Vrouwenspecial

Gisteren was een historische dag in de wereld van de humor. Gisteren stonden er namelijk vijf vrouwen op het podium van de Lunatics in de Bal Infernal in Gent. Tien borsten. Vijf paar tieten. Een volledig vrouwelijke bezetting. Alstublieft.

Voor de mensen die er niet bij waren, jammer. Al die vrouwen hebben namelijk bewezen dat wij – van het vrouwelijke en tevens sterke geslacht – bijzonder grappig kunnen zijn. Alle vooroordelen die u mocht hebben over vrouwen en humor, zijn vlotjes de kop ingedrukt door de hilarische oestrogeen en progesteron-hoeveelheid die al het komische testosterongeweld op slag deed vergeten.

Toegegeven, er was lichte zenuwachtigheid bij het publiek, onszelf en onze mannelijke collega’s. Een risico toch. Vrouwen die zijn meestal niet grappig en al zeker niet bewust, toch? Als we die allemaal samen gooien, gaan daar dan nog andere dingen uitkomen dan menstruatiegrappen en gegiechel? Living on the edge, people. Stel u voor dat 150 man gewoon een hele avond niet kan lachen. Stel u voor.

Maar het spijt me mannen, de vier vrouwen die gisteren op ‘mijn’ * podium stonden. Die waren top. Hilarisch. Dolkomisch. Oprecht grappig.

Ons ego is gestreeld. Dat van de mannen gekraakt. Maar ze komen er wel bovenop.

Trouwens. Het is rood en het staat in de wei. Weet u wat het is?

Inderdaad, een tampony.

* Ik zeg mijn podium, omdat ik de MC van dienst was. En dan mag ik dat zeggen. Dan ben ik gelijk een beetje de baas, moehaha.

This entry was posted in Lunatics. Bookmark the permalink.

5 Responses to Vrouwenspecial

 1. Lies says:

  Vrouwenspecials zijn de max!

  En ik wil jullie prestatie zeker niet onderuit halen, maar je weet toch dat het de derde keer (of meer) was dat er een vrouwenspecial gespeeld werd door de Lunatics hé? Ik heb zelf in twee vrouwenspecials meegespeeld, en ik ben er al zeven of acht jaar uit, dus het zou me verwonderen dat dit de eerste in zoveel jaar was.
  Maar behalve dat, dus nog eens: vrouwenspecials zijn de max!!! Echt, van alle keren dat ik heb gespeeld, zijn die vrouwenspecials absolute hoogtepunten in mijn improcarrière. Vrouwen spelen zoveel vriendelijker en harmonieuzer met elkaar, er wordt niemand afgemaakt omdat een of andere vent de noodzaak voelt om een one-liner te scoren, vrouwen zingen STUKKEN beter over het algemeen, en we zijn stukken knapper 🙂

  Oh, ik herinner me een zaaalige gezongen scène met onder andere Katrien Pierlet (en nog twee andere vrouwen dus). We zongen samen, apart, op pas uitgevonden melodieën en bestaande melodieën, prachtige teksten die nog vaak rijmden ook, in een oprecht romantische scène. We hebben toen een DAVEREND applaus gekregen van de zaal. Hmm, weemoed steekt de kop op. 🙂

 2. sofinesse says:

  Historisch omdat het al een aantal jaren geleden was Lies! Het was inderdaad de max, ik heb ervan genoten…

 3. Lies says:

  Allee dan 🙂
  Ik wens je van harte nog veel fijne vrouwenspecials toe!

 4. Katrijn says:

  Historisch? Toch wel een beetje. k heb zelf bij de Lunatics idd al een paar vrouwenspecials gespeeld (inderdaad, topherinneringen, keer op keer) maar nu was het toch nét iets anders & specialer: ook de MC was een vrouw, net zoal de regisseur én de comedian na de pauze.
  Wat een fijne avond was het!

 5. frank says:

  het zelfde maar net een ietsje anders
  http://www.houthalen-helchteren.be/website/20996-www.html
  Ter gelegenheid van de internationale vrouwendag,
  voor het allereerst op een impro-podium,
  op zondag 6 maart treden voor u op: 10 dames gaande van 30 tem 74 jaar (er is er eentje van 30 en rest is +54) van Spaanse / Italiaanse / Belgische en Nederlandse afkomst
  en als het ook maar iets van de trainingen gaat geven, dan gaat de zaal plat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *