Opgelet: niet voor gevoelige lezers.

Dus we vertrekken morgen op reis. Vijf jaar niet buiten geweest, vorig jaar zowat verdronken in Spanje en nu twee volle weken weg. Twee. Eerst met een boot zeilen in Kroatië en daarna nog een weekje roadtrippend naar huis. It is gonna be great.

Maar ik denk als een vrouw. Twee weken in de zon betekent twee weken in bikini. Ik ga sowieso de molligste zijn op de boot, dat kon ik zo snel niet oplossen. Maar een mens kan zich wel voorbereiden op de bikinilijn. Met twee weken badkledij in het vooruitzicht, wilde ik me wel eens wagen aan een heuse wax.

Dat is er nog nooit van gekomen, want voor een wax moet er zeker 2mm staan en zover komt het gewoon nooit. Maar met een bootreis in het vooruitzicht leek het me wel handig om me daar een paar weken niks van aan te trekken. Het plan was om het kei hard naar een of ander beautysalon te gaan en het te laten doen. Maar uiteindelijk durfde ik niet. Niet omdat ik bang was dat het pijn zou doen (dat stuk is geen probleem), ik durfde daar gewoon niet binnen te stappen. Zoals ik ook niet durf te bellen naar een restaurant om te reserveren of naar de dokter om een afspraak te maken. U vindt dat een beetje gek van iemand die wel voor een paar honderd man op een podium gaat staan? Dat is het ook, maar ik leg het nog wel eens uit.

Gewoon binnenstappen bij de Yves Rocher (wat een vriendin me had aangeraden) durfde ik echt niet. Maar ik heb gisteren wel twee keer gebeld naar een salon voor een afspraak. Helaas, ze namen niet op. Een teken. Dat een bikiniwax nog niks voor mij was. Maar omdat we wel nog altijd op die boot zitten, moest er wel iets gebeuren. Ze zouden er moeten opzetten: don’t try this at home. Maar dat stond er niet, dus dacht ik dat dat wel een goed idee was.

Ik heb koude wasstrips gekocht, het zag er redelijk makkelijk uit. Omdat er toch wel gezegd wordt dat het vrij pijnlijk is, heb ik mijn lief het dirty work laten opknappen. Lees: hij mocht trekken.

En precies daar is het blijkbaar fout gegaan. Ik was voorbereid op een stevige kajiet. Zelfs op roodheid en lichte irritatie. Maar bloeduitstortingen, dat had ik niet zien aankomen.

Blijkbaar heeft hij te veel omhoog getrokken, ipv dicht tegen de huid. En is het zo fout gegaan. Ik kan het nu natuurlijk in zijn schoenen schuiven, maar dat zou wel erg laag zijn. Hoewel hij me eerst uitlachte, heeft hij wel getrokken natuurlijk.

Enfin. Na vier keer zijn we gestopt. Daar kan u uit afleiden dat er nog steeds een niet-presentabele bikinilijn is. Met bloeduitstortingen en irritatie, dus ook niet meteen geschikt om met een ander product op te zitten.

Tegen morgen moet dat opgelost zijn. Dus voorstellen zijn welkom. Compassie ook.