Waar is het bakske? *

Als ik in (een) God zou geloven, dan zou ik zeker een kaartje sturen om hem te bedanken voor de uitvinding van de digitale televisie. Wat een gerief is dat zeg! Want ongeveer elk programma dat ik wil bekijken, wordt uitgezonden op een moment dat ik niet voor televisie kan gaan zitten/liggen. Dat komt deels omdat wij doorgaans voor 21u in ons nest kruipen (dat is helemaal niet rock-‘n-roll, dat besef ik – maar ik wil uwe rock-‘n-roll wel eens zien als de wekker elke dag om 5u afgaat en de nacht al 14 maanden niet van het ononderbroken type is). Maar dat heeft ook te maken met het feit dat ik eigenlijk zelden in de zetel ga zitten om naar televisie te kijken. Het staat op terwijl ik andere activiteiten doe (zoals daar zijn: strijken, opruimen, was plooien, bloggen, …), soms tot grote ergernis van mijn lief.

Maar ja, dit is dus een post over het feit dat ik graag naar televisie kijk. Dat ik groot respect heb voor de mensen die dat maken. En dat ik weet dat het bon ton is om te zeggen dat je bijna geen televisie kijkt en dat het veel hipper, intellectueler en verstandiger is om ondertussen een boek te lezen. Ik doe efkens niet aan bon ton. Ik kijk gewoon echt graag, ik hou van die vorm van entertainment en ik schaam me daar niet voor. Meer nog, ik geef met plezier een overzicht van de programma’s die hier op de digirecorder staan. (Voor mij dan, want als ik het ook over alle Spongebobs of ROX’en en alle basketbalmatchen van deze wereld moet hebben, dan zijn we morgen nog bezig). Dit is waar ik NU naar kijk:

Masterchef Australie (Vitaya): Het was tijdens mijn zwangerschapsverlof van Basiel dat ik dit programma toevallig ontdekt heb, want het wordt in de namiddag uitgezonden op Vitaya. Voor borstvoeding ben ik zo blij dat digitale televisie is uitgevonden! Ik begon het op te nemen en mijn lief keek al eens met een half oog mee. Tot we doorhadden wat voor een geniaal programma dat wel niet is, sindsdien kijken we samen. Ondertussen al ons derde seizoen, hij is soms nog enthousiaster dan ik. Vergeet alle andere Masterchef-programma’s ter wereld. Er is er maar eentje dat met zoveel liefde en creativiteit is gemaakt als de Australische versie. De blinkende ogen van Gary als hij mag proeven, de emotionele blik van George als hij iemand moet wegsturen en de kleurrijke kostuums van Matt worden overgoten met een cocktail van spanning, topkandidaten en knalopdrachten. Vitaya, ik hoop dat Masterchef Australia 2015 ook al klaarstaat?

Masterchef Australia

Masterchef Australia – Matt, Gary and George

Blind Getrouwd (vtm): Het enige programma waarvoor ik overweeg om wakker te blijven, omdat ik er bijna niet kan van slapen. Ik was al een gigantische fan van de Amerikaanse versie (Married at first sight), maar nu het ook in Vlaamse versie bestaat ben ik echt niet te houden. Geniaal experiment, waar ik enorm in geloof. Uiteindelijk is ons verhaal een beetje gelijkaardig. Gekoppeld door een experte en samen sinds de allereerste keer dat ik hem zag. Er staan geen camera’s op bij ons (wel blog-ogen :p) en hoewel ik al een trouwkleed heb aangehad, is er geen officieel bewijs van onze liefde. Maar geniaal programma dus, echt geniaal. Ik kan niet geloven dat het volgende week al de laatste aflevering is. Mijn gok: Geert en Daisy zien elkaar nooit meer terug en hebben alle moeite van de wereld om van straat te geraken. Stijn en Nuria maken kans om als “leefden nog lang en gelukkig” in de statistieken te komen. En als Jonas Inge eventjes alle hoeken van de kamer laat zien, dan is het daar ook geregeld. Duimen voor volgende week, duimen!

blind getrouwd

Double Your House For Half The Money (Vitaya)/Baksteen in de maag (Vier): Ik ben stapelzot van interieur- en verbouwprogramma’s. Er zijn er wat mij betreft veel te weinig. Misschien moeten ze maar weer eens beginnen met de Droomfabriek, dan kan ik mijn brief nog eens opsturen waarin ik vraag om te mogen binnenkijken in elk huis in Vlaanderen waarvan ik dat wil. Double Your House is heel rechttoe, rechtaan. Een koppel verbouwt zijn huis, legt daarbij alle cijfers op tafel en krijgt hulp van de presentatrice die ook architecte is. Je volgt alle perikelen (maar het is absoluut geen uitlachtelevisie) en krijgt achteraf een deftige rondleiding. Als Beeny begint over de bi folding doors, hou ik het meestal niet meer droog.  Soms ga ik zelfs eventjes in de zetel zitten, om te zien wat het uiteindelijk geworden is. Ik kijk ook graag naar Baksteen in de maag, maar daar mogen ze nog wat tierlantijntjes verliezen. Ik hoef niet per se uitleg van een designexperte (ook al ziet het er een toffe uit), ik wil vooral weten hoe elke kamer eruit ziet. Hoe ze dat gedaan hebben, eventueel hoe het er daarvoor uitzag. Frits mag blijven, de klusser brengt ook niet zoveel bij. Maar ik klaag niet als ik mag binnenkijken, dan zit ik op de eerste rij!

double-your-house-for-half-the-money

Topdokters (Vier):  De vorige reeksen vond ik schitterend, dus ik heb hoge verwachtingen voor deze ronde. Ik wilde vroeger altijd actrice/presentatrice worden, maar het plan B was om voor interieur te gaan, of iets in de medische wereld te gaan doen (vroedvrouw of zo). Ik denk dat het allemaal begonnen is bij Medisch Centrum West, en nooit meer gestopt is. Topdokters is ontroerend, razend interessant en mooi in beeld gebracht. De digirecorder staat geprogrammeerd voor vanavond.

63105-topdokters-laten-op-vier-in-hun-hoofd-en-hart-kijken-993916

Een kwestie van geluk (Eén): Een beetje rondhangen in Antwerpen, met prachtige stukjes televisie. Ik ben verliefd op de kasten van Sanne, mijn hart krimpt als ik Leona over haar jeugd bezig hoor of als ik zie hoe die pientere oude Charles voor zijn dementerende vrouw Georgette zorgt. En ga zo maar door. Echt schitterend gemaakt, beklijvend, gewoon en zo ongewoon. Jammer dat het voorbij is.

ekvg_160302_althzeimer_640

Call The Midwife (Vitaya): Ik ben niet zeker of ze het nu nog uitzenden, maar wat een fantastische reeks. Echt, tranen met tuiten heb ik al gehuild. Het gaat over een bende vroedvrouwen die in het naoorlogse Engeland proberen om zoveel mogelijk kinderen gezond op de wereld te zetten. De tijdsgeest is treffend neergezet, de nonnen zijn om op te eten, de verhalen om stil van te worden. Prachtig mooi gemaakt, ik kan het alleen maar warm aanbevelen.

Programme Name: Call the Midwife - TX: n/a - Episode: n/a (No. 4) - Picture Shows: Fred (Cliff Parisi), Trixie (Helen George), Cynthia Miller (Bryony Hannah), Sister Julienne (JENNY AGUTTER), Sister Evangelina (PAM FERRIS), Sister Monica Joan (JUDY PARFITT) - (C) Neal Street Productions - Photographer: Neal Street Productions

Voor de rest staat de digicorder standaard geprogrammeerd voor elke nieuwe Vlaamse fictiereeks, want ik wil dat altijd een kans geven. Draait niet altijd goed uit, maar ik vind toch dat hier straffe dingen gemaakt worden met een klein budget. We zijn bijvoorbeeld nog niet toegekomen aan de nieuwe reeks van Eigen Kweek, maar er is ook geen haast bij. Thuis glipt er ook wel eens tussen. Dat is Vlaams erfgoed, dus ik MOET af en toe wel eens kijken. Al ben ik eigenlijk wel een beetje afgehaakt sinds Lucas het niet overleefd heeft. Al maakt Toon wel veel goed, ik moet daar eerlijk over zijn.

Nu ik mijn programmaboekje heb open gedaan, ben ik wel benieuwd naar jouw kijkgedrag. Zeg eens, waarvoor staat jouw digirecorder geprogrammeerd?

 

*De titel is er gekomen omdat wij gelijk altijd het bakske kwijt zijn. For real.

This entry was posted in Rapporteren, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

31 Responses to Waar is het bakske? *

 1. Griet Moonen says:

  De digicorder staat hier niet vaak ingesteld, maar soms voor een goeie film of een stand up comédien.
  We kijk wel naar de volgende programma’s:
  thuis (hoewel ik al eens een aflevering mis als ik de late heb. Hoewel je dan nog altijd kan volgen. En toon… Hm Hm Hm 😉 )
  All Saints – vitaya (ik hou van ziekenhuis / dokter series.)
  De noodcentrale – één (topprogramma met top mensen. Geeft mooie blik achter de schermen)
  Topdokters – vier (ga ik ook terug met plezier volgen, maar zal ik dus wel moeten opnemen. Overlapt met noodcentrale. Grmbl)
  De pappenheimers – vier (ontspanning ten top. Jammer dat jullie niet meedoen 😉 )
  Blindspot – vier ( super spannende serie het intrigeert me. 2 zondagen geleden begonnen. 2 afleveringen per keer. Als je kan zeker volgen. )
  Jani gaat… – vier ( een ander manier van hoe Jani op tv komt maat toch zijn uitbundige zelve blijft. )

  • Sofinesse says:

   All Saints heb ik ook gezien! Maar ondertussen zenden ze het al voor de vierde keer uit of zo. Al durf ik af en toe nog eens mee te kijken 🙂

 2. 10a says:

  Eindelijk iemand die toegeeft dat tv-kijken ook gewoon top entertainment is!
  “Ik kijk enkel naar het nieuws” is een zin die ik precies al iets te vaak gehoord heb.
  En ja ik lees veel, ga af en toe eens naar een balletvoorstelling, theater of een ander cultureel verantwoorde evenement.
  Maar ik en het kaske dat is toch grote liefde 🙂
  Een kwestie van geluk! ik kan er niet over zwijgen hoe schoon gemaakt ik dat vind om dan nog te zwijgen over het voorbije “Radio Gaga”, toen moest ik me inhouden om niet in elke huiskamer de TV op te gaan zetten en te roepen: kijk daar nu eens naar!
  Natuurlijk ook Grey’s Anatomy, Blind-getrouwd, Mijn Pop-up, De Mol, Jani Gaat,…..
  Ik ben fan van de digibox jong ge hebt er geen gedacht van.
  Ik beken, ik ben Tina en kijk graag TV.

 3. José Ruysevelts says:

  Wij waren ook fan van Call the midwife !!! Heerlijke serie… jammer dat het gestopt is !

 4. Romina says:

  Alleen Elvis is geniaal. En Nuria en Stijn, dat is Davey en ik. Serieus 🙂 Dan is er nog dingens. Criminal Minds en de voetbal. En dat zal het zijn, maar dat ligt aan mij. Ah neen. Pop Up restaurant en iets met Jani ook, maar die zijn altijd met een half oog, net als Masterchef.

 5. lielebeesje says:

  Ongelofelijk, volgens mij zijn er nog amper Vlaamse moeders die hun borstvoedingen niet hebben doorgebracht met Masterchef Australia. Ik heb het toen ook toevallig ontdekt. Duizend keer aangenamer dan de Vlaamse versie! Move over Peter en Sergio!
  Mijn guilty pleasure: ik kijk al ca. 30 jaar naar Neighbours (opgenomen weliswaar), ook duizend keer aangenamer dan Thuis of Familie (waarom zijn die altijd zo boos?). En daarin heeft Matt laatst een gastrolletje gespeeld!
  Blindspot gaat mijn nieuwe toppertje worden, denk ik (en Scandal, nog steeds).

 6. liese says:

  blind getrouwd, jani gaat, pop-up-restaurant, girls, de mol, tegen de sterren op, de pappenheimers, twee tot de zesde macht

  (en wij zijn ook ooit gekoppeld en zie nu)

 7. Ik kijk nooit meer tv. Ik vind het zelf gek om dit te typen. 🙂 Ik ben geen tegenstander of zo – mijn kinderen gaan niet eens naar methode-onderwijs – en ik bekijk wel reeksen (Breaking Bad, The Bridge) maar aan tv kijken kom ik niet toe. Ik zet mijn kinderen wel voor de tv als ik kook, dat is beter voor de algehele mindfulness in ons huishouden. De enige beelden die ik dus te zien krijg op tv, zijn die van Zorro.

 8. Beroepen zonder grenzen neem ik op en ik kijk ook graag naar Blind getrouwd, jammer dat het al bijna gedaan is.
  Voor de rest met een half oog De kleine prins, Karrewiet, ….

 9. sop.hie.s says:

  Tijdens mijn zwangerschapsverlof heb ik McLeod’s daughters ontdekt, dat kwam gelijk zo uit. En dat is wat blijven plakken want ik zorgde ervoor dat ik ze bleef volgen tijdens mijn kolfpauzes op het werk 😀 Toen de borstvoeding stopte, stopte ook Mcleod’s daughters voor mij. Nooit meer 1 extra aflevering gezien, vreemd toch… als ik er nu zo bij stilsta.

  Ook hier digicorder, want programma’s beginnen steevast te vroeg (dochter in bed steken) of te laat (wij in bed). Momenteel staan o.a. geprogrammeerd:
  – Blind getrouwd: kan het ook niet geloven dat ze volgende week al moeten kiezen… Plus perfecte conclusie, denk er net hetzelfde over 🙂
  – Topdokters: machtig goed.
  – Noodcentrale: vorige week nam onze digicorder dit niet op, hoewel de serie geprogrammeerd staat. Ik begrijp het nog altijd niet, maar kwaad dat ik ben geweest…
  – Blind spot: deze zondag toevallig op terecht gekomen en zo meegezogen worden in het verhaal dat ik het meteen geprogrammeerd heb.
  – iets met stand-up comedy op Vier
  Ook hier wordt standaard elke nieuwe Vlaamse reeks geprogrammeerd om het een kans te geven.

  • Sarah says:

   Oef, ben ik blij dat jullie digicorder ook zijn keuren had vorige week! Amai, was dat hier een discussie dat ik dat “vergeten” programmeren was 🙂

 10. ineken says:

  Yep, wij zouden in vroegere tijden geen ruzie gemaakt hebben voor het bakske. 🙂

 11. yab says:

  Ik kijk nooit tv, maar of dat nu zo bon ton is, daar ben ik toch niet echt van overtuigd. Gebeurt vaak dat ik tijdens de lunch niet kan deelnemen aan gesprekken onder collega’s omdat ik nog nooit van de programma’s in kwestie gehoord heb.

 12. Riella says:

  Amai, jouw lijstje = mijn lijstje ofzo 🙂 Jammer dat Blind Getrouwd al bijna gedaan is, ik vind dat zo interessant om zien.
  Ik kijk echt wel te veel tv, en ik was aan het overwegen om dat toestel weg te doen, om eens te zien wat dat geeft. Ooit!! 🙂

 13. Joni says:

  Blind getrouwd: check!
  En trouwens: wat een gemak voor de reclame? Doorspoelen: yes.

  Hier in de categorie ‘te bezichtigen’:
  – Terug naar eigen land – de volledige reeks
  – Jani gaat.. (goeien televies, niet nadenken!)
  – Grey’s Anatomy seizoen 11 en 12. Hier is de belangrijkste randnoot dat we voorlopig nog maar in seizoen 7 zitten, dvd-gewijs 😀

 14. Natalie says:

  Ik vond ook Het Huis en Molenbeek de moeite.

 15. Oooooh, ik kijk ook graag naar interieurprogramma’s! Het is dikwijls verbazingwekkend wat je van een weinig belovende ruimte kan maken. En mijn andere guilty pleasure is Say Yes To The Dress, hihihi.

 16. Sofie says:

  Hier werd zowat een jaar geleden de digibox buiten gegooid en stapten we over op uitsluitend Netflix.

  Ik denk dat ik niet meer zou kunnen wennen aan tv… wachten op de volgende aflevering, bah reclame. Hier kijken we nu een serie seizoen per seizoen of als het al een iets oudere reeks is gewoon alle seizoenen na elkaar!

  En aan interieurprogramma’s echt geen gebrek. Je hebt ze in alle soorten en formaten, geweldig vind ik dat!

  Het enige programma waarvoor ik de kabel mis is Alleen Elvis blijft bestaan. Maar ik ontdekte onlangs dat je die zelfs online kan bekijken 😉

 17. Sir Botex says:

  Grimm, Criminal Minds, Castle, Grey’s Anatomy, Topdokters, Follow The Money, Jani gaat…, Homeland, Mag ik u kussen, The Blacklist,…
  Wij kijken vrij veel televisie maar quasi niks live. Zelfs De Mol keken we met een half uur vertraging om de reclame te skippen…

 18. Tine says:

  Ik heb ook Vitaya ontdekt door de nachtelijke kolfsessies. Ik moest op den duur wel de wekker zetten, want anders riskeerde ik te moeten kolven tijdens Dr Oz en dan zou mijn melk schiften.

  Topdokters heb ik al van bij het begin een topprogramma gevonden. De vorige reeks was zeer emotioneel gezien mijn tweeling lange tijd op neonatalogie in het UZ heeft doorgebracht en we de dokters, verpleegsters, etc. zeer goed kenden. Tranen met tuiten, heb ik gebleit.

 19. Liesbet says:

  Toen we nog in België woonden, keek ik graag tv. Maar sinds ik drie jaar geleden bevallen ben (heel eerlijk, sinds na het bevallingsverlof), kijk ik alleen nog in het weekend en lees ik in de week, want anders ga ik steeds te laat slapen. En ik vond het ook veel te erg dat ik er niet meer in slaagde om een deftig aantal boeken per jaar te lezen. Voor de rest is hier ook weinig op tv. We keken via internet wel naar De Mol.

 20. Sarah says:

  Borstvoeding geven was voor mij “the great British bake off” en “one born every minute” kijken.

  • Sofinesse says:

   Ik voel me zelf al een halve vroedvrouw, ik heb bepaalde afleveringen van One Born Every Minute al een paar keer gezien. Topprogramma! Heeft me veel geleerd over hoe ik wilde bevallen 🙂 (En hoe vooral niet)

 21. laura says:

  Tijdens mijn zwangerschapsverlof hadden wij een abonnement op ‘Play More’ van Telent en heb ik ALLE afleveringen van Desperate Housewives gezien – ik was blijkbaar de enige vrouw die daar nog niet van had gehoord. Dat was echt geweldig! Ook zo fan van de digicorder trouwens, dat uitgesteld kijken is echt super. Hier ga ik ook niet verbloemen dat tv vooral ontspanning is en dat ik niet persé kijk naar hoogstaande zaken, ik ben niet echt een meerwaardezoeker op dat gebied. Leuk om te lezen dat jij ook een Vitaya fan bent ;-).

  Tijdens mijn zwangerschap was ik vooral fan van Teen Mom (MTV) en One Born Every Minute (op Vitaya). Ik kijk niet zo graag naar een quiz, behalve naar de Pappenheimers. Ik kijk altijd naar Pop-up restaurant, is het niet voor de Sergio, dan is het omdat ik graag ‘binnenkijk’ in het leven van anderen en ook elke aflevering 3 keer zeg ‘maar wij zouden dat zoveel beter doen’.

  Het kaske is sinds Oskar er is ook vaak kwijt, en ten allen tijde hangt het vol kwijl

 22. Lise says:

  Hier wordt ook altijd alles opgenomen (op bv finales van oa de Pop-up en zo na; daarvoor doen we een effort omdat het plezier er door de social media altijd af is … )
  Fan van:
  – Scandal
  – Castle
  – de Pop-up (oew jeah)
  – The Vampire Diaries (moet wel het hele laatst uitgezonden seizoen nog kijken :D)
  – 90210 (for old times sake – ‘t is best wel ontspannend :))
  – Unforgettable
  – Grimm (fantastisch; kijken we ondertussen zelfs samen met de zoon :))
  – The Blacklist
  – Homeland

  De tweede reeks van Eigen Kweek staat er ook, maar wegens tijdsgebrek nog niet aan geraakt…
  En de digicorder zit momenteel aan 19% … ‘oeps’…

  Dus ik heb dringend véél verlof nodig om dat goed te maken; anders zullen er zaken moeten sneuvelen zonder gekeken te hebben …

 23. Tanneke says:

  Wat betreft Call the midwife volg ik je helemaal. Van het beste, qua fictie, wat de laatste 10 jaar op tv was. Ik huil bijna nooit bij fictie, maar CTM is de uitzondering die de regel bevestigt, zoals ze zeggen. Ik kijk zelfs eerst op BBC en dan later nog eens Vitaya.
  Verder ook wel fan van Grey’s Anatomy.
  Ik kijk momenteel ook naar De Noodcentrale en All Saints. AS vroeger ook wel al gezien maar nog nooit helemaal tot het einde. Denk dat ze er nu bijna zijn.
  Verder ook veel crime series. Vooral op CANVAS of op KRO. Brits en Scandinavisch.

 24. Milletje says:

  Hier ook fan van Blind getrouwd. One born every minute heb ik ook gezien tijdens zwangerschap en de eerste babymaanden, enorm emo…
  Downton Abbey vind ik ook mooi.

 25. says:

  het enige wat ik echt elke dag moèt gezien hebben is all saints 🙂 en wekelijks volg ik momenteel jani gaat en blind getrouwd. voor de rest pik ik graag afleveringen mee van spel/entertainmentprogramma’s als 2totdezesde macht, de pappenheimers, achter de rug, het zijn net dieren en ben ik verzot op alle mogelijke vitayatoestanden voor als ik eens een half uur tijd heb tussendoor: cupcake wars, say yes to the dress, my big fat gypsy wedding, help mijn man is een klusser etc…

 26. goofball says:

  oh yes, we zouden eens samen een tv blogmeet moeten doen…zoveel eensgezindheid over goeie tv!

  Haha lielebeesje: 2 e keer borstvoeding en 2e keer dat Masterchef Australia vaste waarde wordt. en zoals Sophie kijk ik nu ook naar Mc Leods Daughters.

  Pas Getrouwd kijk ik ook altijd uitgesteld en ik nestel me ook elke avond voor Thuis.

  en ‘k ben nu ook beginnen Netflixen en heb er al bijna volledige House of Cards doorgedraaid. Wow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *