Van plannen en geen plannen – (En Hoe Sofinesse jarig was en ik alweer taart vergat te eten of een feestje te organiseren)

Ik dacht, ik geef gewoon even mee wat er de laatste dagen zo allemaal gebeurd is:

 • Internetbashing. Ik had me op een facebookgroep positief uitgelaten over de knip op de Bargiekaai (een gevolg van het veelbesproken Gentse circulatieplan), wat voor onze stadswoonwijk betekent dat er geen doorgaand verkeer meer is richting centrum. Een verademing, want ik ben net in de stad gaan wonen om zo min mogelijk een auto nodig te hebben. Enfin, ik dacht dat ik op de neutrale facebookgroep van onze buurt zat, maar ik werd plots langs alle kanten uitgescholden.  Met als algemene teneur: groene, egoïstische, domme trut die stad kapot maakt. Het heeft dus werkelijk twee dagen geduurd voor voor ik doorhad waarom iedereen in die groep mij afmaakte. Ik zat niet in een neutrale groep maar in een NVA-nest. (Geen idee hoe, echt niet)

 

 • Afdruipschaamte. We dromen al lang van een nieuwe zetel, maar het zal bij dromen blijven. Maar omdat we ook graag meubelwinkels doen, gingen we afgelopen zondag eens kijken in een winkel in Belsele. Onze oudste zoon was nogal uitgelaten en moest een paar keer tot de orde geroepen worden (we zijn dat niet gewoon van hem, meestal luistert die van de eerste keer, zeker in het openbaar). Hij liep wat rond tussen de slaapkamers en knalde toen tegen een kast waarvan hij dacht dat het een doorgang was, maar het bleek een spiegel te zijn. Hilarisch momentje, ik kreeg dan ook de slappe lach. Maar de twee verkopers die er op dat moment op aan het kijken waren, konden er minder mee lachen. We werden net niet (on)vriendelijk verzocht om de zaak te verlaten. Auch.

 

 • Afwasvreugde. Een paar weken geleden bleek onze vaatwasmachine naar de bom. We lieten nog een hersteller komen, maar bleken bijna evenveel te moeten betalen als een nieuwe, terwijl we al met een hoogbejaard model zaten. Een nieuwe dus. Maar we moesten eerst nog nadenken, vergelijken, afwegen – ge kent dat wel. En uiteindelijk hebben we dus drie weken staan afwassen. Dat vond ik op zich nog geen ramp, maar uw keuken is zo ne vuilen boel als ge niet alles in de vaatwas kunt ‘verstoppen’. Insert nieuwe vaatwas sinds gisterenavond. Bliss.

 

 • Radiofun. Want sinds vorige week heb ik niet één, maar twee nieuwe programma’s op de radio! Tijdens de week kan je me elke dag bij Nostalgie horen tussen 9u en 10u in Simply The Best. Ik kan daarvoor trouwens jouw hulp gebruiken, want de laatste plaat is altijd een classic gekozen door een luisteraar. Als je dat ook eens wil doen, stuur maar een mailtje! (sofie@sofinesse.be) – In het weekend ben ik je brunch, want dan je me horen tussen 11u en 15u.

 • Kasttwijfels. Ik heb gigantisch veel tips gekregen van veel mensen, waarvoor dank. Niet alles is even haalbaar (lees: betaalbaar) en sommige dingen zijn gewoon te veel gedoe. Maar het rode kast-era nadert zijn einde, ik voel het.

 

 • Blessureshit. Ik was eindelijk weer een beetje normaal aan het lopen. Weliswaar een stuk trager dan voor mijn blessure, maar wel braaf twee keer per week iets tussen de 5 en 10km. Alles op het gemak. Maar toen liep ik eens twee keer achter elkaar 10 km en het ging mis. Pijn, te veel om normaal te zijn. Ik baal serieus. En ik maak zo snel mogelijk een afspraak bij de dokter. Verdomme zeg.

 

 • Verjaardagsmijlpalen. Vorige week is Nostalgie 10 jaar geworden (dat betekent dus dat ik al een DECENNIUM bij dezelfde werkgever werk. En aangezien ik daarvoor nog bij Q music heb gewerkt, heb ik dus ook al meer dan tien jaar radio-ervaring. Zotjes. En ook: twee anciënniteitsdagen!) – Maar dat is niet de enige verjaardag, want gisteren is Sofinesse ACHT geworden. Ook dat vind ik redelijk zotjes.

 

 • Soepliefde. De laatste week vier potten soep gemaakt. Just sayin.

 

 • Voor de rest heb ik nog plannen om te bloggen over mijn groot plan35, onze vakantieplannen, het plan bovenverdieping en nog kei veel andere plannen. Maar ik heb het eventjes te druk met vanalles. Ge kent dat wel.

This entry was posted in Rapporteren. Bookmark the permalink.

4 Responses to Van plannen en geen plannen – (En Hoe Sofinesse jarig was en ik alweer taart vergat te eten of een feestje te organiseren)

 1. Marijke says:

  Dat van die afwasmachine is zo herkenbaar . Maandag was de onze finaal kapot, woensdag had ik al een nieuwe 😉

 2. Goofball says:

  vakantieplannen en blogplannen…dat lijkt me het leukste. En de slappe lach hebben in een meubelwinkel tot ge buiten gestuurd wordt.

 3. Anna Berg says:

  Het wel en wee. Altijd leuk om te lezen terwijl je luistert naar Nostalgie.

 4. Proficiat met je verjaardagen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *