My weekly fashion #projectblogboek

Het is schaamtelijk lang geleden dat ik nog eens een #projectblogboek heb gedaan. Maar ik vond het wel tijd om eens een “hou een week bij wat je draagt, eventueel met foto’s” te doen. Ik ben geen fashion queen, maar wat ik draag vertelt meestal toch vrij veel over mijn gemoed. Kleren zijn geweldig belangrijk voor mijn algemeen gevoel van welbehagen, ik ga er dus niet heel licht over.

Het moet goed voelen. Het mag geen pijn doen, ik moet het gevoel hebben dat het me gaat en het reflecteert vooral heel erg hoe ik me voel. Sexy, comfy, te warm, moe. Je kan het vaak aflezen van mijn outfit. Dat is trouwens meteen de reden waarom compact pakken voor mij kei moeilijk is, ik kan op voorhand zo moeilijk inschatten hoe ik me ga voelen en dus welke kleren daar bij passen. Schat, ik kan daar dus echt niets aan doen.

Maandag: casual hip.

Een paar jaar geleden heb ik eens een kleurenanalyse laten doen en ik probeer daar nog altijd rekening mee te houden. Ik negeer bepaalde kleurentinten volledig in de winkel, ik grijp meteen naar de juiste dingen. En ik ben de laatste jaren steeds meer fan geworden van geel. De loafers met bling zijn ook een favoriet, al vind ik het lastig om het zonder kousen te dragen (met is archielelijk, maar zonder is al gauw stinkvoeten. En blaren.) Maar ik volhard, want verder zitten ze wel gemakkelijk en ik vind ze heel cool.

2015-06-08 20.26.51

Dinsdag: heels time, sexy time.

Een donkerblauwe skinny broek + een tof, buikverhullend en handig borstvoedings T-shirt + een gilet is niet zo heel speciaal. Maar zet er een hakje onder en het krijgt toch iets meer. Die schoenen zijn voorlopig nog echt afzien. De linkerschoen is veel kleiner dan de rechter (ik vermoed niet ingelopen in de winkel door passende mensen) en het doet echt pijn na een tijd. Maar ik vind ze zo tof, dus ik doe mijn best (en ik heb altijd een reservepaar in de buurt). De oorbellen zijn niet zo duidelijk te zien, maar die zijn dus oranje, net als het detail op mijn schoenen. Ik weet het, misschien een beetje erover?

2015-06-09 09.30.23

Woensdag: streepjesdag

Ik had ergens gelezen dat het streepjesdag was die dag. Ik heb er wel genoeg in mijn kast liggen, dus ben ik vertrokken van dat idee. Het was ook vrij heet, dus blote benen mochten er ook wel bij zijn. Het is een superhandig borstvoedingskleedje. Officieel hing het bij de nachtkleedjes, maar ‘s nachts kleren dragen vind ik belachelijk. Ge moogt mij dus uitlachen, maar volgens mij heeft geen kat dat opgemerkt. Ik heb trouwens al mijn Birckenstocks afgezworen wegens te onelegant (ja, zelfs nu ze hip zijn), behalve deze. Moet kunnen, op tijd en stond.

2015-06-10 18.13.30

Donderdag: Heet. Rokje. Heet. Topje. Heet. Sandalen.

Het was een hete dag en ik had redelijk wat op het programma staan. Een wandeling naar het centrum (klein halfuurtje stappen met buggy) dus gemakkelijke maar toch mooie sandalen. Mijn lievelingsschoenen voor de zomer, maar ik kan ze moeilijk elke dag dragen. Een rokje, een topje, bijpassende oorbellen. Ideaal voor een hete dag, deftig en toch comfortabel. Ik heb dan altijd compassie met mannen die niet in een korte broek mogen gaan werken, dat is toch belachelijk eigenlijk. Maar bon. De foto is genomen in een lift, extra prijs voor wie de lift herkent!

2015-06-11 13.26.49

Vrijdag: Extremely Casual Friday

Ik weet dat Jani ergens een rel heeft ontketend door te schieten op jeansshortjes. En ik heb een ongelooflijke haat-verhouding met mijn benen. Ik zou ze liever niet tonen, maar ik probeer me er ook over te zetten. Een short kan soms zo gemakkelijk zijn als het zwoel is! En toch niet geheel onelegant vind ik. Ideaal om op luiewijvenweekend te vertrekken!

2015-06-12 14.39.33

Zaterdag: Switching is winning.

Als ik kan, verwissel ik een paar keer per dag van outfit. Het weer verandert, mijn outfit ook. De activiteiten veranderen, mijn outfit ook. In de loop van de dag werd het altijd maar beter weer, ik ben de lange broek onderweg dus ergens kwijt geraakt. Mijn benen moeten toch kleur kunnen vangen? Op luiewijvenweekend mag het extreem comfortabel zijn, dus een bohemian met een topje en een giletje dat ik van de luiewijvekens gekregen heb voor mijn 30ste verjaardag. Complimentjes gekregen die dag, maar zo zijn de wijvekens wel.

2015-06-13 11.28.33

Zondag ben ik zo vaak veranderd dat ik vergeten ben om er een foto van te trekken. Maar ge hebt al een idee he, van mijn stijl en kleerkast. Ik overweeg om een gelijkaardige post te maken met de outfits van mijn zonen. Want ge moogt best creatief zijn met dat #projectblogboek, toch?

Net zoals ge creatief moogt zijn met uw outfits. En kleur kan ook geen kwaad vind ik, maar dat had ge vast al gemerkt.

This entry was posted in Rapporteren, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

7 Responses to My weekly fashion #projectblogboek

 1. Ester says:

  ik vind je zaterdag-outfit erg leuk !!

 2. helena says:

  Dat kleedje is supermooi en staat je heel goed, serieus een nachtkleedje, dat ziet toch geen mens? Complimenten voor je kapsel btw, ik zou beter ook nog eens naar de kapper gaan voor een nieuwe look :-).

  Mijn favoriet is de eerste (met de loafers) en de outfit van woensdag met het kleedje.

  Ik doe een gokje, de lift in de hema?

 3. Leuke outfit’s! Mijn favoriet is het “slaap”kleedje 🙂

 4. Lieve says:

  Mooi kleedje, het staat je goed! Leuk kapsel trouwens! Doet me weer twijfelen om de schaar in het mijne te laten zetten.

 5. Lotte says:

  Die outfit van zaterdag is superleuk! Ik zie het mezelf ook direct dragen. Mijn kleerkast telt dan ook bijna alleen maar felgekleurde kleren. Het weer in België is al somber genoeg, vind ik. Dan kan je maar beter voor wat vrolijkheid zorgen met je kleren 🙂

 6. Katrijn says:

  Verrassend he, welke kleuren je staan? Door een kleurenanalyse heb ik groen (de tint zoals de achtergrond van je blog) ontdekt, terwijl ik het vroeger altijd in de rekken liet hangen.

 7. Pingback: Ik dacht, ik doe nog eens van my weekly fashion en #projectblogboek | Sofinesse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *