Babsbakt

Toen ze me drie jaar geleden een belangrijke vraag stelde, kende ik haar nog niet eens zooo goed. Ik was toen zelfs misschien een klein beetje verbaasd, maar wel enorm geflatteerd. Een belangrijke rol mogen spelen op een belangrijke dag, dat is niet niks.

Drie jaar later kennen we elkaar wel écht goed. Zo goed dat ik weet dat zij een nachthumeur heeft (ik heb die term zelf uitgevonden, en het vat de boel perfect samen) en een gouden hart, zo goed dat zij zelfs op 180km afstand voelt wanneer het hier wat minder gaat.

Hasselt- Gent is uiteraard niet de beste verbinding. Hoewel dat in Amerika vast en zeker in de categorie “neighbours!” zou vallen, is dat hier toch best een vervelende afstand. Met wat planning altijd goed te overbruggen, maar ook net te ver om ‘eens even binnen te springen’.

We maken van de nood een deugd en doen daarom geregeld van logeerpartij. Want als we samen naar het theater gaan in Gent, is het toch te zot om daarna nog naar huis te rijden. Mijn kinderen zijn bovendien stapelzot van Barbera (uit te spreken met Gentse r in hun geval) en zelfs mijn lief heeft de deur volledig opengezet. Vanmorgen was “Maar ik wil naar Barbara” het eerste wat Felix tegen mij zei. Dus allez ja.

Gisteren zijn we naar Coco Jr geweest op de Gentse Feesten. (Eventjes terzijde, maar Coco is echt een beest. We kennen hem allebei van een beetje dichterbij en oohmaagod. Als je graag eens naar een brok geilheid slash topentertainer slash zalige zanger gaat kijken, dan zou ik niet meer twijfelen. Ge gaat het u sowieso niet beklagen). Eerder deze week werkten we de tweede ronde van ‘Twee tot de Zesde Macht’ af. Komende donderdag gaan we naar ‘Vrijen met Dieren’ (mijn thesis ging voor een deel over dat stuk, ik kon niet anders) en zondag gaan we brunchen met onze viswijvenclub. Dus we zien elkaar ondanks de afstand wel veel.

 

Een lang verhaal om te zeggen dat die hier dus gisteren stond en spontaan mijn keukenkasten is beginnen uitkuisen. Ik had dat niet gevraagd, nog nooit iets over gezegd zelfs, maar ze voelde gewoon dat ik dat kon gebruiken. In nood kent men zijn vrienden, zegt het spreekwoord. En ik kan u zeggen, dat is echt zo.

Het is maar meer dan fair dat ik hier iets terugdoe. Ge hebt een eigen platform waar ge dingen mee kunt, of ge hebt het niet. Ons Miranda zegt dat ook altijd. Dus:

 1. Als je een toffe, integere, grappige, betrouwbare, propere, warme man bent met nog ruimte voor een kinderwens, dan is dit your lucky day. Het is werkelijk niet te begrijpen van het universum, maar Barbara is nog vrij. Kandidaten kunnen zich hier aanbieden. Ik kan alleen maar zeggen: TOP-CATCH.

 

 1. Ze heeft kei veel talenten (maar echt he: zingt in een coverband, is de dienst communicatie van de gemeente Alken, kan goed schrijven en grafische dingen en is de meest attentvolle persoon die ik ken), maar eentje daarvan heeft ook een eigen website: babsbakt.be . Long story short: Ze kan goed overweg met zoetigheid. Babs is onze vaste leverancier voor verjaardagstaarten, comfort food (de allerbeste macarons!) en allerhande koekjes en cupcakes. Dat doet ze ook melkvrij op aanvraag (met dank aan Felix). Omgeving Hasselt vooral, maar ge ziet, de taarten geraken ook al eens in Gent.

Voor de smaak zult ge mij op mijn woord moeten geloven. Maar dat het er fantastisch uitziet, daar valt niet over te discussiëren. Dus volg haar op IG (babsbakt) en verlekker je op die heerlijke caloriebommen.

Indien je een toffe, grappige, betrouwbare, propere, warme man bent met nog ruimte voor een kinderwens, dan kan je eventueel ook een date bestellen.

Anyway: SMAKELIJK!

 

(En dit is trouwens geen schaamteloze reclame of vriendendienst. Dit is gewoon iets wat een fantastisch mens verdient.)

This entry was posted in Kokeneten. Bookmark the permalink.

9 Responses to Babsbakt

 1. Sanne says:

  Haha een nachthumeur, story of my life! Eindelijk een term voor mijn probleem 🙂

 2. Dorien says:

  Leuk geschreven! Is dat een mopje van dat lief zoeken? Ze is toch net getrouwd? Indien geen mopje, ken ik wel een goede kandidaat!

 3. Evi says:

  Daarnet snel al eens gaan piepen op haar website en wat zien die dingen er lekker uit zeg! Een aantal recepten staan hier al aangevinkt met wil ik ook wel eens proberen 🙂

 4. Veerle says:

  Wij gaan vrijdagavond naar ‘Vrijen met dieren’ kijken, regisseur is stads-en jaargenoot van mij.
  Moet wel nog eens mailen met Arca want toen ik tickets boekte, had ik mijn (weliswaar tijdelijke) rolstoel niet voorzien…

 5. Isabel says:

  Die van nachthumeur ga ik stelen 😉 Ik denk dat ik dat namelijk ook heb!

 6. Heidi says:

  Mme Zsazsa zocht volgens mij een lief voor de beste vriend van haar jager, en Hasselt-Kempen is misschien wel overbrugbaar 😉
  Voor de rest: twee handjes kussen voor zo’n vriendschap, dat is het schoonste wat iemand kan overkomen.

 7. Pingback: Moederschip maand-ABC – Moederschip

 8. Kelly Coucke says:

  Beste

  Ik ben op zoek naar de eigenaresse van http://www.babsbakt.be. Ik heb vorig jaar een geweldige chocoladecake met Nutellaganache gemaakt met een recept van deze website. Iedereen vond hem overheerlijk (en ik had nog nooit een taart gemaakt…) en mijn zoontje wil nu héél graag dat ik die taart opnieuw maak voor zijn derde verjaardag, nu maandag. Ik kan het recept ergens nergens meer vinden omdat de site offline is… Zou u kunnen vragen of zij mij het recept zou willen doorsturen aub? Indien nodig houd ik het helemaal geheim voor mezelf natuurlijk!

  Alvast bedankt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *