor blessureleed en stel mezelf weinig doelen. Behalve: een goed gevoel krijgen van mijn loopjes, fit en gezond blijven en genieten. En ticking all those boxes een paar keer per week, so far. So good dus ook.

2016-11-06-11-30-21

 

5. De verbouwing

Want 2016 was ook het jaar waarin we onze badkamer verbouwd hebben. Toch een grote onderneming voor ons, waar veel rekenen en plannen en twijfelen aan vooraf is gegaan. Maar ik word elke dag blij van het eindresultaat. Ook al hebben we hier en daar om budgettaire redenen moeten inbinden, het resultaat is prachtig. En we genieten er elke dag van.

2016-08-24-20-34-04

6 (tot de zesde macht) )- Mijn twee jongens en mijn lief.

Want 2016 was weer veel liefde. Ik heb drie fantastische kerels rondom mij. Ik zou daar uren en bladzijden over kunnen babbelen, maar deze beelden zeggen genoeg. Ze zijn mijn alles. Het is hier natuurlijk niet altijd rozengeur en maneschijn, maar dat van dat dekseltje en dat doosje past hier toch wel. Tom maakt van mij een beter mens, een gelukkiger mens. Ik zie hem doodgraag en ben het liefst van al bij hem. En de twee kereltjes die daar uit voort gekomen zijn: no words. Love them to the moon and back.

img_58692016-11-10-20-03-50 2016-11-04-19-19-19-1 2016-10-25-15-05-58 2016-06-01-14-42-55 2016-10-30-11-00-59 2016-09-17-18-55-19 2016-10-07-13-37-49-1 2016-12-25-19-10-40 2016-12-05-19-03-30 2016-09-25-16-35-15 2016-12-22-19-20-47 2016-09-01-16-13-49 2016-10-09-21-58-362016-11-16-16-41-082016-11-27-15-12-21

En dan nog 10 blogs die de moeite zijn om eens te herlezen. Want 6 + 10 = 16 (van 2016). Hashtag getalfetisjke. 

 • Je hebt waarschijnlijk wel al gemerkt dat Samsonseks het woord van het jaar is. Dan ga ik nog eens zeggen dat ik een klein beetje gefrustreerd ben dat iemand anders met de pluimen is gaan lopen. Het woord is Ketnetseks (ook iets minder goor, want bij Samsonseks denk je toch al gauw aan een hand in het hol van een hond) en ik had het er een jaar geleden al over. Maar ook Ketnetseks is niet van mij, daar ben ik eerlijk over. Maar het bestaat dus al veel langer, there is proof on the internet. (Sorry, maar het moest er even uit). Want het stond al eeuwen geleden in mijn sekstips voor mensen met kleine kinderen stond.
 • Ik denk nog vaak aan het ei als ik aan de kassa in de supermarkt sta aan te schuiven.
 • Een vrijdagavondmoment waar ik altijd week van word (en niet alleen door het badwater). Om maar te zeggen dat mijn het een wonder is dat mijn hart nog pompt, want het smelt een paar keer per dag.
 • Want ja, met dat gaatje heb ik toch even dicht gelegen. Lachen is gezond, en zo belangrijk.
 • De feesten zijn in volle gang, dus wil ik het nog wel eens over alcohol hebben.
 • Het was in 2015 waarschijnlijk nog erger, maar ook in 2016 hebben wij ongelooflijk weinig geslapen. Hashtag teamnosleep. De nachten waren gebroken, en zijn het nog steeds. De buisjes hebben voor een beetje verlichting gezorgd, maar de miserie (en etter) blijft maar duren. Ik begrijp soms zelf niet hoe we het volhouden, echt niet. Maar ik wil positief zijn. Een jaar geleden was het een hel, nu zitten we al in het vagevuur. Volgend eindejaar slapen we vast als roosjes en zijn we in de slaaphemel. Duim jij ook?
 • Ik blijf zover mogelijk weg van religie, ook als dat betekent dat er met tradities gebroken moeten worden. Geen last van gehad trouwens. Onze kinderen zijn niet gedoopt, en dat zal nooit veranderen.
 • De voorbije jaren moesten we minstens 4 keer per jaar naar een trouwfeest, maar nu is het stilgevallen. Voor 2017 staat er nog helemaal niets op de planning. En maak u geen zorgen, wij gaan ook niets proberen. De hashtag alweernietdebruid blijft nog wel een paar jaar geldig. Of eeuwig.
 • Dat missen niet voorbij gaat. Het gevoel is niet altijd even brandend aanwezig, maar smeult altijd. Oma, ik mis je. Maar soms kan het deugd doen om dat eens te vertellen.
 • En omdat seks altijd verkoopt, met plezier nog eens het verslag van een zotte avond. Ik heb mijn lief plechtig moeten beloven om geen verslag te maken van het spannende speelgoed, dat blijft tussen onze lakens. Dus ge zult het met het voorspel moeten doen.

Want 2016 mag zijn boeltje pakken. Wij zijb klaar voor the next best thing.

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

3 Responses to Het eindejaarslijstje.

 1. w. says:

  ketnetseks klinkt bijlange zo leuk niet als samsonseks 🙂 de papa’s en mama’s zijn opgegroeid met samson he, en het is gewoon een grappig woord: de combinatie van dat onschuldige hondje + seks. Daarom is het verkozen denk ik. Of het plagiaat is, weet ik niet :).

  Sowieso wel een beetje jammer, die woorden van het jaar, want niet-bloggers hebben die verkozen woorden begot nog nooit gehoord (kraamkost?).. maar ja, dat heb je met online verkiezingen.

  Gelukkig nieuwjaar!

 2. liese says:

  prettig eindejaar, met veel ketnet èn samsonseks want hoe meer hoe beter!

 3. Ester says:

  Eén prettig 2017 gewenst met ontzettend goeie #ketnetseks met #datdurespeeltje, gevolgd door een zalige nachtje doorslapen. Met non-alcoholische cocktails, een boek over borstvoeding en misschien who knows, binnenkort in een wit kleed. Ik wens het u allemaal toe! Hooray!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *