Ik weet niet of u zich het vorige debacle nog herinnert, maar het was niet van die aard dat je zou denken dat ik er nog een keertje aan zou beginnen. Maar dan zijn er bepaalde omstandigheden, die je eigenlijk gewoon dwingen.

Het zit zo. Dat zwanger zijn is best romantisch, maar er zitten toch ook een paar praktische onverwachte dingen aan. Het wordt bijvoorbeeld steeds moeilijker om mijn schoenen aan te krijgen. Bukken en buigen, daar beginnen we zelfs niet meer aan. Maar in principe is dat allemaal nog te doen, tegen dat ene.

Op een bepaald moment stond ik in de douche. Ik keek naar beneden, met mijn scheermes in de aanslag. En ik moest vaststellen dat ik het niet meer kon zien. Ge weet wel, daar beneden. Dat is echt verschrikkelijk zot, dat ge uw eigen lijf niet meer kunt zien. En dan begint ge niet met een scheermes of iets anders, allez ja, dat is gewoon gevaarlijk.

Dus kwam het oude trauma weer boven. Want met een oerwoud rondlopen, dat is gewoon geen optie. Er moest dringend iets gebeuren.

Ik heb vriendin K. gebeld, die al een paar jaren ervaring heeft. Ik heb gevraagd (ok, misschien gesmeekt) of ze niet wilde meegaan. Ze heeft gelukkig ja gezegd, en het was nodig ook.

Ik weet niet of u ooit al een bikiniwax gehad hebt, maar dat is dus pijnlijk. Ongelooflijk pijnlijk. Maar echt, alsof ge even 5 seconden denkt dat ge het niet gaat overleven. Gelukkig is dat de clou, het duurt maar 5 seconden. Ongeveer. (Ja, het lijkt soms 5 minuten, maar dat is eigenlijk niet waar).

Maar ik ga te snel. Ge moet daar dus wel redelijk hard in uw blootje gaan liggen. Met uw benen redelijk hard open. Moest het niet zo’n geweldig lief meisje geweest zijn, ik zou het zeker nooit gedaan hebben. Maar ze begreep al mijn zorgen en was heel lief. En ondertussen toch ook efficiënt (ja, u moet daaronder begrijpen babbelen en ondertussen vlotjes was aanbrengen en trekken. Alsof het niks is). Maar het was een goeike. Vriendin K. probeerde mij intussen ook af te leiden met allerlei hilarische verhalen over de 85-jarige M. en haar nachtelijk slijmprobleem (je wil het niet weten, echt). Ze deed haar best, maar kon niet verhinderen dat het_  werkelijk_verschrikkelijk_veel_ pijn deed. Pijn, dat is zelfs een understatement. Ik dacht dat ik ging sterven.

Maar hey. Ik heb het overleefd. Een kwartier later was het voorbij. En nu zit ik een paar weken safe. En het kan een verkoopstruc zijn, maar volgens de lieve mevrouw die me gemarteld heeft, helpt het om vaak te komen. Na een keer of drie zou het minder pijnlijk moeten worden, tenminste als je er met geen scheermes meer in de buurt komt. En als je het volhoudt, is er zelfs altijd minder en minder haar. Schone vooruitzichten.

Ik ben er nog niet echt uit. Ik bedoel, het deed echt wel verschrikkelijk veel zeer. Down there. Maar het is natuurlijk wel gemakkelijk, en stel u voor dat het echt waar is en na verloop van tijd minder zeer begint te doen. Al hangt er ook wel een prijs kaartje aan natuurlijk, dat is ook wel in acht te nemen.

Maar bon. Ik ben vanaf nu brazilian. Coo-hool.

Trouwens, volgens die mevrouw die me gemarteld heeft hebben wij bij het vorige debacle trouwens chance gehad dat er geen vel mee gekomen is. Serieus, hoe hadden we dat op spoed moeten gaan uitleggen?

Het is trouwens wel cool, zo’n Brazilian. Alleen jammer dat ik het zelf niet kan zien.