Ik heb het hier al eens gehad over borsthaar. Maar ik zou toch ook graag een boompje opzetten over lichaamsbeharing in het rijk der vrouw. (Ja, ik ben gisteren naar de sauna geweest en ik heb daar dingen gezien die mij bang maken – ja, dat is de directe aanleiding van deze blog over haar bij haar).

Even een anekdote misschien, om het allemaal wat te kaderen. Helemaal zen, zacht en ontspannen zwom ik gisteren een beetje rond in het sauna-zwembad. Plots werd ik gepasseerd door een lichaam. Ik was zo maar wat aan het peddelen, maar dit was echt een zwemmer. Omdat ik het water naast mij voelde bewegen, keek ik op. Ik zag nog net een rug en twee zwaar behaarde benen. Ook een kort kopje. Langs achter, met zekerheid een man. En toen stapte dat lichaam uit het zwembad. Draaide dat lichaam zich om. En bleek dat lichaam – met de zwaar behaarde benen – borsten en een venusheuvel te hebben. Ja, ik was ook in shock.

Kijk, iedereen doet en wil wat hij niet laten kan. Als vrouwen onder hun kleren graag in een oerwoud leven, dan mag dat van mij. Wie ben ik om hun avontuurlijke kantje tegen te spreken? Maar ik vind dan wel dat het oerwoud binnenskamers moet blijven. En ik begrijp ook niet dat ge van lichaamsverzorging houdt (wat sauna toch is, dat is gezond en al) maar wel al tien jaar niks meer aan het haar op uw benen hebt gedaan. We spreken uiteraard niet over de paardenstaart onder de oksels. En ook niet over daar, want daar, dat moest ge gaan zoeken. Wegens te donker tot halverwege de bovenbenen. Ie-oew.

Kijk, ik snap dat gewoon niet zo goed. Komt er een punt in uw leven dat ge dat gewoon niet meer doet? Dat ge zoiets hebt van, vanaf nu mogen mijn benen er mannelijk uitzien. Nu mag daar gerust ne centimeter of vijf haar op staan. Ik voel me nog altijd vrouwelijk en sexy? En vinden jullie mannen dat ok? Kan een vrouw ‘mooi’ zijn als ge door het bos de bomen niet meer ziet? (Ik schrijf mooi, maar u weet dat ik geil/lekker/sexy bedoel. Maar ik vond dat gelijk zo plat om neer te schrijven)

Want bij mij is dat dus heel belangrijk e. Als ik niet glad ben, dan voel ik mij niet sexy. Dan jeukt het ook. Het is bij mij zelfs zo erg dat ik nog nooit tot een epilatie-manouver ben kunnen overgaan. Omdat_ge_daarvoor_een_paar_mm_nodig_hebt. En ik kan het gewoon niet aan om het zo ‘lang’ te laten worden, ik ga het te lijf met scheermes of crème voor de eerste mm’s het daglicht kunnen zien. (Ja, ik weet dat het stom is want dat ge daarna een paar weken geen last hebt. Maar het is me gewoon echt nog niet gelukt – het is zeker niet omdat ik een woessie ben en dat pijn doet).

Trouwens, waarom vinden wij (of ik) dat eigenlijk zo vies, dat haar? Want dat is dus wel kei natuurlijk en zo. En laat ons eerlijk zijn, ik vind dat ook niet gezellig. Al dat ontharen, waxen, epileren, scheren en toebehoren is duur en tijdrovend. En waarom is dat bij mannen trouwens niet vreemd? Waarom is het zelfs niet vreemd dat vrouwen wel legaal haar op hun armen hebben, maar is been- en okselhaar redelijk uit den boze? Volgens mij is dat cultureel aangepraat of zo. (Maar in mijn geval toch ook wel aangeboren – mijn afkeer voor dat haar dan – ik ben ’t zeker)

Enfin. Ik wou maar zeggen, als ge met uw naaktheid naar buiten komt, dan apprecieer ik dat ge een beetje moeite doet. Dat hoeft geen brazilian te zijn, maar gewoon een beetje onderhoudswerken. Willen we dat afspreken?

En het is morgen vrouwendag. We moeten onze goede naam hoog houden dames.

Geef toe, dat wilt ge toch niet tegenkomen? (Ik ben trouwens nog braaf geweest, er zijn veel viezere foto's)