The (hilarious) making of (de duurste foto van het jaar)

Nadat we van de eerste shock bekomen waren, vond ik het meteen leuk om na te denken over hoe we deze zwangerschap zouden aankondigen ALS we zover zouden geraken. Toen ik alvast wat zat te pinteresten, kreeg ik al stille oogrollen van mijn lief. Die vindt dat allemaal niet zo belangrijk en dat is zijn goed recht. Maar voor mij is het gewoon een extra bron van vreugde, dus ik wilde echt een mooie en toffe foto.

Bij Basiel weet ik zelfs niet meer hoe we dat gedaan hebben. Veel meer dan facebook was er toen nog niet. Ik had in die dagen niet eens een smartphone (for real he peoples, deze social media queen was een laatbloeier). Ik ben echt lang oldschool gebleven met mijn Nokia’tje. Pas een halfjaar na de geboorte van Basiel werd ik echt smartphone-volwassen. En ja, daarna is het social media gebruik alleen maar uit de hand gelopen zeker?

Op 7 december 2012 postte ik mijn allereerste foto op instagram, die toen welgeteld 4 likes verzamelde. Sofinessetje, the hit of the year! De aankondiging van Felix (op 2 augustus 2014) was goed voor 34 likes. Maar ondertussen is (mijn) instagram nogal veranderd. Vooral sinds de komst van de stories, ben ik echt helemaal overboard gegaan. #sorrynotsorry (Ik droom van een swipe naar boven en 10.000 volgers, nog maar een kleine stap. Not)

Enfin. Een toffe foto dus. Omdat Basiel niet zo geweldig graag poseert voor mijn camera, heb ik hem mee laten kiezen welke foto we zouden maken. Hij was meteen gewonnen voor het ballonnenidee. Het feit dat hij ballon nummer 1 mocht vasthouden, heeft daar zeker toe bijgedragen.

Mijn ouders hebben een veel mooiere tuin dan wij, dus wilde ik de foto daar graag nemen. Omdat mijn oogrollende lief het niet zag zitten om met drie opgeblazen ballonnen naar Waver te tsjollen (er is nochtans een ballonnenwinkel NAAST zijn werk), werd vriendin Barbara ingeschakeld. Zij zorgde voor de drie cijfers én een bus helium.

Op de dag van de fotoshoot haalde ik matching outfits van de jongens boven. Mijn moeder verdween er instant mee naar de strijkkamer, want schaamt zich stiekem nog altijd een beetje voor haat niet-strijkende dochter. Ik blies ondertussen de ballonnen op. Toen begon de grap.

Ballon 1 ontplofte meteen. Oeps. Bij ballon 2 ging het beter, maar toen ik die wilde vastmaken vloog hij weg in de gigantisch hoge hal van mijn ouders. Zo hoog dat we er dus niet meer aankonden. We lagen allemaal in een deuk. Uiteindelijk bleek mijn moeder een uitschuifbare spinnenwebvanger te hebben (wat een gerief!) en kregen we ballon 2 weer aan de grond. Ballon 3 ging verdacht vlot.

Maar we hadden dus een ballon tekort, want nummer 1 was ontploft. Na wat brainstormen sprongen mijn moeder, Barbara, de kinderen en ik in de auto, full speed naar de dichtstbijzijnde Fun. Voor de zekerheid nam ik ook een extra nummer 2 en 3 mee, want je weet maar nooit. De totale rekening van de foto lag toen al op…euh….70 euro. (Ketsjing)

De winkeljuffrouw vroeg nog of ze de ballon niet (gratis) moest opblazen, maar aangezien we toch die helium hadden, sloeg ik dat aanbod af. Hahahaha, ik stond niet op de eerste rij toen het verstand werd uitgedeeld duidelijk.

Want toen we de kinderen uiteindelijk in hun outfit hadden gestoken en de ballonnen goed aan hun hand hadden vastgemaakt, stapten we naar buiten. Ballon 3 hing vast aan dat stoeltje en ging een halve seconde later vliegen. Die waren we kwijt aan de hoge boom van de buurvrouw, hahahaha.

Chance dat ik nog voor reserves had gezorgd! Ik probeerde meteen de andere “3” op te blazen maar hey, toen bleek de helium plots op. We lagen plat van het lachen met zoveel pech, maar tegelijk zaten we daar nu wel natuurlijk. Van die coole instagramfoto zou helemaal niets in huis komen.

Mijn lief was het beu, stapte in de auto en reed opnieuw naar de Fun. Een halfuur later keerde hij terug met drie opgeblazen ballonnen. Toen hij uit de auto stapte, ben ik echt op de grond moeten gaan liggen van het lachen. Dat zag er echt zo hilarisch uit! Mijn oogrollende lief, volledig ingepakt door drie gigantische ballonnen. Misschien had je er moeten bij zijn. (Ik heb wel een filmpje, will post it on the socials)

Enfin, we dubbelcheckten of alles goed vasthing en waagden ons naar buiten. Daar stond natuurlijk veel te veel wind, die alle nummers telkens naar dezelfde kant blies. De perfecte instagramfoto leek echt een utopie.

Mijn gasten hebben een grondige hekel aan poseren, dus ik bleef gewoon constant klikken in de hoop dat er eentje zou lukken. Omstaanders werden ingeschakeld om de ballonnen zo lang mogelijk vast te houden. Wat dan weer heel grappige foto’s opleverde.

Maar kijk zeg. Uiteindelijk mag het resultaat er wel zijn. En ge zou dat niet zeggen he, dat die stomme foto meer dan 100 euro heeft gekost (sorry liefje, luv joe)

This entry was posted in Basiel, Felix, Kind en gezin, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

13 Responses to The (hilarious) making of (de duurste foto van het jaar)

 1. Isabel says:

  Hilárisch, tranen-over-wangen gelachen, thx!:-)

 2. Eilish says:

  Aha, ik dacht al dat er een reden moest zijn waarom die één de verkeerde richting uit staat 😀
  Maar toch, ode aan de papa voor zoveel opoffering.

 3. Lise says:

  1 word: moehaha 🤣😂

 4. Annelies says:

  Zalig! En een heel mooi resultaat!

 5. Tanja says:

  Ik kan het mij al zo inbeelden LOL
  Misschien dure foto maar het resultaat mag er zijn!

 6. Inge says:

  Haha. Prachtige foto waar voor altijd een prachtig verhaal aan vasthangt.

 7. Karen says:

  ZALIG lag mee plat van het lachen het resultaat mag er zeker zijn! Social media waardig ♡ you dit it 🤣

 8. Katrien says:

  Hilarisch! Leuk dat er ook een grappig ballonnenverhaal aan deze zwangerschap verbonden is!

 9. Isabelle says:

  veel.te.grappig : ) : )

 10. Lene says:

  Maar het is dan ook echt een prachtige foto! 🙂 Leuk om later aan nummertje drie te vertellen!

 11. Juf José :-) says:

  Tranen gelachen met dit ballonnenverhaal ! Maar troost je , en troost ook je lief …het is echt een KEI -schone foto …

 12. Tine says:

  Hihi. Zeker de zin over het strijken. Dat zou hier gegarandeerd ook zo gaan! 😀

 13. Leen says:

  Het is een suuuuperleuke foto geworden, het geld en de inspanningen meer dan waard en omg het achter-de-schermen-verhaal is hilarisch 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *