Over vettig, ongezond, vol suiker en heerlijk (de snack tag).

Het is niet dat de bloginspiratie al meteen opgedroogd is in het begin van het jaar, maar af en toe kan het geen kwaad om eens wat content te gaan ‘stelen’ op een ander. Vanaf februari kan je in dat kader trouwens meedoen met #ouderzonden van Annelore en Romina. Ik geef het maar even mee.

In het geval van de snacktag is het mogelijks een perfect excuus om het eens over ongezond eten te hebben en je helemaal te doen watertanden. #sorrynotsorry. Eten is doorgaans te vet (dat bedoel ik op alle mogelijke letterlijke en figuurlijke betekenissen van het woord).

Maar ik zag het dus bij Renilde en Kelly, ook al komt het idee eigenlijk van Merel van Lotus Writings. Ik heb ook helemaal geen stokje gekregen of zo (bekentenis: ik krijg dat ook niet zo graag), maar ik voelde wel meteen het kwijl in mijn mond komen. Dus ik dacht: awel ja. Een blogske over bucht-eten.

Wat is je favoriete fastfood restaurant?

Om eerlijk te zijn ben ik daar niet zo moeilijk in. Ik kan absoluut eens genieten van een McDo’ke. Om de een of andere reden passeert Quick veel minder, maar dat sla ik waarschijnlijk ook niet af. En ok ja, het brommertje van Pizza Hut staat hier ook wel eens voor de deur. En in het buitenland doen we wel eens van Whopper met Curly Fries. Maar niet overdreven.

Zoete of zoute popcorn?

Vier jaar geleden ging ik luidkeels ZOET geroepen hebben. Maar misschien dat ik zout ondertussen ook niet helemaal meer afsla. Al ben ik niet speciaal een popcorn liefhebber.

Wat is je favoriete ijsje?

De vraag zou beter zijn: wat is niet je favoriete ijsje? Want dat is nu wel echt moeilijk, ik lust er te veel. Dat gaat wel in fases. Ik kan enorm genieten van een goeie dame blanche. Dat betekent echt ijs (geen ijsboerke, liefst vers van een boer) met echte chocoladesaus. Maar ik zou ook een hele doos Twix, Mars, Bounty en Snickers Ice Cream naar binnen kunnen werken. En soms heb ik eens zin in een Ben Jerry’s (niet alle smaken wel). Vers schepijs van de Australian Home Made Ice Cream in Wenduine gaat er ook altijd in. Ik lust wel echt geen mokka (maar ik lust ook geen koffie) en ook chocolade-ijs vind ik een beetje vies (maar ik lust wel heel graag chocolade, helaas)

Beschrijf de allerlekkerste taart die ooit gegeten hebt

Als het aankomt op taart, ben ik echt extreem picky. Zo moet het deeg juist zitten. Ik wil ook dat alle ingrediënten kloppen met elkaar (GEEN FRUIT MET CHOCOLADE MENSEN, kunnen we daar aub mee stoppen?). Als er slagroom bij is, wordt het al een twijfelgeval. Soms doet dat iets raars in mijn mond en dan is het over&out met de taart. Maar newsflash: soms vind ik het ook lekker. En zeker geen creme-au-beurre, zeker niet.

Take-away of zelfs iets te snacken maken?

Ik hou niet van uren kloppen in de keuken, maar een kom cornflakes kan ook al een snack zijn. En dat maak ik helemaal zelf (knipoog). Af en toe is het wel eens fijn om allerlei foute dingen op een hoop te gooien, maar het is ook best fijn om het netjes af te halen. Of nog beter, aan je voordeur te ontvangen. (Maar daarbuiten proberen we echt gezond te eten en koken hoor, dat is beloofd)

Ga je voor een kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Zelfs geen dilemma: uiteraard kies ik voor de zak M&M’s. Maar toen ik zes weken veganistisch geleefd heb om te testen of Felix een melkallergie had, was kaas wel het enige wat ik echt miste. Nochtans lust ik het alleen in gesmolten vorm. (Met uitzondering van mozarella en bepaalde harde kazen)

Wat is je favoriete tussendoortje?

Ik ben even wispelturig als het weer. Wat me de ene dag zielsgelukkig maakt, daar durf ik de dag daarna mijn neus voor ophalen. Maar eerlijk is eerlijk: ik kan bijna altijd een zak Kruidvatsnoep leegsmikkelen. En ook pannenkoeken behoren toch wel tot de absolute top.

Warme of koude appeltaart?

Als het met een bolletje ijs is, dan mag het een zekere temperatuur hebben. Maar ik ben ook absoluut niet tegen de koude versie. (Als de bovenstaande parameters van taart vervuld zijn, that is)

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Stel dat ik toevallig naar het toilet ben als de ober komt opnemen: doe mij maar een cola zero, altijd en overal. Maar als de sfeer echt goed is en ik ben niet te gierig die dag, dan durf ik ook wel eens een virgin mojito te drinken.

Welke snack ligt er naast je frietjes?

Geweldig gênant voor iemand die nauwelijks vlees eet, maar ik bestel ook een viandel speciale, chicken fingers en een potje stoofvleessaus. (De saus mag NIET op de frieten. Want dan laat ik de frieten mooi passeren. Knapperig, met zoveel mogelijk harde stukjes graag)

Wat is je favoriete chipssmaak?

Op dit moment gaat de Oven Baked Zout van Lays vlotjes binnen. En hoewel ik daar echt zin in kan hebben, ben ik dat vaak ook wel snel beu. De chipsverslaving zit ten huize Brutin dan ook echt bij mijn lief.

Wat kan jij onmogelijk afslaan?

(En ook, verbaast het je dat ik met overgewicht kamp als je dit zo leest? Damn!)

This entry was posted in Kokeneten. Bookmark the permalink.

14 Responses to Over vettig, ongezond, vol suiker en heerlijk (de snack tag).

 1. Evi says:

  Zalig 🙂 Ik zag deze ook al voorbijkomen en ga hem binnenkort ook eens invullen 🙂

 2. Barbara says:

  De chicken dips van de Quick zijn nochtans niet te versmaden 🙂

 3. Lise says:

  mmm, moeilijk, moeilijk; heel veel is inderdaad afhankelijk van de mood 😀
  – Quickse boven McDo in elk geval! Always 🙂 (ne KFC is ook nog wel lekker op tijd en stond)
  – definitely Zoete popcorn, bij voorkeur die van bij Kinepolis, maar vermits ik gemiddeld 1x/jaar naar de film ga, mag ik me dan een grote hoeveelheid permitteren 😀
  – favoriet ijsje… oei… momenteel lotus speculoos-ijs denk ik; maar idd een goeie (jouw definitie) dame blanche kan heerlijke zijn. Absolute vereiste is inderdaad de verse chocoladesaus; anders knap ik ook af …
  – allerlekkerste taart… oesje… de petit-beurrekestaart (yes, met crème-au-beurre) van mijn oma back in the days… en dat zal nooit meer gebeuren :'(. En een goeie aardbeientaart met slagroom kan ook wel eens smaken.
  – er is meestal wel iets om te snacken uit een zak of doos in huis; en als dat er niet is; dan eten we niks ;).
  – ja, deuh, m&ms please; de blauwe :). Kaas eet ik enkel ne jonge goudse en van die oude (brugge, brokkel,…); al de rest laat ik passeren.
  – geen appeltaart… wel appelcake, liefst recht uit de oven 😉
  – op een terrasje bestellen… oei; dat gebeurt niet zo vaak en hangt af van de warmte en het gezelschap 🙂 kiezen tussen een cola zero, bubbels, een glas wijn en één of andere cocktail zal dat dan worden.
  – ALS er frietjes gegeten worden – komt ne keer of 3-4 per jaar voor – dan is het met een kipsaté of van die chicken nuggets/Fingers. That’s it :).
  – Chips: only salted stuff for me … al die andere dingen vind ik vies; dus daar kan ik niet mee verleid worden – dat heeft soms zijn voordelen 😀

 4. Ha, er bestaan nog mensen die heel graag chocolade lusten en toch chocolade-ijs vies vinden! Mensen vinden dat altijd zo raar als ik dat zeg, maar ik moet dat dus echt niet hebben 🙂 Geef mij maar straciatella-, aardbeien- of frambozenijs op een hoorntje, mmm…

 5. Inge says:

  Paprika chips van Croky, anytime, anyplace, …

 6. Chocolade met fruit: ik begrijp dat ook echt niet!!! 😉

 7. goofball says:

  Leuk lijstje, maar precies wel een eerder overwegend zoete invalshoek in de vragen heb ik de indruk en minder vet of zout. pfff zoete popcorn, taart, ijs….’t zegt me allemaal niets.

  ha maar niets zo leuk als zonder schuldgevoel wat te snacken. ‘k zal sebiet nog wat chips pakken denk ik.

 8. Kelly says:

  Las dit net voor ik ging eten en kreeg alweer honger.
  Leuke keuzes! 🙂

 9. Liesbeth Verelst says:

  -Oh, virgin mojito ! Dat is gewoon zaaalig!
  -Zoute popcorn aub, als ik het dan eens eet. Vind het jammer dat het moeilijk te vinden is in de cinema of kijk ik er nu elke keer over?
  – Wij heben hier zalig ambachtelijk ijs dat in de lente/zomer langs komt. Soms moet ik denkbeeldig mijn oren toe stoppen of ik sta elke dag te wachten.
  -Favo chips : pringels paprika en als het op is u toch een beetje misselijk voelen en denken: dat gaan we niet meer doen… Gelukkig gebeurd het niet zo heel veel en kan ik ook mijn ogen toe doen in de supermarkt als ik er voor bij kom.
  – De kaastaart met bosbessen in Ikea vind ik zalig.
  – De volkoren chocoladekoekjes van Ikea vind ik zalig.
  – De koffiebroodjes van Ikea (voor in de oven) vind ik zalig.
  (Maar wat is er nu niet zalig in Ikea…)
  Mango sorbet, pannenkoekje, laat maar komen.
  Taart: niet te zoet, geen smurfentaart, gewoon een luchtige fruittaart zonder slagroom of zo.
  – Mc D, Quick jaren niet naar toe geweest en frietjes van de frituur moet ik echt afleren (net als de chips) want daar is mijn lichaam minder blij mee).
  Kruitvat snoep: zegt me echt niks, dat plakt direct aan je tanden.
  – Chocolade: liefst de donkere. De witte en bruine vind ik minder. Hoe donkerder , hoe beter.
  – Liever kaas dan m&m ‘s. Mm’s zeggen me niks maar bv Diosauruskoeken zijn kei lekker. Gelukkig ‘vergeet’ ik er heel vaak te kopen.

  • Als je houdt van zoute popcorn is Zwitserland een ideaal land… Ik hou van zoete popcorn en dat is hier dus nergens te vinden, niet in de winkel, niet in de cinema… altijd en overal is popcorn zou. Soms vind ik dat irritant, maar dan anderzijds heeft het er wel voor gezorgd dat ik zelf popcorn heb leren maken en die is eigenlijk nog lekkerder 🙂

 10. Marijke says:

  Popcorn lust ik niet, geen enkele smaak.
  Chips… Mijn grote zonde: Ik denk dat ik ongeveer alle smaken lust
  Maar paprika chips blijft favoriet.
  Ijsjes zijn voor in de zomer. En dan liefst citroen van de Australiën.
  Quick en Mc Donalds mochten wij als kind nooit eten van mijn ouders. Ik heb dat als student wel eens gegeten. Maar mijn eigen kinderen kennen dat ook niet.

 11. Lazy Bird says:

  Oh die had ik ook gedaan! Maar dan mijn Lazy Vegan versie ervan 😉
  X Lazy Bird

 12. Pingback: #projectblogboek 22: Reageer op de blogpost van iemand anders en post een linkje | Wonder-wanderland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *