Alweer geen kerstkaarten. Maar wel een giveaway!

Dit jaar ging ik het echt doen. Het ging er eindelijk eens van komen. Op zich is het eigenlijk zelfs nog niet te laat. Maar de kans dat er dit jaar prachtige kerstkaarten van ons gezin in uw bus vallen, is nog een stuk kleiner dan de kans dat er hier tijdens de adventstijd nog een opgetuigde kerstboom in de living geraakt. Ik vind kerstsfeer op zich redelijk geweldig, maar toch lijkt het maar niet te lukken. Om de een of andere manier heb ik al een paar jaar geen zin om in de jinglebells te duiken (iedereen heeft recht op een feestdagenjoker, nee?)

Het is wel jammer. Want ik hou echt van kerstkaarten. Laat ons eerlijk zijn, de meeste post is irritant, duur of rechtstreeks voor de papiermand. Behalve kerstkaarten dan, die zijn echt leuk. Die geven me elke keer een warm gevoel. Ik ben iedere keer zot content dat iemand de moeite heeft gedaan om ons adres erbij te nemen. En ook wel een klein beetje jaloers en vol ontzag, dat andere mensen wel de energie en goesting vinden om daar mee bezig te zijn.

Ongeveer tegelijkertijd met de installatie van de kerstverlichting in het tuincentrum dat ik elke dag onderweg naar het werk passeer, kreeg ik een mailtje van smartphoto.be. Of we eventueel niet konden samenwerken? Ik voelde de druk meteen stijgen, want ik kende hen vooral van het fiksen van kerstkaarten. Die dingen waarvan ik al jaren denk dat ik ze eens ga maken en versturen, maar die waarschijnlijk samen met Godot aan de bushalte staan. Nochtans is het echt niet moeilijk, alweer een excuus minder.

Het kerstkaartconcept is ten huize Brutin dus afgevoerd, maar de fantastische resultaten van onze fotoshoot vragen om iets anders. Dit bijvoorbeeld:

img_4083 img_4085

Ik heb voor alle grootouders op forex een gezinsfoto laten vergroten (sorry voor de kei harde kerstcadeauspoiler), en voor onszelf ook eentje van de kindjes. Ik wou voor ons ook één van die complete gezinsfoto’s laten vergroten, maar mijn lief zag het niet zitten om in de living op zijn eigen kop te kijken. Jammer, maar gelukkig is een foto van onze kroost ook niet mis.

img_4231

Ik had nu toch al de moeite genomen om een bestelling te doen, dus ik kon er net zo goed wat andere leuke goodies tegenaan gooien. Kalenders bijvoorbeeld. Of iets leuks om op de bureau van een IT’er te zetten, die dat eigenlijk voor vaderdag al had gevraagd. Spijt dat ik er maar eentje besteld heb eigenlijk, want serieus fan van dat blokje met verschillende foto’s.

img_4093 img_4089

Een lang verhaal eigenlijk, om gewoon goed nieuws te melden. Want ik mag een eenmalig shoptegoed uitdelen van 30 euro voor smartphoto.be .

Kwestie van dat ge mij eens een kerstkaartje kunt sturen.

Om te winnen: Beschrijf in de comments jouw lievelingsfoto. Wie staat er op? Waar is hij genomen?  Wanneer? Zo een foto die kansmaakt om je bureaublad te zijn. Waar je wel alle dagen op zou kijken kijken. Iets wat je dan misschien binnenkort ook kan doen, als je via smartphoto.be iets leuks besteld hebt. Op de facebookpagina van Sofinesse maak ik maandagavond de winnaar bekend! 

This entry was posted in Want zo ben ik, Weggeef. Bookmark the permalink.

28 Responses to Alweer geen kerstkaarten. Maar wel een giveaway!

 1. Kristien says:

  Nadat mijn metekindje op bezoek is geweest heb ik altijd een nieuwe bureaubladachtergrond. Want wat groeit ze snel!
  Maar mijn absolute topfavoriet is een foto van mijn lief die mij kust. Staat al jaren als achtergrond op mijn gsm en ook afgedrukt in onze living. Eentje uit een fotoreeks die we lieten maken om ons 1 jaar samen te vieren. De baby die toen in mijn buik zat is er niet gekomen maar voor mij is die foto er toch eentje ‘van ons drie’.

 2. Camille Cooreman says:

  Woohoow! Ik was net op hun site aan het kijken, dus dat is gewoon meant to be 🙂
  Wij zijn net getrouwd en vorige donderdag kreeg ik onze foto’s te zien. Mijn favoriete is één waar we op de Vogelmarkt in Antwerpen staan, met de bomen in volle herfstkleur (het was eind oktober) en waar we elkaar ontzettend verliefd in de ogen kijken. ‘t Is dat het te koud is, anders zou ik hem nog eens overdoen. Vlinders, kriebels, we krijgen nog altijd de opmerking dat we die dag toch écht wel heel verliefd waren op elkaar. Wat klopte, maar dat gevoel is eigenlijk altijd zo 😉

 3. Sarah says:

  Mijn favoriete foto is eentje die hier op de kast staat. Samen met mijn lief in de zomer.
  1 van de weinige foto’s waar we beiden echt mooi opstaan. Op het moment van het nemen van de foto waren we net weer zwanger (van L.) na een miskraam. Niemand wist het nog, behalve wij. Stiekem kan je dat ook een beetje zien want we staan er echte beiden te glinsteren 🙂 L is zelf ook gek van die foto.
  Bij ons zou die smartphoto een reminder zijn om DRINGEND aan die kerstkaarten te beginnen :p

 4. Els says:

  smartphoto, goeie service en ook onze favoriet! En als ik mag kiezen, de foto van onze 2 kotstudenten, die nog enkel tijdens het weekend in ‘Hotel Mama’ aanwezig zijn. Zowel bij mijn man als bij mij staat ze op onze iPhone achtergrond, zo kunnen we ze dagelijks nog even zien lachen. De foto is genomen toen ze beiden ver na middernacht nog aan het fuiven waren, zalige foto van onze studenten die heel veel plezier beleven aan hun kotjaren!

 5. Lien says:

  Leuke actie!
  Mijn lievelingsfoto is er één van ons gezin: Meneer en ik hebben elk een zoon op onze schouders zitten, en we kussen elkaar terwijl de zonen naar elkaar lachen en zwaaien. Was zomaar een spontane actie tijdens een fotoshoot waarvoor ze dus in onze nek zaten, en is een hele leuke spontane foto geworden.

 6. An says:

  Hier staat binnenkort een fotoshoot op het programma met onze drie dochters. Ik hoop dat mijn “lievelingsfoto” dan genomen wordt…

  Nu prijken de twee oudsten al aan een grote fotomuur in onze gang, maar de jongste spruit (die binnenkort 2 jaar wordt) ontbreekt nog. Grootste tijd dus voor een make over van onze fotomuur ! Ik wil graag één knaller van een (hele grote kleurrijke) foto waarop mijn drie dochters stralen! En eens ik die foto heb, kan ik misschien bij smartphoto langsgaan om hem te laten drukken?

 7. Leen says:

  Hier ook grote smartphotofan. De jaarlijkse fotokalender is zelfs al besteld 😉
  Mijn favoriete foto? Moeilijk te zeggen, ‘t zijn altijd mijn kinderen die mijn desktop versieren. Op dit moment een innige knuffel tussen mijn 6- en 8-jarige vastgelegd in het park in de herfst (prachtige kleuren op de achtergrond). Iets waar ik trouwens een jaarlijkse traditie van gemaakt heb, fotoshootje in de herfst tussen de gele, rode en bruinige blaadjes.

 8. elien says:

  Mijn kalender viel gisteren in de brievenbus. Mijn favoriete foto is eentje van twee weken geleden. Het is eentje van de eerstekenniswaarbij ons oudste dochter zeer argwanend naar ons jongste staat te kijken. Mijn vriend en ik hebben al moeten lachen bij het zien van deze foto. Hij is niet helemaal perfect maar voor ons toont het despontaniteit van een peuter.

  Ps. Ondertussen is het wel al grote liefde 😉

 9. Tine Vanhaevre says:

  Voor mijn zoontje zijn verjaardag nam een vriendin deze zomer prachtige foto’s in een zelfpluktuin in edegem. Tussen de frambozen legde ze een knuffel momentje tussen mij en mijn kleine man vast. Mijn hartje wordt nog steeds beetje week als ik die foto zie

 10. Katrien says:

  Mijn favoriete foto is een gephotoshopte foto van heel de familie (+ 30 man) terwijl we allemaal zogezegd arm in arm stappen met mijn jonge oma (toen 16 jaar) en opa (toen 20 jaar) ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van oma.

 11. Delphine says:

  oei een lievelingsfoto kiezen dat is moeilijk. maar het wordt dan toch de foto die ik dit jaar maakte op reis op het griekse eiland spetses, er staat helemaal niemand op maar je ziet de zonsondergang recht aan de zee met een tafeltje daar recht voor waar we romantisch gegeten hebben voor een superklein prijsje
  een onverwachte vakantie want ik was er eerst voor het werk en de man kwam mij achterna, maar ze deed zo’n deugd

 12. Ada Art says:

  Il heb zoveel lievelings foto’s maar 1 van echte favorietjes is:
  Ik met m’n papa en mijn broer (Eppo) in Malaucène.
  Het was een zonnige dag om nooit te vergeten.

  Xxx Ada

 13. Tanya says:

  Mijn lievelingsfoto is er eentje van mijn oudste dochter, 2 jaar geleden genomen op een strand in Normandië. Het was een fantastische vakantie die uitzonderlijk zonnig en warm was voor in september te zijn.
  Als ik de foto bekijk, krijg ik altijd weer dat gevoel van rust en ongedwongenheid van toen. Een verlaten strand, heerlijke zon en mijn dochter zoals ze is: spring in’t veld, wild krulhaar met een zonovergoten gouden gloed, intens genietend van de vrijheid op dat moment.
  Ik kan me hem zo voor de geest halen, en hij prijkt dan ook nog steeds op mijn bureaublad, gsm en overal waar ik een achtergrond kan instellen.

 14. Nele says:

  Er is deze zomer een foto getrokken van mijn metekindje die met zijn handje in een grote doos vol letterkoekjes zat. Zijn snoetje sprak boekdelen! En ik wil die foto heel graag in mijn pas geschilderde (want wij zijn nog maar 3 maanden geleden verhuisd) living hangen. O ja, hij is van Gent: als dat geen bonus is weet ik het ook niet meer. 😉

 15. Kim says:

  Een landschapsfoto genomen in Corsica meer dan 16 jaar geleden. Op deze reis ontmoette ik mijn man. Het was liefde op het eerste gezicht en nu zo veel jaren later getrouwd en twee kinderen. Even lang hangt de foto al omhoog: eerst in mijn slaapkamer en nu in onze living.

 16. Vicky says:

  Mijn allerliefste lievelingsfoto is er eentje uit de oude doos: van mijn beste vriend en ik. Mijn beste vriend was mijn grootvader, en nu hij al zeven jaar niet meer bij ons is kan ik wel zeker zeggen dat ik nooit meer zo’n vriend ga hebben. Op de foto staan we samen te glunderen, de deugnieterij spat er vanaf, en toen blaakte hij nog van rozige gezondheid. Mijn handje wordt stevig vastgeknepen door zijn mollige – immer een beetje vuile – kolenschophanden, en die herinnering zit zo vast in mijn hoofd dat ik er helemaal warm en blij van word. Mijn zoon van anderhalf is goed op weg om ook zo’n handen te krijgen, trouwens!

 17. Inge says:

  Ik ben er nogal dol op om selfies te maken van ons gezin: 2 zonen en een keileuk lief. Die selfies worden nogal vaak gebruikt als achtergrond, kerstkaarten (wil je er eentje?), de fotokalender die ik jaarlijks voor mijn mama maak.
  Ik had net een superervaring met smartphoto. Door mijn eigen toedoen, gaf ik de bestelling met de verkeerde foto door. Je kan zo mijn ontgoocheling raden als ik de envelop opendeed. Ik belde hen en ze zullen ze opnieuw maken: met de juiste foto en gratis. Ik ben zeker en vast een tevreden klant 🙂

 18. Ellen says:

  Mijn huidige favoriete foto is er één van mijn tweede zoon, deze zomer in het zwembadje: een close-up waarbij hij met zijn felblauwe kijkers recht in de lens kijkt. De felle kleuren van het zwembadje vormen de achtergrond. Instant vakantiegevoel bij deze foto!

 19. Sofie says:

  Mijn favoriete foto is er eentje van mijn vriend die mijn dochter in de lucht steekt. Het geluk spat van die foto en Iedere keer ik hem zie, smelt ik!

  Dankzij jouw blogpost heb ik al een paar kerstcadeautjes gemaakt en besteld bij Smartphoto, maar een extra shoptegoed is altijd welkom. Als we eindelijk uit de verbouwingen zijn, dan beloon ik mezelf op een uitvergrote foto voor in de gang!

 20. Silke says:

  Mijn lievelingsfoto is 1 van de eerste foto’s van mijn man en mij als 17-jarige tieners, onze eerste uitstap naar de zee, genomen in de trein. Elke keer ik deze foto terug zie weet ik weer waarom ik hem zo graag zie. Hij hangt ook op canvas in ons huis. 10 jaar later zijn er zo veel mooiere foto’s genomen, maar toch blijft deze mijn absolute nummer 1!

 21. Inge says:

  Alle foto’s van mijn zoontje ( ook een Felix 😉 ) zijn mijn favoriete foto’s.
  Maar dat is vermoedelijk bij elke mama zo.
  Iets minder cliché : een foto van onze trip naar IJsland. Tegen alle verwachtingen in konden we toch een glimp opvangen van het noorderlicht ( en op foto vastleggen)
  Supermooi! dat ik toen ook al zwanger was, maar het nog niet wist, maakt die foto extra speciaal. ( melig, ik weet het 🙂 )

 22. Laura says:

  Mijn favoriete foto is de eerste foto waar Oskar en ik samen opstaan, een paar uur na zijn geboorte, de dag waarop ik mama werd en heel mijn leven ineens anders was 😊.Op dit moment staat die op mijn nachtkastje, dus ik kan er elke dag naar kijken, maar in het groot zou dat nog leuker zijn natuurlijk! Dat van dat blokje met die foto’s is een keileuk idee, dat worden 4 kerstkados!

 23. Marijke says:

  Mijn schoonmoeder had voor haar verjaardag foto’s van de kleinkinderen gevraagd. Ik heb toen een spontane foto gemaakt van onze 3kinderen in de tuin. Ze heeft deze foto op canvas gedrukt en in haar living hangen. Het is een prachtig resultaat geworden. Nu ben ik dus jaloers op mijn schoonmoeder omdat ze zo’n mooie foto heeft van onze kinderen. Als ik zou winnen zou het die foto worden om in mijn eigen huis te hangen.

 24. Maja says:

  Mijn favo-foto allertijden is er eentje van mijn 2 mannen, tijdens het zoveelste nachtelijke uurtje wakker, knuffelend in bed, dicht tegen elkaar aan met een brede glimlach op hun smoeltjes. Nog nooit zoveel liefde gevoeld om 3u s’nachts eigenlijk… En met zo’n schone foto op mijn bureau sleep ik me wellicht met nog meer plezier doorheen die nachten 😉

 25. Lien says:

  Mijn bureaubladfoto nam ik pas gisteren.
  Mijn lieve man, die onze zoon zijn eerste kerstboom toont.
  De zon viel perfect door het raam, de kerstballen glinsterden mooi, Lowie keek echt verwonderd naar het gebling en bij papa droop de fierheid er af! 😍
  Een warm begin van een mooie kerstperiode!
  Misschien volgend jaar de foto mee op de kast?!😉

 26. Sofie says:

  Nog net op de valreep, want ik wil graag snel mijn kerstkaartje bestellen (en zo’n hip kalenderblokje) 😉. Mooiste foto: foto van onze zoontjes met hun 2 nichtjes, nonchalant naast elkaar liggend op hun buik, door professionele fotograaf genomen op witte achtergrond. Jongens met witte singlets en jeansbroek, meisjes met wit topje en jeansrokje. Heel spontane foto, waarbij alleen de jongste van anderhalf recht staat en een spontane stoere houding aanneemt waardoor hij precies de leider is, gewoon super schattig want zo onschuldig. Zonder twijfel werd hij uitvergroot voor de grootouders!

 27. fieke says:

  Ha, gisteren bestelde ik kerstkaartjes bij Smartphoto! Ik ben al zo benieuwd naar het resultaat (en naar de reactie van de mensen die ze zullen ontvangen).
  Mijn lievelingsfoto is onze trouwfoto. Melig, maar het is zo. We deden onze fotoshoot in het centrum van Gent, en de foto die we lieten afdrukken om in onze living te hangen is er ééntje genomen bij ‘de schapenstal’. Zo is Gent altijd een beetje in ons huis aanwezig :-). Wij staan er dus zelf op, en ik ben er nog altijd zó blij mee dat ik voor niet-witte schoenen heb gekozen en dat ik zelf mijn bruidsboeket heb geknutseld, dat nog altijd niet verlept is :-).

 28. Sanne says:

  Mijn lievelingsfoto is er ene van mijn papa en mij. Een foto waar we buik aan buik staan, ik met een (toen nog) kleine baby erin, hij met enkele pintjes erin. Dolle pret hadden we op die foto want het was er een op het trouwfeest van mijn nicht. Helaas wist ik toen niet dat het onze laatste foto samen worden. Niet lang erna is hij totaal onverwacht gestorven. Een enorme klap, want hij was mijn beste vriend. Ongetwijfeld is onze buikfoto dus nu mijn favoriete foto. Hij maakt deel uit van een collega die ik heb gemaakt, die ik nog moet laten afdrukken en hier in huis hangen. Zo zien de kindjes dat hun papie altijd bij hen is….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *