The summer of ’17: onze vakantietips.

Ik ben bijna de hele maand juli thuis, wat een ongelooflijke luxe is. Geen opvangstress, gewoon genieten van dat kleine grut. Augustus komt met rasse schreden dichterbij, maar daar probeer ik nog niet aan te denken. Ik ben (alweer) doodsbang van wat zal komen, maar ben ook stappen aan het ondernemen om het allemaal draaglijker te maken. Duim een beetje voor mij, ik zal dat ook voor jou doen.

Misschien zijn er ouders die gillend willen weglopen bij het vooruitzicht van een maand met de kinderen, maar ik vind het heerlijk. Dat ik daarbij twee volle weken bijgestaan wordt door mijn lief is natuurlijk een vette plus. Een klein overzicht van (een deel van) onze activiteiten:

Vakantie bij grootouders

Onze ouders wonen niet achter de hoek (100 en 50km), dus blitzbezoekjes zijn niet zo handig. Ik besef ook dat het niet iedereen gegeven is, maar ik heb echt nog jonge ouders (-60). Mijn moeder had een paar dagen vrij, dus ben ik met de kinderen daar gaan logeren. Mijn lief moest werken maar had een avond voor zichzelf (win), ik ben één nacht teruggekeerd voor een date met datzelfde lief (win) en de gasten hebben zich kapot geamuseerd (win). We zijn gaan zwemmen in S&R De Waterperels in Lier met mijn zus, hebben wat Tour de Famille gedaan in de heimat en buiten gespeeld. Dat ze toevallig een halve kinderboerderij hebben, maakt dat het leven soms toch een ponykamp is.

Gentse Feesten

Ik vind het heerlijk om in de achtertuin van De Gentse Feesten te wonen. We kunnen er op elk moment van de dag (en nacht) naartoe en hebben dat ook al verschillende keren gedaan. Om tegen het ochtendgloren op de Vlasmarkt te gaan stinken heb je alleen een babysit nodig, maar er zijn ook meer dan genoeg activiteiten die helemaal kidsproof zijn.

Wij zijn naar bijvoorbeeld Datakamp geweest, het jaarlijkse mini-festival van Cirq dat altijd een schot in de roos is. Kinderen kunnen er in de verbetermachine, zoeken naar een levende Pokemon, op de manuele draaimolen, een analogie selfie nemen…En ouders kunnen ondertussen iets drinken terwijl ze (=ouders) geëntertaind worden. Ik kan wel niet beloven dat je met rust gelaten wordt, maar daar moet je tegen kunnen.

Tom heeft de jongens ook meegenomen voor een geslaagde boottrip met Viggo de viking, we hebben rondgehangen in het Baudelotpark en naar de circusoptredens gekeken. Zondag ga ik met Basiel naar Hut, een kindertheatervoorstelling van het fantastische 4hoog.

Speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet

Als ook vrienden vakantie hebben, wordt het helemaal geweldig. We zouden eigenlijk naar Païri Daïza gaan, maar omdat het daar vorig jaar op 21 juli een nationale ramp werd (veel te veel mensen), durfden we dat niet goed. Het werd speelboerderij Pierewiet in Nieuwvliet, aan de Nederlandse kust. We hebben onze sandwiches (classic bij een daguitstap!) opgegeten op het strand, daarna hebben we de kinderen losgelaten op de speelboerderij. Er is een binnenspeeltuin, een knutselhoek, een kinderboerderij en een grote buitenspeeltuin. Voor Basiel geweldig, voor Felix nog net op het randje om hem alleen los te laten. Tenzij je graag tripjes naar Spoedgevallen doet met kinderen die van te hoge speeltuigen vallen of omver gereden worden door een go-cart (daar een skelter genoemd). Een aanrader, maar pas volgende zomer gaan we echt gerust van onze ranja kunnen drinken terwijl zij spelen.

Hartjes wel voor het varken dat onder een parasol lag te chillen.

Staycation

We zijn natuurlijk ook een weekje naar Zeeland geweest, maar we kunnen het ook thuis geweldig gezellig maken. Lang uitslapen en ‘s ochtends tv kijken, vriendjes uitnodigen en samen spelen, veel rommel maken, urenlang spelen en jaarlijkse tradities zoals deze: picknicken in eigen tuin. Met frietjes.

Ook het moment waarop we onze jaarlijkse foto maken:

Dat levert na drie jaar Ooievaarstraat al de volgende reeks op:

We gaan dat vaneigens blijven volhouden. Thank god for digitale kalenders die ons daar volgend jaar aan zullen herinneren. Als alles een beetje meezit, wordt juli 2018 ook de maand waarin er ‘ouderschapsverlof Tom’ zal staan te blinken in onze Google Calender.

Maar eerst nog een weekje vullen, just me and my boys. Wat zijn jouw tips&tricks?

This entry was posted in Gent, Kind en gezin, Trippen. Bookmark the permalink.

3 Responses to The summer of ’17: onze vakantietips.

  1. liese says:

    ik hoor altijd zoveel lof over Puyenbrouck? Deze zomer zal het er waarschijnlijk niet meer van komen, maar het staat op mijn todolist 😀

  2. Heidi says:

    Vlakbij en megaleuk met kinderen : de brielmeersen in Deinze – grote speeltuin, dieren,…

  3. Evi says:

    Op vakantie bij de grootouders is hier ook van toepassing, net als andere uitstapjes (o.a. een bezoek aan Harry Malter staat hier nog op de planning). Die speelboerderij in Nederland moet ik onthouden, lijkt me ideaal te zijn voor Tuur!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *