Winkeltje.

In mijn leven wordt er op dit moment heel veel opgeruimd. Op verschillende manieren, maar ook letterlijk. Ik probeer mijn innerlijke Marie Condo zoveel mogelijk uit te laten. Er moet dus het een en ander buiten.

Je kent de regel met kleren. Als ze een heel seizoen onaangeraakt in de kast hebben gehangen, dan moeten ze weg. Ik ga meestal voor twee seizoenen onaangeraakt, want kleren weggooien vind ik heel moeilijk. Af en toe gebeurt het ook dat ik iets herontdek dat weer bovenaan de stapel komt. Maar eerlijk is eerlijk, ik heb eigenlijk nog nooit een kledingstuk gemist dat ik weggedaan heb.

Indien mogelijk, probeer ik het altijd een nieuw leven te geven. Sommige dingen gaan rechtstreeks naar de kringloopwinkel. Er is er eentje in onze achertuin, dat is echt the shizzle. Ik draag dingen gewoon naar de poort en klaar. Helaas (toch als ik mijn lief zijn gezicht bekijk) draag ik ook geregeld dingen weer ons huis binnen, alhoewel. Soms is dat gigantisch raak, of ben je dit schot in de roos al vergeten?

Ik ga heel graag shoppen en ik heb heel graag leuke kleren, dat maakt me echt gelukkig. De stijl hangt helemaal af van het moment en de emotie van de dag, wat maakt dat ik op vakantie mijn halve kleerkast moet meesleuren om me comfortabel te voelen. Mijn lief vindt dat minder tof en ik probeer compacter te pakken, maar voorlopig met weinig succes. Lang verhaal kort: deze dingen mogen weg. Allemaal merkkledij, allemaal mini-prijsjes. Af te halen in Gent, op te sturen of regio Brugge/Mechelen/Antwerpen – via andere oplossingen tot bij jou te krijgen.

Misschien niet het ideale moment om zomerkledij te scoren, maar er komen sowieso nog warme dagen. Misschien niet meer in deze september, maar zeker volgende zomer!

Zomerkleedjes:

Allebei Who’s That Girl. De rode versie maat L, de lichte is een M. Maar het is een rekbare stof en past eigenlijk sowieso. Prijs: 7 euro per stuk.

De groenblauwe zomerknaller is van Wow To Go (Medium) en mag weg voor 5 euro. Het half gebloemde kleed is van hetzelfde merk, en ook een Medium. De bloemen zijn niet rekbaar, het blauwe gedeelt wel. Valt heel flatterend. Zeker voor 5 euro!

Het kan ook iets kouder worden, de volgende exemplaren zijn perfect voor herfst en mits wat extra aankleding (en dan bedoel ik niet per se thermisch ondergoed) ook geschikt voor winterse dagen. Jurken voor elk seizoen:

Het groene kleed is Who’s That Girl, maat S, rekbare stof. Ik kan er vlotjes in, dus het moet wel een rekbare stof zijn. Met de juiste lingerie is het ook extreem flatterend voor de boezem. En voor 8 euro is het van jou. Het bovenste rode kleedje komt met dezelfde prijs, van hetzelfde merk en in dezelfde maat. De stof is een beetje steviger, waardoor het eventuele oneffenheden makkelijk camoufleert. Het onderste rode kleedje is van WTG, maat M. Het is eerder T-shirt stof, maar valt lekker ruim. En het is een koopje: 4 euro!

We verlangen allemaal naar een Indian Summer. Je kan bij de pakken blijven neerzitten, of gewoon thuis rondlopen alsof het 30 graden is. Ik stem voor het laatste en heb toevallig de perfecte outfit in de aanbieding voor deze gelegenheid: een prachtig playsuit van Zoë Loveborn, maat 40. Batje, want slechts 5 euro! Het jumpsuit is perfect draagbaar in de zomer, maar ook in andere seizoenen. Er zit een kleine glitter in. Ik doe het eigenlijk met spijt in het hart weg, maar het past me helaas niet helemaal perfect. Het is van Esprit, maat M. Rekbaar en eigenlijk echt heel mooi. Prijs: 15 euro.

 

Er zijn ook een aantal broeken die iets te lang hebben stilgelegen. Voor 5 euro wisselen ze met plezier van eigenaar. Als ik een betere marketeer was, was ik vast met het strijkijzer over de broeken gegaan. Maar daar ben ik helaas even te lui voor. Een zwarte broek van Bella Ragazza (XL), een print van Esprit (M) en een petroleumblauwe broek van Magdalena. Maat onbekend, maar ik schat een 40.

Je kan dus perfect een hele outfit samenstellen, want ik heb ook bovenstukken in de etalage.

De lichtblauwe T-shirt is een L, heel aangenaam stofje. De donkerblauwe is een M van WTG. Voor 3 euro is het van jou. Het vestje/gilet/golfke (regionaal verschillende woordenschat, maar we hebben het over hetzelfde.) is maat M en heeft een zacht prijskaartje van 10 euro.

Stel dat je alles zou willen kopen, dan kunnen we uiteraard een leuke totaalprijs afspreken. Maar als (deze) kleding helemaal niets voor jou is, heb ik ook nog boeken in de aanbiedingen. Wereldliteratuur eigenlijk. We kunnen voor deze kleppers wel makkelijk een zacht bedrag verzinnen, lijkt mij.

Dus voilà, het winkeltje is open. Je kan hieronder roepen in de comments, maar ook mailen naar sofie@sofinesse.be. Alles is bespreekbaar, ik ben echt een heel flexibel winkeltje.

Veel shopplezier!

 

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

3 Responses to Winkeltje.

 1. An Delang says:

  Hey sofie,
  ik vind het eerste rode kleedje precies wel mooi, vooral “de stevige stof die oneffenheden verbergt” spreekt me wel aan 🙂
  was het lang voor u of eerder kort? kwestie dat wij niet dezelfde lengte hebben en ik kleedjes tot over mijn knie niet zo mooi vind 😉
  anders mag je het wel via de mama’s in waver eens tot mij proberen te krijgen 🙂
  groetjes!

 2. AH says:

  Dag Sofie, ik wil graag het donkerblauwe Tshirt en het giletje overnemen. Het rode kleedje in Tshirtstof spreekt me ook wel aan, maar wil ik misschien wel eens passen. Ik kan het bij je komen afhalen, eventueel morgennamiddag?

 3. Camille says:

  Hoihoi, tot waar valt dat groene kleedje precies? Op de knie, eronder? (ik ben 1m65, ter vergelijking)
  Want ik ben wel heel geïnteresseerd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *