Dingen die een mens afleiden

Ja, het leven gaat voort. Elke dag passeren er nog scènes uit een slechte weekendfilm, waarbij ge dramatisch huilend op de grond, de zetel of uw hoofdkussen valt. Maar ge moet ook gewoon gaan werken en verder gaan met de orde van de dag. In uw hoofd en uw hart kan de wereld wel stilstaan, als ge om u heen kijkt, ziet ge dat ding gewoon verder draaien. Alsof er niks gebeurd is. En zonder dat ge het beseft, draait ge een beetje mee.

Om dat ik probeer volwassen en een sterke vrouw te zijn, gaan we hier dus ook door met onze vrijetijdsbestedingen. Weken geleden was er voor gisterenavond al een MC-debuut gepland en ik ben veel te koppig om zulke dingen te laten passeren. Ik ben dus op dat podium geklommen.

Misschien moet ik even uitleggen wat voor een beest dat is, een MC. Het is de officiële afkorting van Master of Ceremony. – Dat betekent gelukkig niet dat ik gisteren met een pitteleir op het podium van de Bal Infernal in Gent stond. ( In een ravissant grijs kleedje, dat wel) – Zoals u weet of niet weet, zit ik bij improvisatietheater The Lunatics. Wij spelen dus voorstellingen die wij helemaal uit onze duim zuigen (we zijn te lui om teksten te leren) en waarbij we proberen een aanslag op uw buikspieren te plegen. Een voorstelling bestaat uit een aaneenschakeling van improspelletjes en die moeten uiteraard aan elkaar gepraat worden. En dat is de taak van de MC. Een beetje de baas spelen van de spelers, een beetje het publiek opwarmen en uit hun kot lokken, de boel in goeie banen leiden en vooral doen alsof ge precies nooit iets anders gedaan hebt. MC’en dus.

Gisteren ben ik voor het eerst als MC op het podium gekropen. (Voor spelen heb ik even een sabbatjaar ingelast.) En ik heb drie kwartier niet gedacht aan het feit dat een klootzak mij gedumpt heeft (deze ‘kloootzakterminologie’ is belangrijk voor het verwerkingsproces, dat begrijpt u – uiteraard is hij nog steeds de man van mijn leven), ik heb drie kwartier niet gedacht aan alle andere dingen die daarbij komen. Ik heb gewoon genoten van de show, van het uitgelaten publiek en van de sfeer. En ik ben trots op mijzelf. Er is nog werk aan, maar het publiek heeft plezier gehad (dat denk ik toch) en ik heb me geweldig geamuseerd. (En alleen daarvoor verdien ik al goede punten).

Bovendien heb ik ook meteen een fantastische oplossing gevonden om de opkomende feestdagen te negeren (met dank aan mijn baas). Ik ben geen fan van kerststronken en verplichte familiebijeenkomsten, maar als je dat samen met iemand kan delen, kan het best heel warm zijn. Het gaat nu verschrikkelijk koud zijn en ik ben nog niet in staat om dat weg te feesten, dus ik ga gewoon werken. Kei hard werken. Ik ga de hele kerstvakantie het ochtendprogramma doen op Nostalgie (Yihaaaa!). Dat betekent dat ik hier op Nieuwjaar ook om 6u30 ga staan (Inderdaad, wanneer u naar huis strompelt). En pas tien uur later weer naar huis ga. (Inderdaad, wanneer gij uw derde knop moet openzetten omdat ge te veel gegeten hebt). Geen mogelijkheid dus om na te denken over eikels die uw eindejaarsfeesten en uw leven tijdelijk verpesten. Gewoon mijn droomjob uitoefenen. En daar later ook nog eens megaveel recup voor krijgen. Ik ben er klaar voor.

Ten slotte zijn er ook nog ongelooflijk veel mensen die ongelooflijk hard hun best doen om mij af te leiden. Vrienden, wat een kostbare schat. Zo heb ik de afgelopen dagen bijvoorbeeld met poppen gespeeld (don’t ask) en geklust (er is weer licht in de badkamer – geweldig om bij grote boodschappen weer een boekske te kunnen lezen – ook handig dat de deur van de badkamer in het ijskoude appartement nu weer toe kan tijdens het douchen, zwaar bevorderlijk voor de warmte – met grote dank aan K.) en zelfs geld uitgegeven aan nieuwe schoenen.

En heb ik beseft dat ik omgeven word door geweldige mensen. Speciaal voor jullie ga ik proberen om weer snel mijn geweldige zelf te worden (uhum) . Bedankt, oprecht.  

En nu op naar de volgende afleiding. Zaterdag ga ik de Ethias Arena in Hasselt trotseren. Als in ‘Sofie spreekt 12.000 mensen aan en maakt ze warm voor het Zingpaleis‘. Me can do.

This entry was posted in Gent, Lunatics, Want zo ben ik, Werk. Bookmark the permalink.

20 Responses to Dingen die een mens afleiden

 1. Miss says:

  Nostalgie seg! Dat is toevallig net mijn favoriete zender voor in de auto!

 2. Lies says:

  Proficiat met je MC-debuut! Daar heb ik me nooit aan gewaagd, dus sjapoo, ik doe het je niet na!
  Ik heb ook eindelijk eens de stap gezet om Nostalgie op mijn computer open te zetten. Ben jij aan het presenteren momenteel?

 3. sofinesse says:

  @Lies: Ik ben deze week vooral te horen in het regionieuws (elke dag om 11u, 15u, 20u en 21u). Presenteren zal pas voor de kerstvakantie zijn. Maar ondertussen hoor je mij wel een paar keer per uur voorbij komen in reclamespots! (Van de gezinsbond, Joe Cocker, Sinterklaas…)

 4. Lies says:

  Aha, die van de Gezinsbond is daarnet inderdaad gepasseerd, ik zal er eens op letten. En over een half uurtje in het nieuws dan, natuurlijk. Cool!

 5. Frank says:

  ik zal zeker luisteren!

 6. Iris says:

  Ik is trots op jou!!!! 😀

 7. Katrijn says:

  Hihi Poppen. en transgenderoperaties.
  Sterk zijn betekent niet: alles aankunnen. Sterk zijn is: steeds weer kin omhoog.
  You rock!

 8. sofinesse says:

  @Katrijn: Ik had zelfs speciaal voor jou gisteren een beetje make-up aan :-)!

 9. Barbara says:

  super stukje!!!! ‘klootzakterminologie’ = geweldige vondst 🙂
  kusje!
  xxx

 10. Dries says:

  en U was fantastisch gisteren!! Trouwens ook nooit gedacht dat Johny Trash ( met zijn aanwezige Flodder- familie) mij zo ging vermaken!

  grtjes

 11. Lies says:

  What the hell? Ik zit hier vol verwachting klaar om online het regionaal nieuws van 15 u te beluisteren, maar ik krijg het regionaal nieuws van Limburg! Oké, oké, ik woon nu niet bepaald in Oost-Vlaanderen, maar ik woon niet in de Limburg ook hé!

 12. sofinesse says:

  @Lies: Dat komt omdat je online/via de kabel luistert. We kunnen alleen maar ontkoppelen via de frequenties, met de computer is dat nogal moeilijk. Luisteren op een ouderwetse radio en je krijgt de juiste informatie :-)!

 13. Lies says:

  Behalve dan dat ik daarvoor wellicht eerst met mijn ouderwetse radio naar Oost-Vlaanderen moet komen 🙂
  Wordt voor het regionaal nieuws online afgewisseld tussen de provincies, of blijft het altijd Limburg?

 14. sofinesse says:

  @Lies: Om de zoveel tijd wordt dat wel eens veranderd, maar ik zou er niet te hard op hopen. Ik zal het anders gewoon hoogstpersoonlijk bij jou komen lezen 🙂

 15. Lies says:

  Oeoeoeoe dat lijkt me nog geen slecht idee 🙂
  Spring gerust eens binnen als je bij je ouders komt!
  Allee, je hoeft je regionaal nieuws niet per se mee te brengen, je mag ook gewoon op babybezoek komen ofzo…

 16. Marjan says:

  Hey Sofie,

  Ben blij te lezen dat je genoten hebt van een avond MC’en :-). Je hebt mss niet veel van me gehoord de laatste tijd, maar heb je situatie wel gevolgd op f-book & je blog. Zat echt met je in!

  Superveel succes in de Ethias Arena! Geniet van het ‘even weg zijn van de wereld’ 🙂

  Marjan x

 17. Marjan says:

  PS: Binnenkort nog eens afspreken?

 18. Katrien says:

  Hey Sofie!

  Super!
  Laat zeker weten wanneer er nog eens een show is! Wil zeker eens komen nu ik terug in België zal zijn!
  Laat ook maar weten wanneer je eens ene kan gaan drinken eh!
  x

 19. klootzakteminologie is inderdaad geweldig. En een stap om niet over te slaan. Dan kom je er het snelst uit! Meelevende knuffel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *