Panta Rhei

Een halfjaar geleden droomde ik hardop. Een nieuwe wind door mijn vertrouwde werkomgeving, dat kon alleen maar deugd doen. Tijd om wonden te helen, tijd om enthousiast voor een semi-nieuw project te gaan. Ik opende mijn armen voor de nieuwe vibe, vol goede moed en met bergen goesting.

De slag was ongemeen hard. De wonde is nog steeds gapend en op bepaalde momenten gutst het bloed eruit. Het werd totaal zwart voor mijn ogen, maar gelukkig kleurde mijn gezin en omgeving de dag. Telkens weer.

Het was vroeg om zo hard voor een nieuwe uitdaging te gaan. Je energie openstellen terwijl je nog volop bloed aan het deppen bent, is niet gemakkelijk. Maar tegelijk hoef je daardoor niet constant aan de pijn te denken.

Ik zou kunnen zeggen dat een universumstem fluisterde dat ik deze kans moest grijpen, maar er werd veel luider geroepen.

Een halfjaar later is het leven totaal anders. Warm opgenomen in een nieuwe omgeving. Hard uit mijn comfortzone getrokken. Intellectueel uitgedaagd. Nieuwe zijden aan mijn parallellogram ontdekt.

De wind waait door mijn leven. De luchtstroom kriebelt, duwt, stuurt, vecht tegen en streelt. Ik weet niet naar welke windstreek.

Vandaag is nu. En nu sta ik vandaag hier. Met open armen, met volle teugen. Met trots. Met studenten. Morgen zal ik er weer staan. Maar ik weet nog niets over volgend jaar. Wind kan draaien, of gaan liggen.

Het is waar. Als er ergens een deur toeslaat, gaat er elders een raam open.

Met een open raam voel je met wat geluk de wind op je gezicht.

Misschien zelfs wat zon.

This entry was posted in Want zo ben ik, Werk. Bookmark the permalink.

13 Responses to Panta Rhei

 1. Buitenmus says:

  Ik vind u een dappere madame, zo snel de mooie scherven terug oppakken nadat je professioneel leven uiteen spatte. Echt dikke chapeau! Ik hoop van harte dat dat lesgeven ook echt uw ding kan zijn en dat je je passie voor radio door kan geven, en er jong talent mee mag inspireren.
  En ik heb echt al een paar keer bedacht dat ik als student graag bij u in de klas had gezeten, zo veel toffer dan mijn opleiding journalistiek….

 2. Goofball says:

  ‘k wens je veel zon door dat open raam!

 3. Tifosanele says:

  Heel mooi gezegd. En zo waar. Veel succes en plezier in je nieuwe uitdaging!

 4. José Ruysevelts says:

  De wind speelt door je haren en de zon , je warme gezinnetje en je optimisme doen de rest xxx

 5. Elke says:

  Zo schoon gezegd én laat de zon maar schijnen. Het lijkt me best moeilijk om zo snel weer zo hard aan de slag te gaan, echt knap van je… maar wat een cadeau voor die studenten, iemand met zoveel passie, daar gaan ze zoveel aan hebben!
  Veel succes nog én veel plezier, je doet dat duidelijk enorm goed!

 6. José says:

  Zeer mooi gesproken. Ik wens u veel zon en warmte door het open raam.

 7. oon says:

  Wat mooi gezegd! Blij voor jou dat je je goed voelt op je nieuwe werkplek. Al de rest komt dan vanzelf wel. x

 8. Heel veel zon! En zin! En vertrouwen in de toekomst!

 9. Victorine says:

  Duizend hartjes voor deze mooie woorden! x

 10. ik says:

  Ja, en lesgeven wordt elk jaar leuker! Hopelijk is het je ding, en mag je er blijven! Ik kan me in elk geval goed voorstellen dat je dat goed doet daar! 🙂

 11. Anneleen says:

  Echt goed en mooi geschreven, succes!

 12. Anna Berg says:

  Fijn dat het tij zo snel keerde. De wind vermoedelijk. 😉

 13. Zo mooi geschreven! Dat die studenten chance hebben met een docente die zoveel passie heeft voor haar vak!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *