De Goeie Morgen, met Stefan en Sofie.

Morgen staat mijn wekker om 3u50. Goed zot, inderdaad. Vanaf maandag sta ik iedere dag op voor dag en dauw, om je wakker te maken samen met mijn collega Stefan Ackermans in De Goeie Morgen van Nostalgie.

Het was hier de laatste weken gigantisch druk. Lange dagen, zotte weekends en vooral heel veel dingen in mijn hoofd. Ik kwam er niet toe om te schrijven zoals ik gewend ben, ik was volledig overweldigd door alles. EÊn van die dingen, een heel grote brok in het verhaal, is de nieuwe ochtend van Nostalgie.

Want het is de natte droom van elke radiomaker, de ochtend is het mooiste blok dat er is. Maar ik hoef je niet te vertellen dat het een gigantische aanslag is op je leven. Opstaan rond 4u, dat betekent dat je eigenlijk ten allerlaatste om 21u moet slapen, dus om 20u30 je bed in. Dat heeft consequenties voor het gezin (zowel positieve als negatieve), voor mijn sociaal leven, voor mijn gezondheid.

Het is ook een hele verandering om van een programma op je eentje naar een duopresentatie te gaan. Eigenlijk stap ik met Stefan in een soort radiohuwelijksbootje, en dat is precies zoals in een echte relatie. Met ups and downs, met een evenwicht zoeken, met onze stem verheffen en knuffelen. Maar ik ken hem al heel lang en zie dat helemaal zitten. We hebben aan een blik genoeg, ik hoor aan zijn stem hoe hij zich voelt en we durven heel goed ons gedacht zeggen tegen elkaar. Komt daar nog eens bij dat we omringd worden door een fantastische team.

Maar toch. Het is allemaal spannend. Want uiteindelijk wil je gewoon dat de luisteraar het leuk vindt. Liefst zoveel mogelijk luisteraars. Liefst iedereen. Ook al weet je dat je nooit voor iedereen goed kan doen. Ook al weet je dat ook een hele hoop commentaar zal moeten slikken. Part of the job, maar daarom niet gemakkelijker.

Is het misschien daarom dat ik al twee weekends ziek ben? Gisteren alvast 15 uur geslapen en het serieus uitgezweet, een betere voorbereiding is er niet denk ik. Uhum. Not.

Morgenvroeg om 6u springen we in het water. We kunnen zwemmen, maar verwacht geen medaille. Wel veel goesting, plezier en muziek.

Ons handdoekje ligt klaar. Morgen van 6u tot 9u de Goeie Morgen bij Nostalgie, met Stefan Ackermans en mezelf.

img_6153

(En vanaf vrijdag ook op Zes te zien. Aaaah. Gelukkig ben ik er dan even twee dagen niet, kan ik nog naar de kapper gaan ;))

This entry was posted in Want zo ben ik, Werk. Bookmark the permalink.

10 Responses to De Goeie Morgen, met Stefan en Sofie.

 1. Griet moonen says:

  De max!!
  Ofwel luister ik op het werk naar de ochtend (tot 8u30, want de radio gaat uit als de colruyt open gaat) ofwel thuis vanaf 8u30 als de jongens op school / opvang zijn… (of soms ook als ik opsta met de jongens en ze ne keer het kot niet op stelten zetten)
  Super veel succes!
  Ik denk dat ik morgen om 7u30 toch de radio op zet… of de jongens het kot nu afbreken of niet 😉

 2. Heidi says:

  Veel succes!
  Mogelijk luister ik het laatste uurtje, een drukke ochtendrush met nog extra radio erbij dat overleef ik niet…
  Om acht uur keert de rust hier terug, en zijn jullie welkom!

 3. Annelies Vansantvoet says:

  Haha Griet, ik wou net hetzelfde posten! In Colruyt Heverlee is het om 8u10 al gedaan en wij luisteren daar ook naar Nostalgie! Dus ik ben ook erg erg blij dat je nu in dat blok presenteert!

  Ik kijk er alvast naar uit!!!

 4. Inderdaad de natte droom van iedere radiomaker, maar zo vroeg opstaan lijkt me niet evident (al ben jij vroeg opstaan al wel gewoon natuurlijk, anderszijds: kan je daar echt gewoon aan worden?). Succes alleszins!

 5. Ann says:

  Haaaa, super zeg en respect voor je beslissing , moet niet gemakkelijk zijn zeker niet nu je nog in team no sleep zit!

 6. liese says:

  oh waw! blij dat je niet meer samenvalt met Christophe Lambrecht dan maar wel met het ochtendblok dat ik niet graag hoor, nl dat van StuBru 🙂 Tot morgenochtend in de auto!

 7. Eilish says:

  Ik hoor mijn dochters al zeggen : “mama, het is het moment om de bomma-radio (radio 2) eens een draai te geven”
  Succes met het opstaan!

 8. Inge says:

  Dan ruil ik morgen mijn vertrouwde Radio 1 toch eens voor Nostalgie, beloofd. Veel succes!

 9. Els says:

  Ik heb vanochtend geluisterd en ben fan! Stefan Ackermans heeft een paard, zeg, hoe zalig, daar droom ik al jaren van. 🙂 Succes nog met het vroege opstaan!

 10. Pingback: The drama dress | Sofinesse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *