Sekstips voor mensen met (kleine) kinderen.

Opgelet: Ouders, vrienden, familieleden. Zoals de titel al doet vermoeden, het gaat wel degelijk over seks. Ik kan begrijpen dat je liever gelooft dat onze kinderen er dankzij de Heilige Geest gekomen zijn, maar ik moet jullie teleurstellen. We amuseren ons graag. En hoewel mijn lief zich na de titel al doodschaamt (sorry schat), is er geen kans dat deze post door de pornopolitie aangepakt zal worden. Het blijft braaf. Maar het gaat wel over seks, just so you know.

Kijk, we moeten daar niet onnozel over doen. Als er kinderen zijn, kan je alle tips die in pakweg de Flair staan om je seksleven te pimpen, beter gewoon schrappen. Want hoewel het ongelooflijk plezant is om mekaar een hele dag op te hitsen via bijvoorbeeld sms (I just picked a random hint), kan je het werk (meestal) niet afmaken door elkaar de kleren van het lijf rukken als je thuiskomt. Enfin, technisch gesproken zou je dat wel kunnen doen, maar ik ben er vrij zeker van dat de kinderen dat niet zouden appreciëren *kucht heel luid*

Ik hoor het kinderloze koppel luidop fantaseren dat je toch perfect kan vrijen als het gebroed in bed ligt? I don’t want to spoil the bubble, maar ik vrees dat de realiteit meestal een beetje anders is. Als de kinderen eindelijk slapen EN als het eindelijk stil is EN als de huishoudstorm eindelijk een beetje getrotseerd is (een beetje, want je krijgt het gewoon niet voor mekaar als je gaat werken, ik heb me erbij neergelegd), dan ben je zo uitgeput dat je vooral als een blok in slaap wil vallen. Want er is geen garantie dat je anderhalf uur later niet uit je warme bed gejaagd wordt omdat er eentje zijn bed heeft ondergeplast, een ander zijn tut verloren heeft of omdat iemand gewoon beslist heeft dat tanden zeer pijnlijk zijn om te krijgen. Zo gaat het bij kleine kindjes (en de wekker houdt geen rekening met moeilijke nachten), hoe het gaat met pubers die snappen wat je aan het doen bent, dat zien we dan wel weer.

Het is gewoon een feit: als er kinderen zijn moet je iets creatiever uit de hoek komen. Je zal pogingen moeten staken, maar weer blij dat je het geprobeerd hebt en maak er een grapje van. Het is wel bijzonder aangewezen om fan te worden van vluggertjes met een kroost (of een NOG grotere fan als je er al niet vies van was), dat maakt het allemaal wat eenvoudiger. Of zoals mijn lief het omschrijft: het is zoals seks in de oertijd, toen moest je je ook haasten want je kon elk moment opgegeten worden door een roofdier. En als het toch eens lukt om een volledige, ongestoorde, uitgeruste sessie (lang voor- en naspel peoples, te zot voor woorden) te bewerkstelligen – geniet er dan kei hard van. Maar voor al die andere momenten ( hashtag het dagelijkse leven) zijn er tips:

Ketnetseks – De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik zelf niet met deze term op de proppen ben gekomen. Het is ook een serieuze kandidaat voor het volgende woord van het jaar, want het komt net zoals de winnaar van dit jaar (KRAAMKOST folks) uit die beroemde en beruchte facebookgroep waar moeders geen enkel blad voor de mond nemen. Een gerief is dat, een groep waar ge alles kunt zeggen en vragen, waar ge schouderklopkes, knuffels, tips krijgt en zoveel meer. Zoveel meer. Maar ketnetseks dus. Ik weet dat het bon ton is om te roepen dat je kinderen zonder televisie worden opgevoed en dat je ze nooit voor het scherm plakt omdat het eens goed uitkomt, maar wij doen daar niet aan. Als ze daarmee een kwartiertje braaf (en niet afgeleid) zijn: bring it on. Zorg voor een aflevering die zeker lang genoeg duurt en blijf bij voorkeur onder de lakens – voor het geval er toch iemand zou binnen wandelen.

Badkamerseks – Dit kan in twee richtingen werken. Bij kinderen die oud genoeg zijn (het moet wel veilig zijn natuurlijk), kan je hen met het nodige speelgoed best een kwartiertje in bad laten spelen. Je blijft uiteraard in de buurt (oefenen op die skills om het stilletjes te doen!), vraagt misschien zelfs tussendoor eens of alles nog in orde is en beleeft in the meantime een hoogtepuntje. Maar het kan dus ook ook andersom. Als het een gewoonte is om de badkamer te delen met het hele gezin, is het ook niet zo raar als mama en papa samen in de douche gaan. Als iemand een blik op de halfopen deur houdt, kan je ook daar snelle fun hebben. Al is dat technisch gesproken dan ook weer een beetje ketnetseks misschien.

(Weekend)ochtendseks – Voor deze moeten de kinderen natuurlijk ook een beetje meewerken en lang genoeg slapen. Maar als je even wakker wordt, het is nog stil en donker (misschien zelfs een ongoddelijk uur, so what), kan je ook iets anders doen dan je nog eens omdraaien. Just sayin.

IMG_7068

Dutjes – Ooh, dutjes zijn mijn beste vriend. Het is het ideale moment om allerlei dingen te doen die er anders niet van komen. Heel verleidelijk om dan aan de strijk of de afwas te beginnen, maar laat die gewoon liggen. Begin aan uw lief en enjoy. Toegegeven, met meerdere kinderen wordt dat al moeilijker om ze op hetzelfde moment te doen dutten. En op een bepaald moment stoppen ze daar ook mee. Maar ge hebt toch maar gehad wat ge gehad hebt, nee?

Gaatjes – Ik besef dat het in de context dubbelzinnig op te vatten is, maar ik bedoel vooral dat je de stomste opportuniteit soms gewoon moet grijpen. Vijf-minuten-seks is niet bepaald romantisch, maar kan wel ongelooflijk deugd doen. Zelfs als de zakdoekjes/handdoeken toevallig totaal niet in de buurt staan, dan kan het nog grappige situaties opleveren ook.

IMG_5576

Agendaseks – Ja, hoe vreselijk klinkt dat niet? Maar dat hoeft het niet te zijn, echt niet. Als er momenten zijn waarop je even snel naar huis kan wippen over de middag (de woordspeling!), dan moet je dat vooral doen. Als er op vrijdag vroeger gestopt wordt op het werk, dan is het geen schande om de kinderen een halfuurtje langer in de opvang te laten. Als de ene soms kan thuiswerken en de andere op een deftig uur thuis is, mag je de middagpauze best opsparen. Als je een beetje plant en rekent, komen er wel wat mogelijkheden naar boven. En “amai dat is zo geforceerd” kan ook worden “mannekes, ik ben zo botergeil omdat ik al een hele dag weet dat ik subiet mijn lief ga kunnen bespringen”. Ik zeg maar wat. Mindset, dat kan uw (seks)leven redden.

Voilà, ik stel voor dat ge er gewoon voor gaat. En las af en toe ook gewoon eens een poeperkesweekend in, dat zijn de beste.

Durft ge zelf nog tips te geven? Of zijt ge al met rode oortjes onder een steen gekropen ;)?

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Kind en gezin, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

17 Responses to Sekstips voor mensen met (kleine) kinderen.

 1. Annelore says:

  Zalige post! Hier ook fan van de ketnet- en badkamerseks, alhoewel dat dat met 4 kinderen steeds minder succesvol blijkt te zijn. (dju toch) Ik schreef er een paar wekenn geleden toevallig ook een blogpost over. http://www.compleetgeluk.be/2015/12/21/sex-hoezo/

 2. Sofie says:

  Na de dutjes volgt de scouts 😉

 3. vee says:

  en ik kan u verzekeren: met ouder worden, het betert er niet op…integendeel…vroeger lagen ze tenminste nog op een deftig uur in hun bed…en konden we de deur vast doen….laatst dacht ik dat we nog eens een momentje vonden, ik stuur naar de man: we zijn een uurtje alleen thuis…als ge wat vroeger thuis kunt komen????
  was ik helemaal vergeten dat de student boven op haar kamer zat te leren…viel dat efkes tegen….

 4. Saskaya says:

  Nope. Helaas geen magische oplossingen. Met een driejarige die nog steeds de vroegste vogel is en een aandachtsspanne van 5 minuten (ook voor de tv) zie ik het nog steeds niet zo snel gebeuren. Maar bedankt voor de hoopvolle titel 😉

 5. Moeha!
  Ik besef dat wij met onze flinke slaper een ware luxe hebben (ook al is dat van die vermoeidheid ‘s avonds ook hier een feit), maar ik ga je tips onthouden voor later, de kans is klein dat we met twee koters nog evenveel stiekeme momenten kunnen vinden

 6. Ann says:

  Geweldige post! Net mama geworden van ons tweede wondertje en kan me nu nog niet voorstellen wanneer we het uberhaupt nog eens kunnen doen 😉 maar je tips zijn goud waard!

 7. Tiny says:

  Ha ja! Inventiviteit is soms wel nodig hé.
  Die van ons zijn nu aan de zalige leeftijd gekomen dat ze soms in het weekend langer dan wij in bed blijven liggen, dus ochtendseks wordt hier fel gewaardeerd! 🙂

 8. Ester says:

  Hier gelukkig nog geen last van.
  Jules is er 2,5j en Alixe 1,5j. De kinderen zijn nog te jong om ons ‘te betrappen’ 😉 Wanneer zij in bed liggen (rond 19u30) hebben mijn partner en ik even tijd voor ons tweetjes. Badkamer- of Ketnetseks zou’k niet meteen doen… is echt wel extreem in den duik, me dunkt. Maar misschien denk ik daar volgend jaar, met twee kleuters, wel anders over 😉

  • Sofinesse says:

   Als het dat is of niets…hell yeah! Ik ben sowieso meer een overdag-mens, wat nogal tegenwerkt met kinderen in huis 🙂

 9. Sarah says:

  Geen idee waar ik het las, maar ik zal niet snel vergeten van die Afro-Amerikaanse mens die zei: ‘in het westen wordt er zo’n taboe van seks gemaakt. Mijn broers, zussen en ik wisten als kind echt wel wat er gebeurde als mijn ouders zich terugtrokken in de slaapkamer, een keiharde plaats opzetten en ons verboden het volgende half uur binnen te komen.’ En ook iets dat het hem geleerd heeft zijn ouders te leren zien als mensen die jong en sensueel waren, en niet te bang dat te verstoppen.
  Eerlijk gezegd wou ik dat ik dat als voorbeeld meegekregen had. Geen idee of ik het ook echt zelf zou durven als de tijd daar rijp voor is. Ik hoop het eigenlijk wel.

 10. Kat says:

  Haha wat Sarah zegt. In het middelbaar had ik een vriendin die me zei (als ik de zaterdagavond bleef slapen). ‘Morgenochtend gaat ge lachen, het is hier elke zondagochtend van dat’. En dan mij meenam naar de kamer van haar ouders om het schuif met condooms te laten zien die ze kort daarvoor had ontdekt.
  En effectief, de zondag hebben we gelachen :).

  Wat wel weird was: die papa van een andere vriendin die thuis altijd naakt rondliep, zelfs met vrienden over de vloer.

  En nu we toch bezig zijn, ik kan me niet herinneren mijn ouders ooit betrapt te hebben, maar ik kwam één keer ‘s ochtends bij mijn mama liggen en merkte op ‘dat ruikt hier zo vreemd’. De schuine blikken en halve lachjes zijn me bijgebleven, daardoor wist ik dat het waarschijnlijk iets met seks te maken had. Haha!

 11. Tine says:

  (ik ben nu wel benieuwd naar uw bezoekersstatistieken eigenlijk 😉 )

 12. Sven says:

  Dit is de Samsonseks, de Samsonseks
  Die dansen alle ouders met een tijdscomplex
  De hele buurt hoort met ons mee
  Alleen de jaloerse ketten zeggen: nee

  yeah
  yeah
  ooh
  ooh
  snelle pret
  snelle pret
  waterbed
  waterbed
  drukbezet
  drukbezet
  meesterzet
  meesterzet

  Dit is de Samsonseks, de Samsonseks
  Die dansen alle ouders met een tijdscomplex
  De hele buurt hoort met ons mee
  Alleen de jaloerse ketten zeggen: nee

  yeah
  yeah
  ooh
  ooh
  onbehaard
  onbehaard
  hoogbejaard
  hoogbejaard
  noemenswaard
  noemenswaard
  geniepigaard
  geniepigaard

  S: whoah je mag niet geniepig zijn!

  Dit is de Samsonseks, de Samsonseks
  Die dansen alle ouders met een tijdscomplex
  De hele buurt hoort met ons mee
  Alleen de jaloerse ketten zeggen: nee

  yeah
  yeah
  ooh
  ooh
  liefdesspel
  liefdesspel
  douchegel
  douchegel
  achterstel
  achterstel
  klokkenspel !!
  klokkenspel

  S: ehh.. dat is vies een klokkenspel!

  Dit is de Samsonseks, de Samsonseks
  Die dansen alle ouders met een tijdscomplex
  De hele buurt hoort met ons mee
  Alleen de jaloerse ketten zeggen: nee

  Dit is de Samsonseks, de Samsonseks
  Die dansen alle ouders met een tijdscomplex
  De hele buurt hoort met ons mee
  Alleen de jaloerse ketten zeggen: nee

 13. Pingback: Het eindejaarslijstje. | Sofinesse

 14. Pingback: Bekentenis: wij slapen samen. | Sofinesse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *