‘t Is weer (bijna) voorbij die mooie zomer (dus laten we een giveaway doen om de pijn te verzachten)

Wij hebben een hoop lijstjes hier in huis. Sommige to do’s zijn alleen voor mij (en vaak in Sofietaal waar niemand anders iets van begrijpt), andere zijn voor wie er het eerst toe komt. Sommige lijstjes zijn dringend en andere slingeren al eeuwen rond in de hoop _ooit_eens gerealiseerd te worden. Ge kent dat wel.

Ik had ‘smartphoto’ al een hele tijd op mijn lijstje staan. Want niet veel na de geboorte van Basiel heb ik een fotoboekje gemaakt van zijn eerste maanden en de jongens kijken daar vaak in. Ze vroegen zich af waarom Felix eigenlijk niet zo’n boekje had, en ik vond dat wel een terechte opmerking. Het stond dus al eventjes op de planning om voor Felix ook zo’n geboorteboek te maken. Daarna kreeg ik het idee om ook al die Instagramfoto’s eens per jaar in een boek te gieten. Zo wat tastbare herinneringen gelijk in de nineties, ik zag dat helemaal zitten.

Maar bon, verder dan een plek op mijn to-do-lijstje was het nog niet gekomen.

Toen kreeg ik een mail van Smartphoto (hallo! universum!) of we niet nog eens konden samenwerken. We hebben dat in het verleden al eens gedaan, maar ik heb ook al een keer of drie ‘nee’ gezegd. Omdat het gewoon niet het juiste moment was en/of omdat ik allergisch ben aan van die acties die dan bij vijf bloggers tegelijkertijd verschijnen (sorry, niemand is perfect). Maar ik wilde mijn to-do-lijst niet NOG langer negeren én ik werk oprecht graag met smartphoto. Want:

 • Ze hebben veel mogelijkheden om een fotoboek te maken. Je vindt daartussen sowieso je ding.
 • Als je geweldig creatief bent en heel veel tijd, dan kan je ook helemaal zelf designen (maar hahahahahaha, niet van toepassing in dit huis)
 • Er is ook een zalige oplossing voor luie mensen: de ‘smartphoto doet het al werk voor jou-tool’. Jij moet alleen de foto’s selecteren – toegegeven, als je zoveel foto’s neemt als ik dan kan dat wel een hele klus zijn – daarna worden die vanzelf ingevuld in het gekozen design. Uiteraard kan je nog naar believen aanpassen. Ook tekst toevoegen is een optie.
 • Als er een fout gebeurd is (ook als het je eigen stommiteit is!), krijg je gratis een herdruk toegestuurd.

Ondertussen hebben we hier al een arsenaal aan fotoboeken, gsm-hoesjes (die gaan bij mij ongeveer 6 maanden tot een jaar mee, daarna ben ik ze beu of zijn ze een beetje stuk) en forex wanddecoratie. Ik ben nog nooit teleurgesteld. Als een foto wat minder goed uitkomt in een boek, dan is dat doorgaans mijn eigen schuld. Het systeem waarschuwt me namelijk dat de foto niet goed genoeg is van kwaliteit, maar ik zet ‘em er koppig toch bij.

Maar ik heb dus ‘ja’ gezegd tegen deze samenwerking. Het was de sjot onder mijn gat die ik dringend nodig had om eindelijk die fotoboeken te maken. En omdat ik jou ook graag een sjot onder je gat bezorg, mag ik zelfs wat shopkrediet bij smartphoto weggeven.

De zomer loopt op haar laatste benen en dat maakt mij heel erg droef. Ik hou echt niet van herfst en winter, dat is een noodzakelijk kwaad waar voor mij geen enkel voordeel in te ontdekken valt. Ik ga in mijn hoofd dus heel veel mijmeren naar afgelopen zomer. Doe je mee?

Als jij graag 25 euro shopkrediet wil winnen bij smartphoto, dan nodig ik je uit om eventjes terug te gaan naar die warme zomer. Beschrijf in de comments jouw favoriete vakantiefoto van 2018 of het moment dat je had willen vastleggen. Als je zo’n foto hebt, kan je ook meedoen via IG. Vergeet dan niet @sofinessetje en @smartphoto te taggen, anders geraak je niet in de pot.

Ik maak op zaterdag 22 september de winnaar bekend op de facebookpagina van Sofinesse. Uiteraard krijg je ook persoonlijk een berichtje. Veel succes! 

(Hieronder alvast een paar van mijn favoriete vakantiefoto’s van 2018)

(C: In de fotoboeken zitten foto’s van Dries Renglé, Bert van Nina en Steve De Brock)

 

This entry was posted in Kind en gezin, Weggeef. Bookmark the permalink.

27 Responses to ‘t Is weer (bijna) voorbij die mooie zomer (dus laten we een giveaway doen om de pijn te verzachten)

 1. Emmy says:

  Mijn favoriete foto van de zomer van 2018 is er eentje van tijdens onze vakantie in Bulgarije. Een “actie” foto die toont hoeveel plezier mijn twee bloedjes hebben om in het zwembad te springen.
  K wil zo graag terug naar die tijd…

 2. Nele says:

  Een foto waarop we met ons 5 poseren op een trampoline. De jongste heeft niet veel zin in stilzitten. We lachen allemaal en er is helemaal niks meer geposeerd aan. De avondzon schijnt, we zijn op vakantie en allemaal ontspannen en gelukkig. Dat is mijn favoriete foto.

 3. Grijp Kristien says:

  Mijn favoriete foto is die op onze roadtrip doorheen de Westkust waarop mijn pubers staan v 18,5 , 16 en 15j. Ze voelen zich al zo groot, vooral vrienden maar op zo’n reis zijn wij, de ouders, nog van tel……

 4. tamara says:

  mijn favoriete foto is diegene waarop onze dochter staat die voor de eerste keer in de tent mag slapen (met mama). Ze kijkt zo trots! ze was ook wel wat bang maar het is haar toch gelukt, ze spreekt er nog over 😉

 5. Annelies says:

  De foto van mijn zus en haar man, mijn papa en zijn vriendin Roos en ikzelf, voor de nieuwe stek van mijn zus en schoonbroer. Ze zijn in januari verhuisd naar Zuid-Frankrijk en startten daar in april een b&b. Een droom die ze realiseren, ze durven springen! Ik was er een weekje op vakantie en we overlapten één avond met mijn papa en Roos. Dat was een avond vol bijpraten na zeven maanden elkaar niet live gezien te hebben, een heerlijke maaltijd aan een lange tafel vol vrienden, bewondering voor de mooie plek die ze gecreëerd hebben. En tegelijk een laagje droefenis, omdat het ook de verjaardag was van de zoon van Roos, die in februari zelfmoord pleegde. Gemengde gevoelens…

 6. sylvieke says:

  Mijn ongetwijfeld mooiste vakantiefoto van deze zomer is 1 van onze gezinstrouwfoto’s aangezien we deze zomer (na 3 jaar verloofd) eindelijk in het huwelijksbootje stapten en de dag nog mooier was dan ik ooit had kunnen dromen.

 7. Camille says:

  Had ik eraan gedacht, had ik een foto van het gezicht van de wederhelft willen maken toen hij de baby voor de eerste keer voelde bewegen. Priceless.

 8. Eva says:

  Gemiste fotokans: de eerste wolkbreuk na maanden zonder regen, terwijl we met ons vijven door de prachtige Ardense bossen aan het stappen zijn, zonder regenjas….

 9. Annick De Coninck says:

  Mijn lievelingsfoto van deze zomer: mijn vader, mijn zus en ik die op het strand van Nieuwpoort staan en zelfs eventjes kunnen pootjebaden. Nooit gedacht dat het ons zou lukken omdat ons vake een ziekte heeft die verre verplaatsingen (wij wonen in Vlaams-Brabant) moeilijk maakt. Maar: we did it! En hij heeft er met volle teugen van genoten. En wij ook. 🙂

 10. Stephanie says:

  Een foto van mijn zoontje aan zee toen hij exact zes maanden oud was. Na een moeilijke zwangerschap gevuld met heel veel bange momenten kwam hij veel te vroeg ter wereld. Tijdens de lange ziekenhuisopname (van mij) en de tijd op Neonato (van hem) zei mijn man de hele tijd ‘kijk uit naar de zomer, dan is alles goed’. Nog nooit keek ik zo hard uit naar de zomer en mijn man had overschot van gelijk. Deze zomer waren we voor het eerst met drie en we genoten met volle teugen wat maakt dat ik het ook lastig had/heb met het afscheid nemen van de topzomer.

 11. Elke says:

  Mijn favoriete vakantiefoto is die met 3/4de van mijn schattige kinderen in zwemtenue die kusjes werpen naar de camera ❤️❤️❤️❤️

 12. Maïté says:

  Het moment waarop ik na een pittige inspanning met de dochter op de rug aan de krk-watervallen sta te genieten. Mijn klein meisje op de rug, verwonderd over al het lawaai die water kan maken, maar ook verwonderd over de schoonheid.
  Een prachtmoment die mijn wederhelft gelukkig op de gevoelig plaat kon vastleggen. Zonder meer een van mijn lievelings foto’s !

 13. Delphine says:

  Mijn favoriete zomerfoto is er eentje die genomen is net na een dienst met het rode kruis op Werchter samen met mijn collega. Bezweet en moe na een dagje doorwerken maar met een brede glimlach en vastberaden om volgend jaar met twee terug te keren.

 14. An says:

  Mijn favoriete foto is er eentje van mijn man en dochtertje die op blote voeten de zee in wandelen. Eerste kennismaking met de zee en direct veel pret met de golven. Het weer was niet geweldig, maar pootjebaden kan altijd!

 15. Ellen says:

  Mijn lievelingsfoto van deze zomer (en huidige screensaver): een foto van mijn kroost waarop mijn oudste nog nét niet weer met zijn ogen begint te rollen (op de volgende foto’s wel) en mijn twee jongste met de armpjes om elkaar recht in de lens kijken, waarbij de kleinste vol overtuiging lijkt te zeggen (zoals zo vaak) ‘L is mijn beste vriend!’. Foto genomen in Brugge, op één van onze rondstruin-middagen.

 16. Eva says:

  Mijn vriend had beide kinderen in zijn armen en broer en zus begonnen spontaan te knuffelen. Mijn hart liep over!
  Onze jongste loopt nog maar sinds kort, ze probeert haar broer achterna te lopen, wanneer ze elkaar al lopend tegenkomen lachen ze heel hard en hier probeerde ik al meermaals een foto van te trekken maar ze zijn snel;)

 17. Silke Van Acker says:

  Ik zou je zo graag mijn favo vakantie foto laten zien, maar ik heb mijn man beloofd om dergelijke foto’s niet zo maar het wereldwijde web in te gooien dus, mijn favoriet vakantiefoto: niet echt een foto van op vakantie maar wel 1 van afgelopen zomer op de allerzwartste dag van augustus: de geboorte van onze dochter Olivia daar waar ze voor de allereerste keer in mijn armen ligt. Ik was op slag verliefd. Ik kan uren naar de foto kijken. 25 euro bij Smartphoto zouden dan ook van pas komen om haar eerste foto boek te maken (of ben ik heel naïef te denken dat ik daar nu tijd voor ga hebben? :D)

 18. Van alle smartphoto-acties is jouw vraag zonder enige twijfel de origineelste die ik al ben tegengekomen. Ik hoop dat het je helpt om dat zomergevoel nog wat langer vast te houden 🙂
  Van mijn favoriete moment heb ik weliswaar verschillende foto’s, maar geen enkele kon de emoties vatten die ik op dat moment voelde. Het was toen ik op mijn eentje de beklimming naar de Steingletsjer deed en boven kwam. Ook al ben ik al wel vaker op die plek geweest, deze beklimming was door mijn vitaminetekorten en bijhorende vreselijk slechte conditie de allerzwaarste. Maar ik wilde zo graag naar mijn lievelingsplek hier dat ik doorzette. Dát en het feit dat ik boven een heel deel zorgen ineens helemaal niet meer voelde of niet meer belangrijk vond, maakt dat ik dat gevoel, dat moment, nog heel lang wil vasthouden. Bedankt om het mij nog eens te laten oproepen vandaag ♥

 19. Wendel says:

  Mijn favoriete foto van deze zomer is de eerste foto van mijn man met mijn pas geboren zoontje. Op 10 augustus werden we na drie lange jaren in verschillende fertiliteitstrajecten eindelijk ouders van Merijn. Op die foto is mijn man voor het eerst aan het “skinnen” met Merijn en hij kijkt zo vol trots, opluchting en ontroering in de camera! Die foto heeft hij niet graag publiek, maar ik bekijk die sindsdien al zo vaak omdat het hele mooie herinneringen oproept. Het is mijn favoriete foto omdat ik in het gezicht van mijn man alle emoties zie die er door ons heen gingen in die eerste momenten samen, en het zo’n kwetsbare foto van mijn zoon is.

 20. Lynn Van Holsbeke says:

  Mijn lievelingsfoto is er eentje van thuis! Met ons nieuwe huisdier. Eigenlijk moet mijn favoriete vakantie in foto (nog steeds vakantie want zwangerschapsverlof 🙈) nog komen. Dat zou zeker die zijn met een verse baby op de ene arm en mijn kleine lieve peuter op de andere arm ❤️. Maar een babypoes en een peuter is ook een smeltmoment en behoort tot mijn favoriete foto van afgelopen maanden. #liefde

 21. katrien says:

  de mooiste vakantiefoto’s zijn die die onverwacht genomen zijn waar de blik in de ogen van de kinderen boekdelen spreken; boekdelen van daadwerkelijk geluk en liefde.
  en gelukkig hebben we er al veel van deze foto’s – nu nog weten hoe ze best te bewaren… aha, tjiens… misschien wel met een album 😉

 22. Sanne De Weerdt says:

  Mijn favoriete foto is de eerste foto van ons gezinnetje van drie. Niks glamoureus, verre van eigenlijk… Genomen in het verloskwartier tien minuten na ds bevalling. Wat is er dan te zien op de foto? Ik, met immense wallen, een t-shirt vol kaka (dankjewel dochterlief!), iets wat op een lach moet lijken (eerder groen lachen want de gyn was me nog aan’t naaien). Mijne man, met een glimlach en tranen in zijn ogen, zotcontent dat onze baby (we wisten het geslacht niet) er eindelijk is en hij me niet meer moet zien afzien (duwende vroedvrouw op mijn buik en zo van die dingen). En dan natuurlijk onze dochter, Amélie, zoekend naar de borst van mama. Totaal niet geen flatterende foto maar toch mijn favoriet!

 23. Sofie says:

  Mijn favoriete zomerfoto is een knuffelfoto van mezelf en mijn bijna driejarige dochter, in de avondzon op vakantie. We hebben héél weinig foto’s van ons tweetjes, omdat ik zelf liever niet op de foto ga. Maar deze is zo vertederend, je ziet ze echt genieten, dat ik al niet meer kijk hoe ik er zelf opsta. Hij mag zelfs aan de muur! En met wat shopbudget kan ik die éxtra groot bestellen 😉

 24. Annelies says:

  Mijn favoriete foto is er eentje van onze reis in de Ardeche. Op de foto staan onze twee zonen op de glijbaan in het zwembad. Ze hebben de grootste fun ter wereld en zijn super aan het lachen, omdat ze samen de glijbaan afdaalden. Het doet me terug denken aan die leuke tijd samen met ons gezin. En als ik die foto terug zie dan is dat instant happiness. Trouwens, ik heb nog geen tijd gehad om een fotoboek te maken van onze reis. Een cadeaubon van smarphoto zou hier dus zeker goed besteed worden!

 25. Kirsten says:

  Het moment dat ik had willen vastleggen deze zomer, is de laatste keer dat ik mijn opa zag. Samen met mijn broer en met mijn lief ging ik eten bij mijn grootouders, we zaten buiten, glaasje wijn erbij en we namen afscheid met “tot de volgende” zoals we altijd doen. Ze zwaaiden ons nog uit aan de voordeur. Twee dagen later werd opa aangereden op zijn fiets, nog eens twee dagen later overleed hij.
  Mijn oma is binnen twee weken jarig en bereikt dan de leeftijd die hij voor altijd zal blijven. Ik weet dat ze daar tegenop ziet, en een fotoboek met vakantiefoto’svan De hele familie samen een paar jaar geleden, kan het misschien wat verzachten. Ik wou vorig jaar al zo’n boek samenstellen, maar zoals je zelf aangeeft, is dat iets wat altijd maar uitgesteld wordt. Had ik dat maar niet gedaan… Deze winactie is een mooie extra stok achter de deur om oma binnenkort te verrassen met een prachtig fotoboek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *