Vaklui (zijn niet lui)

Het doet een beetje raar om het uit te spreken, maar die verbouwingen zijn dus echt bijna afgerond. For real. Morgen wordt de ingemaakte kast afgewerkt en as we speak krijgt de badkamer roze tegeltjes. Er zal altijd nog een finishing touch nodig zijn. Bijvoorbeeld net ontdekt dat ik nog zal mogen schilderen, want er komt een randje gyproc piepen dat ik nog onder handen moet nemen. En nog plinten en nog hier en daar vanalles, ge kent het wel.

Maar het is wel extreem bewoonbaar en vrij tot enorm klaar om gestyled te worden by me. Hèt moment waar ik echt al eeuwen naar uitkijk. Want daar begon het mee, dat plaatje van hoe het er moest uitzien zit al sinds het prille begin in mijn hoofd. And now baby, it is finally coming together!

(On the side: als ik zie hoe verschrikkelijk blij ik word van interieur, bedenk ik me soms dat ik daar ook echt iets mee moet doen. Alleen geen flauw idee wat en hoe, voorlopig hou ik het bij mijn eigen huis)

Maar goed. Ik kan mijn enthousiasme dus nauwelijks onderdrukken, dat is zoals mijn hele emotionele spectrum vlotjes te volgen op mijn instagram-stories. Ik krijg aldaar ook gigantisch veel vragen over wie de ingemaakte kast gemaakt had, en waar onze gyprocman vandaan komt, en of we content zijn van de loodgieter enzoverderenvoort.

Om te vermijden dat het een fulltime job wordt om iedereen individueel te antwoorden, heb ik besloten om het gewoon eens even te bundelen. Dus bij deze, dit zijn de vaklui waarmee we gewerkt hebben voor deze verbouwing.

Architect Ida Lievens : Ik kan niet voor u zeggen of het de geknipte (interieur)architecte is voor u, want het moet vooral kloppen en klikken. Dat moet je dus vooral uitzoeken in een verkennend gesprek, maar dat was bij ons dus wel het geval. Wij zijn heel content van de plannen, maar misschien was het voor haar niet zo heel gemakkelijk om met mij samen te werken. Ik wilde namelijk absoluut geen interieuradvies omdat het al helemaal in mijn hoofd zat. Sorry Ida :).

Plakker James Mann: Bereid je voor op een eigenzinnige, grumpy Englishman. Maar wel een vakman. Oude huizen hebben scheve muren en hij heeft dat echt schitterend geplakt. Wel een beetje koppig soms (geen vriendjes met de mannen van Farys die tegelijkertijd de straat hadden opengelegd bijvoorbeeld :)), maar verder correct. Did a good job! (En aangeraden via Instagram ;))

Dakwerker Robbie Bekaert: Aangeraden door de architect, heeft het dakprobleem enorm goed opgevangen. Want zoals je misschien nog weet was het eigenlijk helemaal niet de bedoeling om een volledig nieuw dak te installeren, maar uiteindelijk zijn we zot content. Het heeft de mogelijkheden van the master suite vergroot, want we hebben nu bijvoorbeeld een extra gigantische kruipzolder (en dus zeer welgekomen extra bergruimte). Bovendien zitten we nu voor jaren gerust en prima geïsoleerd. Correct en snel gewerkt, geen klachten.

Elektricien David Dhondt: Alweer aangebracht door de architecte (daar is dat dus ook handig voor he, een architecte ;)). Ida had voor haar eigen verbouwing al met hem gewerkt, wat natuurlijk meteen vertrouwen schept. Dat is absoluut niet beschaamd. Alweer: geen klachten.

Loodgieter Jean-Pierre Desmet : Heel aimabele man, beware voor een gezellig babbeltje voor/na de werken ;). Opnieuw aangeraden door Ida, en dus ook veel vertrouwen. Soms moet je er wel eens achter zitten, maar goeie loodgieters zijn gewoon enorm druk bevraagd. Op de cruciale momenten stond hij hier altijd. Op dit moment installeert hij de tegeltjes in de badkamer en hebben we nog geen definitief eindresultaat. Maar hij heeft wel al geweldig veel voorbereidende werken verricht. Als we verder nog eens een probleem hebben met ons sanitair, dan weten we wie we moeten bellen.

Gyprocman Jochen De Boever: Een geschenk uit de hemel. Ida had namelijk ook iemand aangeraden, maar die haakte op het allerlaatste moment af. We zaten met onze handen in het haar, want we zaten volledig strop. Toen bleek de man van mijn vroedvrouw een extreem handige harry te zijn en was het snel beklonken. Hij heeft echt enorm veel fantastische ideeën aangebracht (hallo prachtige schuifdeur die volgens bepaalde mensen geen optie was!), dacht kei hard mee en geen moeite was hem te veel. Bovendien ook enorm communicatief op mail, wat niet van alle bouwvakkers gezegd kan worden :). Het resultaat is natuurlijk wel dat de mens redelijk volboekt is. Hij heeft hier weken rondgelopen en we missen hem zelfs een beetje. Echt heel content van zijn werk. Ik wens iedereen die verbouwt een Jochen toe!

Vloerwerken Tuur Vandaele: De laminaat hebben we zelf geplaatst, maar op de zolder ligt er een nieuwe ondervloer én op de eerste verdieping hadden we aanpassingswerken aan de bestaande oude houten vloer. Als je een schouw weghaalt, dan zit je namelijk met een gat in de vloer. Dat heeft Tuur allemaal netjes en heel correct opgelost. Heel gemakkelijke man om mee te werken, opnieuw een tip van Ida.

Ingemaakte kast De La Rivière Interieurinrichting: Voor de verandering nog eens een vakman die door de architecte is aangebracht :). Melander doet dit alleen in bijberoep en zit al volgeboekt tot het einde van het jaar, dus je moet wel rekening houden met een zekere wachttijd. De kast is ook nog niet helemaal klaar, maar so far zijn we heel content. Morgen trekt hij normaal gezien de deur achter zich dicht en ga ik een paar uur lang gewoon verliefd staren naar de grootste kast van de Brugse Poort. En ze inladen, mijn handen jeuken!

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alles door één firma te laten doen, maar uiteindelijk is de communicatie tussen de verschillende vakmannen hier wel redelijk vlot verlopen. Maar verbouwingen verlopen gewoon nooit helemaal vlot, dat is gewoon zo. Wij hebben een paar serieuze bumps in the road gehad, maar we zijn er wel geraakt. We hebben gevloekt en gehuild en gerekend, maar het eindresultaat mag er zo hard zijn.

Hou u maar vast, want ik ga u nog spammen met hoe het er uiteindelijk zal uitzien. Nu al zeker: gigantische meerwaarde voor ons huis én voor ons gezin.

(En nog een geheimpje: ge zou dat niet denken he, maar ik heb dus al goesting om de living/keuken ook helemaal naar onze goesting te maken he. Oeps)

(PS: Aan deze post zijn geen influencerskortingen verbonden. Jammer wel ;))

This entry was posted in Thuis en al. Bookmark the permalink.

3 Responses to Vaklui (zijn niet lui)

 1. “On the side: als ik zie hoe verschrikkelijk blij ik word van interieur, bedenk ik me soms dat ik daar ook echt iets mee moet doen.”
  Zo herkenbaar! Op zich zit ik er met mijn opleiding niet zo ver van, maar Zwitserland is – in mijn ervaring tot nu toe – geen land dat open staat voor zijstappen naast je diploma, zelfs als ze er niet zo ver van liggen… Nu ja, wie weet lukt het ooit wel.
  Ga je ook hier afgewerkte foto’s posten ooit? Wegens dat ik ondertussen geen instagram meer heb en dus wel nog kan meepiepen naar je foto’s, maar niet meer naar je stories en eigenlijk wel keibenieuwd ben 😉 Die schuifdeur is alleszins al supermooi, fan van de kleuren- en materialencombi!

  • Sofinesse says:

   Ik weet niet of je wel nog op facebook zit, maar de stories verschijnen ook op de facebookpagina van Sofinesse. Maar uiteraard binnenkort ook hier!

 2. Leen says:

  Heeeel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. Ik zoek nog veel inspiratie om ons nieuwe huis in te richten volgend jaar 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *