#projectblogboek

Het zal vijf jaar zijn, op het moment dat mijn tweede kind eruit gerold komt (dat gaat ook echt gewoon rollen, ge gaat dat zien). Vijf jaar bloggen, vijf jaar Sofinesse. Wat begon als een map met losse schrijfsels op mijn desktop, is vijf jaar later iets waarvan ik nooit had kunnen dromen. Als ik naar mijn statistieken kijk, val ik soms echt achterover. Als mensen me aanspreken over mijn schrijfsels, ben ik geflatteerd tot in het oneindige. De reacties zijn soms enorm overweldigend, maar ik neem vooral het positieve mee. Ik blijf zot van bloggen. The internet is a very nice place, overall.

Toen was er het blogboek. Van een madam die ik al heel lang lees, die mij samen met de blogs van vriendinnen Lien en i. deed dromen van een eigen blog. Die mij zonder het te beseffen over de streep trokken om mijn leven voor de leeuwen te gooien op het internet. Nog geen moment spijt van gehad, zelfs niet op ‘moeilijke’ momenten.

Toen ze ook nog eens gelijktijdig zwanger bleek te zijn (ook van een jongen!), werd het allemaal nog wat intensiever. Met geheime moeder- en dieetgroepen op dat totaalgekkecrazyweirde internet nog meer. Tot het hoogtepunt: de date in levende lijve op het trouwfeest van i. Niet raar of zo, want ik had kei hard het gevoel dat ik haar al kende. (En ze gaf een compliment over mijn zwangere buik, helpt altijd)

Ik moest dus niet lang nadenken toen i. vroeg om mee te werken aan #projectblogboek. Ik heb nog niet veel lijstjes gedaan, dus ik heb zeker nog plaats voor 120 ideëen voor een volgende blogpost.

blogboek

Ik ben trouwens halfweg in het blogboek (ik heb een gesigneerd exemplaar! Ha! Onmiddellijk besteld nog voor het uitkwam!) en ik vind het redelijk zottekes hoe Kelly erin geslaagd is om wat ik blijkbaar onbewust doe, gestructureerd en geamuseerd in een boek te gieten. Gek om te lezen vind ik, maar wel heel interessant. Ik heb ondertussen ook wel mijn eerste blogstrafpunten verdiend: ik moet nog hard werken aan het grafische en fotogenieke gedeelte van deze blog. But hey, nobody is perfect.

Aangezien ik van plan ben om nog heel lang te bloggen, geef ik mezelf geen deadline om alle tips en tricks die Kelly voorstelt uit te werken. Ze zullen verschijnen tussen de andere posts waar ik elke dag uren aan zweet en worstel (not, maar lees het blogboek en je leert allemaal hoe efficiënt het kan!). En ik ben niet alleen, er zijn nog veel bloggers die meedoen.

Maar nu weet ge dus waar #projectblogboek voor staat.

(En ge ziet, moest ge op schoolreis kunnen gaan naar het internet. Geen schrik hebben, dat is hier echt warm, lief en plezant)

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

1 Response to #projectblogboek

  1. Pingback: Ik dacht, ik doe nog eens van my weekly fashion en #projectblogboek | Sofinesse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *