#ouderzonden – LUXURIA (onkuisheid, yes indeed)

Aha!  Een blog over seks. Over lust. Over ‘het’. Wat iedereen (ik hoop het) doet, maar waar niemand het over heeft. Haha. Iedereen heeft het er dus wel over, want er is de Flair en Temptation Island. En sorry guys, maar vrouwen vertellen elkaar echt veel. Ofwel heb ik gewoon heel speciale vriendinnen, dat kan ook? (en dan moet ik mezelf ook kei hard in het hokje ‘speciaal’ zetten, maar daar zal niemand iets op tegen hebben zeker?)

Welkom dames en heren, de derde opdracht van #ouderzonden gaat over onkuisheid. (Ge gaat die statistieken hier nogal zien crashen, jongens. Het gaat over seks!)

OPDRACHT 2: LUXURIA (onkuisheid – lust – wellust) – Wat doe je om jezelf graag te blijven zien en dit over te brengen aan je partner nu je in de eerste plaats vooral ‘ouder van …’ bent?

Ik hoor heel vaak dat bij prille ouders (en dat blijken overwegend vrouwen te zijn of anders komen mannen het mij gewoon niet vertellen) de bedsport/het libido op een zijspoor terecht komt. Ik kan gelukkig alleen maar uit mijn eigen bed klappen, maar wel eerlijk zeggen: bij ons heeft het ouderschap in de slaapkamer weinig veranderd. De bedactiviteit is nog altijd even prominent aanwezig in ons leven als voorheen. (Datgene waarvoor het bed is uitgevonden, namelijk slapen, kende dan weer een dramatische daling)

Pas op, er zijn drieduizend excuses te verzinnen waarom je niet zou komen tot de lijflijke geneugtes van het leven. Ik bedoel: het is te druk, ik heb geen goesting, de was moet nog opgehangen worden, het is koud, ik heb al vijf maanden niet doorgeslapen, er hangt nog een halve zwangerschap aan mijn lijf, de kinderen lopen hier rond en ik heb me vandaag nog niet kunnen douchen. Er zijn altijd excuses, altijd.

“Helaas” is in mijn geval de goesting meestal nog groter dan de excuses. Na de bevalling van Basiel hebben we nog braaf het groen licht van de gynaecoloog afgewacht, maar na Felix zijn we echt veel sneller weer in het zadel gekropen. Vooral omdat ik niet meer te houden was na die laatste weken, toen het technisch echt onmogelijk was. En uiteraard verandert de setting hier en daar wel, en groeit het aantal vluggertjes, maar ik ben daar content mee. Ik denk mijn lief ook, maar van hem mag ik daar uiteraard niet over praten.

Ge kunt u niet voorstellen hoe graag ik ook pikante blogs zou willen schrijven. Gewoon omdat ik graag schrijf over wat er in mijn leven gebeurt, en dat er nu eenmaal (praise the lord!) kei hard bijhoort.  Maar ik snap dat dat niet kan mijn lief dat niet leuk vindt. Ik wil hier niemand complexen bezorgen, maar wij hebben echt al zotte dingen gedaan. Stoten waarbij we niet meer kunnen van het lachen (ja wat dacht ge, het is niet altijd even geslaagd), dingen waar we soms nog jaren over babbelen (maar voor serieus joh, ik zou dat zo graag vertellen!), maar even vaak ook gewoon tussen de soep, de patatten en ‘kunt gij nog efkens de wasmachine opzetten’.

Dat heeft allemaal zijn charme. Voor mij gaat het er toch om dat je iets exclusief deelt met iemand. Dat je daardoor een soort gezellig, spannend, veilig, heerlijk eigen wereldje maakt – waar niemand anders welkom is. (Als ik hier met mijn vriendinnen over praat, dan is dat niet hetzelfde, dat snapt ge wel). Seks is totaal niet belangrijk en tegelijkertijd superbelangrijk.  Voor mij is het toch echt wel de lijm (enige overeenkomst met vloeibare sappen van de man is hier geheel toevallig).

Tot nu toe zijn onze kinderen daarbij absoluut geen hindernis. Ik heb geen last van een libidoval sinds ik moeder ben, en wel integendeel. Ik heb nochtans vaak last van een ‘ik voel me dik en lelijk en waardeloos’-aanval, maar er is niets wat daar zo goed tegen werkt als eens goed tegen de muur geplakt te worden, toch?

En ja, die kinderen lopen hier inderdaad rond, ja. Maar met een portie creativiteit lukt dat allemaal heel goed. (Ik heb trouwens al eens een blog geschreven met sekstips voor mensen met kleine kinderen, remember?) Ik zou zelfs durven zeggen dat in de diepste en donkerste momenten van het slaapgebrek, ons aardig weekgemiddelde er ons echt heeft doorgehaald. Mij toch. Het geeft me echt energie, vooral mentaal. Seksualiteit is echt een belangrijk stuk van mijn identiteit, en ook van onze entiteit.

Ondertussen zijn we ook al drie keer op een korte ‘romantische’ vakantie geweest. Je zou het poeperkersweekend kunnen noemen, maar het is zoveel meer. Het is investeren in elkaar. Het is naar elkaar luisteren. Het is 24/24 bij elkaar zijn. Het is de liefde aanwakkeren.

Maar vooral: HET IS ZO HEERLIJK! Als je de kans krijgt: zeker doen!*  Wij zijn al volop aan het nadenken over een plek waar we dit najaar een dag of vier ons bedje gaan maken.

Dat bedje wordt dan vooral gebruikt om te slapen natuurlijk, want op vakantie zijn er zoveel andere spannende plaatsen te ontdekken.

Insert knipoog.

 

 

(*Met de gewaardeerde medewerking van onze ouders, die onze mini-vakanties mogelijk maken. Ik hoop dat ze dat na het lezen van deze post nog altijd willen doen, wel)

This entry was posted in Liefde, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

8 Responses to #ouderzonden – LUXURIA (onkuisheid, yes indeed)

 1. Eilish says:

  Gij denkt dat die ouders dat niet weten of wat. Tsssss 😀

 2. Hahaha, heerlijke post dit! En heel herkenbaar, dat last hebben van een “ik ben dik en lelijk”-gevoel, maar dat dat geen invloed heeft op je goesting in seks en je integendeel net beter i.p.v. lelijker doet voelen.

 3. Ik mis hier een ‘Like’ knopje. 🤗

 4. Evi says:

  Zo een weekend kan inderdaad deugd doen 🙂

 5. Lazy Bird says:

  Geweldig!!! Ik ben nu wel heeeel curieus naar die verhalen, kan je geen zij- project starten? Een anonieme blog waarin je helemaal los gaat? Ik volg!

 6. Joke says:

  Hehe Sofie. Zalig postje. En ik kwam net suggereren wat Lazy Bird al deed: een anonieme spin-off. Zelfs het lief hoeft het niet te weten. 😉 En wij vinden de weg wel.

 7. Evi says:

  Ha, ik heb deze zonde op een iets bravere manier geïnterpreteerd, maar jouw versie is ook wel plezant om te lezen. Toen ik onlangs eens een dagje verlof had om mijn vriend te helpen met zijn bijberoep, kwam mijn vriend ‘s middags thuis ‘eten’. Dat werd snel een boterham aan het aanrecht want hij had iets anders in gedachten.. 🙂 Fijn dat dat nog kan na 13 jaar samen. Al is ons seksleven wel wat veranderd sinds de kinderen er zijn en zijn er heel wat ‘inactiviteitsdagen’ geweest (nu begint het tij wel weer te keren), maar het is helemaal waar dat het de ‘lijm’ is en dat het tegelijk niet belangrijk en héél belangrijk is.

 8. Liesbeth Verelst says:

  Heerlijk dit te lezen. Zo’n relatie wil ik dus ook. ;o)
  Geniet maar heerlijk van elkaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *