Giveaway voor regen én zonneschijn: Ducksday.

Ik heb jaren meegeholpen in de slagerij van mijn ouders en kan dus met enig proefondervindelijk bewijs bevestigen dat mensen heel graag over het weer praten. Ik zeg praten, maar klagen is misschien nog een beter woord. Naast de gebruikelijke conversatie over de dikte van het schelletjes kaas of hoeveel gram preparé de klant precies in het potje wil (nee, wij deden niet van “Mag het iets meer zijn?”) ging het heel vaak over het weer. Aka de gemakkelijkste smalltalk van de hele wereld.

We wonen natuurlijk wel in een land dat al eens als ‘nat’ wordt bestempeld. Het is dus wel handig om stevige regenkledij te hebben. Zeker als er thuis twee kereltjes rondlopen die al eens wat energie kwijt moeten. Iets wat ik liever in mijn tuin of het park zie gebeuren, dan in mijn living.

Ik ben al een paar keer bedrogen uitgekomen met regenkledij van Decathlon (de rits heeft het al drie keer begeven), dus ik ben blij dat er sinds een paar jaar een degelijk, tof en duurzaam Belgisch merk bestaat met geweldige regenkledij: Ducksday. Ze hebben trouwens ook UV-beschermende strandkleding. Maar omdat wij meestal op vakantie gaan in de gietende regen *rolt met haar ogen*,  heb ik die nog niet besteld.

IMG_9880

Echt gebeurd. Een paar uur voor we met ons hebben en houden een week naar Frankrijk vertrokken, kwam er een doos toe met een regenpakje en een regenjas. Ik gooide het bijna achteloos toch in de auto, want we gingen dat uiteraard niet nodig hebben in La Douce France. Haha. Maar echt, hahahaha. Mispoes dus.

IMG_9944

Felix is soms met geen stokken binnen te houden, maar dankzij het geweldige regenpak hoefT dat ook helemaal niet. Het is nog een beetje te groot, maar hij groeit er wel in. Wat is er nu toch leuker dan buitenspelen in de regen? Ik weet het: buitenspelen in de regen zonder dat je binnen de kortste keren doorweekt ben. Check, dankzij Ducksday.

IMG_9949

Ook Basiel vraagt geregeld zelf om zijn ‘sterretjesjas’ aan te doen, als de weergoden weer eens een humeur hebben. We gaan straks op familieweekend naar Zeeland. Onze Ducksday-spullen vliegen als eerste in de auto. Samen met hun botten, want die was ik in Frankrijk wel vergeten.

IMG_9970 IMG_9994

Mooie, betaalbare, Belgische en kwalitatieve kinderkleding dus om buiten te spelen. In de zon (UV-werende badkleding), in de regen of in de sneeuw (skikleding). Er is ook plezante slaapkleding, maar die mag je ook binnen gebruiken (*knipoog voor de slechte mop*). Bovendien heeft alle kledij het Oeko-Tex certificaat, je kan er dus van op aan dat al hun producten GEEN stoffen bevatten die gevaarlijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Kijk, ik had precies niet veel nodig om fan te worden. Als de zon er echt door komt, ga ik Felix ook nog een veel te schattig zwempakje bestellen. En Basiel mag in augustus twee weken naar zee met moeke, dus die heeft ook nog een portie UV-werende strandkledij te goed.

En jij ook trouwens! Want ik mag van Ducksday ook een fantastisch regenpakje weggeven. Het enige wat je daarvoor moet doen, is in de comments laten weten wat jouw favoriete buitenactiviteit is, of die van je kinderen. Iemand met een megaschattig regenpakje (wij noemen hem meestal Felix) kiest woensdagavond een winnaar. Die maak ik bekend via mijn facebookpagina. Veel succes! 

This entry was posted in Weggeef. Bookmark the permalink.

112 Responses to Giveaway voor regen én zonneschijn: Ducksday.

 1. Katelijne says:

  Ik heb een dochter die vooral houdt van bergen beklimmen.
  Als twee jarige begint dat vanaf ongeveer een meter hoog.
  Dus ik kan haar voorlopig nog bijhouden.

 2. liese says:

  mijn favo-buiten-activiteit is zonder twijfelen: buiten in mijn ligzetel liggen met een boek! De kinderen vinden “graven in het zand” (Ilja) en “alles wat eetbaar is in mijn mond steken” (Linus) het leukste 😀

  • Sarah says:

   Haha, bij onze jongste wordt dat bij uitbreiding “ook alles wat niet eetbaar is toch in mijn mond steken, want je weet maar nooit…”. Volgens mij zouden mijn dochters het fantastisch kunnen vinden met jouw zonen! 😀

 3. Leslie says:

  Dochtertje giert het tegenwoordig uit in haar fietstoeltje, achterop bij papa/mama of oma. Andere favoriet is met haar teentjes in het gras wriemelen.

 4. Caroline says:

  Mijn favoriete bezigheid is terrasjes doen. Die van mijn kinderen: rondrennen zodat mama niet kan blijven zitten op het terras….. 🙂

 5. Elise says:

  Favoriete buitenactiviteit van mama: boekje lezen op een ligstoel. Favoriete buitenactiviteit van de jongste (1j): wijzen en brommen/grommen tot mama verstaat dat HIJ in de ligstoel wil zitten.

 6. Griet moonen says:

  Het ziet er super uit.
  Wij hebben twee buiten aapjes. Regen of geen regen.
  Onze jongste, oscar 1j, kan zich zelfs enorm boos maken als hij niet buiten mag. Met kloppen op het raam en bijhorende roepen.
  Buiten kruipt hij het liefst rond (hij is nog een kruiper), met daarbij graven in het zand (met occasioneel eens proeven). Hij is van ballonnen laten rond stuiteren in de tuin en met zijn loopkarretje rondsjeezen op de (bijna) autoloze straat. (Jaja in die fase zitten we al)
  De oudste, Stan 3j, helpt doodgraag in de tuin. Graven, bloemetjes planten, stenen verzamelen, kampen bouwen, …
  Samen gaan we graag op wandel in de gentbrugse Meerse met als topper het blote voeten pad.
  Wij gaan vaak op wandel / fietsvakanties (geen auto) en dus moeten we goed voorzien zijn voor de nodige regen hier onder België.

 7. Ruth says:

  Net aan de kindjes gevraagd: “schommelen, in bomen klimmen en papa helpen in de tuin…” Zelf lees ik graag een boekje in onze zithangmat buiten 🙂

 8. Lise says:

  o my god! zalig  – daar zou ik ons kereltje zo in steken als hij een paar jaar jonger was! Voor de stoere kerel die hij nu is vind ik de kleurtjes en patronen net iets minder toegankelijk. Vooral omdat ik hem niet in de rode of groene broek zie rondlopen (en bij de blauwe broek past eigenlijk enkel het ‘JACK’ patroontje en dat gaat ie niet mooi vinden  ) – Ik zou hem wel zot-graag zo’n fleece-suit geven; want ook grote jongens vinden dat wel tof om te dragen  (en ter info, de kerel wordt 9, maar draagt wel kleren voor 11-12 jaar, dus we zijn er echt wel uitgegroeid  ) – Jammer!

  • Lise says:

   (ok, heb niet de volledige site bekeken, enkel de rainy stuff 😉 – maar toch :d – moest ik de zoon laten kiezen zou er niet veel uitkomen hihi 🙂 )

 9. Kristien says:

  Bij Lars is dat de kippen eten geven en commanderen dat ze hem moeten volgen in de tuin. Bij nummer 2 is dat voorlopig nog genieten van de zon via de buik van zijn mama, maar daar komt binnenkort verandering in (aftellen!).

 10. karlien says:

  Lotte maakt het liefste van al eten in de serre met bloempotjes, zand en vogelnetjes en Rhune knuffelt het liefste de kat als die tussen haar speelgoed buiten terecht komt. Samen in de kar meefietsen is ook altijd geweldig en radio is dan niet nodig want de oudste zorgt altijd voor een liedjesmix, wel zonder volumeknop.

 11. Katrijn says:

  Een wandeltocht, afgesloten door n terrasje! En als het iets meer mag zijn, een boottochtje op de Leie in n stralende zon!

 12. Romina says:

  Waar ik ongelooflijk van geniet is mijn jongens hun kleren langzaam te zien uitspelen op het strand om id golven te kunnen springen en net niet – lees meestal totaal wel- nat te worden bij temperaturen die we niet als tropisch kunnen benoemen. Echte zeeduiveltjes zijn het dan. En mama heeft de reservekledij dan id aanslag .

 13. Heidi says:

  Onze allerfavorietigste buitenactiviteit: kajak. Van alle zes hier. Regen of niet, dat trekken we ons niet aan, nat worden we sowieso.
  Mijn jongens passen niet meer in die leuke collectie, maar mijn metekindje zeker wel!

 14. Sarah says:

  Onze favoriete buitenactiviteit is ongetwijfeld gaan wandelen in Plankendael. Met ons abonnement is dat geen probleem, maar als het slechte weer is, hebben we wel iets nodig om ons te beschermen tegen de regen. In de tuin is schommelen momenteel ook een favoriet.

 15. miek says:

  Ik kan niet wachten tot mijn zoontjes oud genoeg zijn om mama en papa te achtervolgen op de ski’s. Voorlopig houden we het op een flesje geven in de zon 🙂

 16. Maja says:

  als het even kan mijn voeten begraven in het zand, dichter bij huis in het bos gaan wandelen, al heb ik eigenlijk nooit zin om te vertrekken, maar eenmaal dat ik er ben geniet ik er wel van.

 17. Brenda says:

  Wat en mooie regenpakjes! Mijn zoontje van 10 maanden houdt ervan om buiten op een picknick dekentje te spelen en ondertussen naar onze katten te kijken die gek aan het doen zijn 😉

 18. A'Lies says:

  Hier ook een buitenspeler die niet binnen te krijgen is. Het liefst van al op ontdekkingstocht gaan en kampen of bruggen met alles wat hij maar kan vinden. Fantasie ten top!

 19. Nina says:

  Hugo zijn favoriete activiteit is een bezoek aan Planckendael – wij hebben een abonnement en wonen er niet ver vandaan, dus dat doen we vaak!

 20. Katrien says:

  Casper is heel graag buiten: spelen, naar de kippetjes gaan,… Zodra de achterdeur open gaat, is hij weg!

 21. E says:

  Zand, zand, zand… Meer moet er niet zijn om mijn 2 jongens bezig te houden. Tractors en kranen om in dat zand te spelen, maakt het nog spannender!

 22. Annelies says:

  Viktor (3) speelt als het regent het allerliefste met….
  …. Zijn waterbaan!
  Of de zandbak… modder maken, heeeeeerlijk!
  Je ziet, wij zouden dat Ducksday pakje
  echt goed kunnen gebruiken!!!😁😁

 23. Isa says:

  Mijn favoriete bezigheid is een picknick of een bbq. Alles met lekker eten eigenlijk. 🙂

 24. Yoko says:

  Onze felle dochter van bijna 15 maanden heb ik vorige zondag betrapt terwijl ze in een grote regenplas aan het springen was. Met zo’n regenbakken hadden we haar misschien niet in haar body’tje in de auto moeten steken. 🙂

 25. Yoko says:

  Regenpakje moest dat dus zijn!

 26. Gitte says:

  Lionel (2,5) speelt het liefst IN de plassen, zelfs als er maar eentje op de hele oprit is, hij heeft de plas gezien :-), net zoals de mama vroeger blijkbaar!

 27. buitenmus says:

  Mijn favoriete me-time: buiten lezen met een kopje thee. Voor ons: samen fietsen met de dochter achterop. Favoriete activiteit van onze dochter: eender wat, als het maar buiten is: miertjes volgen, steentjes zoeken, blaadjes in mama’s schoenen steken, met zand spelen,… Ook in de regen buiten kunnen zou dus écht geweldig zijn.

 28. jessie says:

  Spelen in het bos, of specialer: het blotevoetenpad in Zutendaal!

 29. grietdm says:

  bij mezelf in de zon met een boekje (gebeurt veel te weinig), bij mijn dames steppen/fietsen/trampoline springen of verstoppertje spelen

 30. Fany says:

  de favoriete buitenactiviteit van mijn 7-jarige bij een grote regenbui in het putje van de zomer: in haar blootje gaan douchen op het terras ;-)) (maar daar heb je geen regenjas voor nodig dus, maar het zou wel zeker van pas komen voor de wandel- en dagelijkse fietstochten naar school)

 31. Saskaya says:

  Favoriete buitenactiviteit van de dochter is de glijbaan. Waar, wanneer, hoe hoog… Maakt niet uit. Zolang het maar glijdt.

 32. Sarah says:

  Zelf fietsen met de loopfiets, dat vindt Lasse echt geweldig! Ook al kan hij nog niet stappen, op zijn Pucky vliegt hij vooruit.

 33. Katrijn says:

  Onze meid houdt van de buitenlucht. Nu ze een loopfiets heeft, doet ze niet liever dan rondjes rijden! Onze kleine man is nog te klein om zelf te spelen, maar als de zus buiten is, dan wil hij ze uiteraard daar zien…

 34. Saartje says:

  Onze tweelingdochters (18 maanden) houden ervan om naar buiten te ontsnappen en stiekem op de toren van de schommel te kruipen, om dan recht te gaan staan op het platform, hun hoofd tussen de balken te steken en luid ‘allo’ te roepen zodat wij ons onnozel verschieten. Wij moeten dus de ladder naar de toren optakelen, tot groot ongenoegen van onze twee oudste kindjes 🙂

 35. Sir Botex says:

  Onze 2 kastaars volgen regelmatig ren roeitraining mee van op mijn fiets. Alleen als het echt veel regent zien we daar van af. Wie weet kan Ducksday ook daar verandering in brengen 🙂

 36. Sofie says:

  Ik heb ook een buitenratje :). Hij rijdt liefst met zijn tractor of fiets, of helpt papa in de tuin. Ook het strand kan hem uitermate bekoren 😉

 37. Maja says:

  Bij Juul is het de tuin ontdekken alsof het een ware jungle is!
  Echt geweldig!

 38. Tanya v_L says:

  Hier is de favoriete buitenactiviteit van de oudste in plassen springen. Aan plassen momenteel geen tekort, enkel misschien nog wat extra waterbestendige kledij dus…

 39. An says:

  Ik wil ook wel mijn kans wagen om zo’n supercute regenpakje te winnen!!
  Sam doet niks liever als in de plassen springen, spelen met water (emmertjes, gieters,..) en met zand (liefst alles uit de zandbak gooien op het terras) of wij gaan ook vaak wandelen langs de Schelde, kijken naar de bootjes en de eendjes!

 40. Hannelore says:

  Spelen op het strand in zeeland!

 41. Saskia says:

  Wat onze kids het allerliefste doen buiten, is schattenjacht. Met tips, kaarten en verborgen ‘schatten’. Soms zijn dat snoepjes, soms is dat fruit, soms… Maar het is altijd even grote fun! In de zon én in de regen 😉 Een regenpak zou hier dus meer dan welkom zijn 🙂

 42. kristel says:

  Bij onze favoriete buitenactiviteit staat het woordje WATER centraal.
  We gaan graag op het water wat uitwaaien in de zeilboot, en als het in de tuin te doen is, spelen de kinderen hier met de kleine bootjes/playmobil in de leuke Aquaplay Set. Bij beide activiteiten is er geregeld een kledingwissel nodig 😊
  Ik waag graag een kansje voor één van mijn 3 waterratjes.

 43. Romina says:

  Ons Emma haar favoriete buitenactiviteit is kijken naar de takken van de bomen die bewegen. Fascinerende dingens, bewegende takken.

 44. Pascale says:

  Telt in de modder rollen ook? wel jammer voor de mooie motiefjes.

 45. Melissa says:

  Stella viert haar 1e verjaardag op 20 juni en een ducksdaypakje zou zoooo fijn zijn zodat zij binnenkort haar eerste pasjes in de regen kan zetten!

 46. Lies says:

  Volgens mij bieden die regenpakjes enorm veel voordelen. Zo kan je de kinderen zonder schuldgevoel de ramen laten lappen he. Ahja, ze zijn goed beschermd tegen het water.
  Ik doe dan wel de binnenkant.

 47. Annemie says:

  Nand(4) maakt graag heksensoep (=troep). Ook fietsen en ‘naar het bos’ zijn vaak een must. Enige probleem: zijn regenjas moet onder zijn trui of vestje, want paars is echt wel voor meisjes, volgens zijn vrienden!

 48. Ellen Van Lancker says:

  De top buitenactiviteit is hier fietsen. Kleinste in het stoeltje achterop, grootste zelf racen met haar loopfiets!

 49. Met Kleine Klaas is dat het schuifraam openen en een handje of voetje buiten steken en zo de regen ontdekken 😄. Genieten van de dingen die voor ons niet meer bijzonder zijn…

 50. Elke says:

  Ik ben gek op de zon en op de warmte. Helaas hebben we daar nog niet zoveel kunnen van genieten. Maar als het regent is er toch niets fijner dan je ‘botten’ aantrekken en samen met de kinderen in de plassen te springen ☔️

 51. sabrina says:

  Mijn oudste zoon (6 jaar) houdt er vooral om op zoek te gaan naar insecten en deze dan te bestuderen. Gelukkig laat hij deze teug los in de natuur voordat het te laat is. Mijn jongste zoon (5 jaar) houdt er vooral van om toverdrankjes te maken van vanalles en nog wat, waarbij zich vuilmaken, ter ergernis van mij, meestal bijhoort.

 52. marlies says:

  Ik zou wel willen meedoen voor mijn zoontje van drie. Hij is een echt buitenkind, houdt van de kippen voederen, mij helpen in de moestuin (of ondertussen gewoon met twee steentjes en een stok spelen) en achterop zitten op de fiets. Voor hem hebben we helaas nog geen regenkledij, dus het zou perfect uitkomen!

 53. sarah says:

  Wij hebben momenteel een mini-grazer in huis/tuin. Toni vindt niets leuker dan naar de rand van de mat te kruipen en één voor één de grassprietjes uit te trekken en bestuderen. Op nr twee staat gaan kijken naar onze drie kippen. Daar moet ze altijd ontzettend hard mee lachen, en eerlijk, who can blame her 😄

 54. Lies says:

  onze zoon van 3,5 kan uuuuuuuuren auto’s laten racen op de glijbaan in de tuin van oma en opa!

 55. Ellen Merckx says:

  Onze favoriete buitenactiviteit is absoluut “naar de pluktuin gaan”!!!

 56. Lotte says:

  Zonder twijfel: moddertaarten maken! 🙂
  Of wandelen in het bos met de hond!

 57. lies says:

  Perfect voor onze mini. Hier houden ze van voetballen, fietsen en putten met modder maken.

 58. Upje says:

  Wat een zalig pakje heeft die aan! Je zou er al zin van krijgen om in de regen te gaan wandelen…
  Mijn favriete buitenactiviteit is op een terras met een vriendin een hapje eten en urenlang bijbabbelen.
  Mijn zoon zjn favoriet is voetballen, waarbij de medespelers wel de bal nauwelijks mogen aanraken.
  Wat we allebéi heerlijk vinden, is samen met mijn lief gaan fietsen. Dan mag de zoon bij papa en dan mag hij de fietsbel bedienen. ‘Bij die boom mzg je llen’ en dan dat smoeltje…

 59. Josie says:

  De dochter kan geen regenplas passeren zonder erin te springen. Onafhankelijk van het schoeisel dat ze aanheeft; rubberlaarsjes, schoenen, sandalen,… Mijn favo activiteit is terrasje doen in de lentezon. Of festival al komt dat ze weinig meer van

 60. clo says:

  in de plassen gaan springen en nog beter: modderbaden nemen! (maar dan niet in een wellness, zo-ot!)

 61. lot says:

  Van de oudste dochter (3 jaar en 9 maanden): nu ze kan fietsen zonder zijwieltjes, zou ze de hele dag door willen fietsen…
  Van de jongste dochter (1 jaar en 3 maanden): op de blote voeten door het gras trekken tot vanachter in den tuin, daar op een hoopje stenen gaan staan en zich vasthoudend aan den draad….UREN naar de koeien in de wei kijken 🙂
  Van ons (de mama en papa): gewoon met de kindjes buiten zijn 🙂 🙂 🙂

 62. Hannelore says:

  Sinds we een multiswing in de tuin hebben staan, doen ze niets anders meer dan schommelen. De jongste van anderhalf had na een vijftal onzachte aanvaaringen met de schommel en vervolgens het gras door dat ze beter niet voor de schommel loopt als haar grote zus bezig is, en sindsdien kan ik ongestoord genieten van ligstoel en boek terwijl ze elkaar entertainen. Bij regenweer schuif ik met plezier enkele meters op met mijn boek naar de zetel voor het raam, ik ben flexibel in mijn lui zijn.

 63. Marjolein says:

  Favoriete buitenactiviteit is gewoon op mijn terrasje zitten kijken hoe dat die kleine man van mij zit rond te lopen, fietsen, spelen, praten, lachen, schilderen, tekenen op de muren, ….. Maar helaas krijg ik zelden de kans om dit rustig al zittend/liggend te doen want zo een kleine man is ook niet graag alleen en wil graag de mama dicht bij hem!

 64. Kim says:

  Jij hebt vast een engelbewaarder, wat een timing! Ik ben nog aant uitzien voor een regenjas voor Zus (stiekem aant wachten op de solden), maar een give-away is natuurlijk een prima alternatief.
  Haar favo buiten activiteit is by far schommelen. Nu ja ‘geduwd worden op de schommel’ kwestie dat mama en papa er gelijk wat fitness bij hebben 😉

 65. Annelore says:

  Onze favoriete buitenactiviteiten? Modder maken en in de hangmat liggen, kortom: luieren en vuil worden 😁

 66. I says:

  Favoriete buitenactiviteit op dit moment: fietsen op straat. (Het kind is amper 1,5 jaar, maar ze wil maar wat graag meedoen met de buurkindjes). Ze kan al heel goed duidelijk maken dat ze naar buiten wil, regen of geen regen. Zo’n regenpakje zou hier dus zeker welkom zijn! (Allé, zonnewerende kleding ook hoor).

 67. Annelies Deriemaecker says:

  Favoriete buitenactiviteit: Schommelen en liefst als die nat is, voetballen op het gras en liefst als het gras nog nat is, met de bakfiets gaan rijden en liefst als het net begint te regenen, … m.a.w. onze zoon van 18 maand wil altijd buiten spelen en sleurt onze dochter van 3 mee, maar wij wonen nu eenmaal in België. Ik was dus net opzoek naar een ducksday broek of pakje, maar als ik hem kan winnen is dat natuurlijk nog leuker. Of ja, PS. Favoriete buitenactiviteit van de mama: in de zon liggen zonder te verbranden of in de regen lopen zonder nat te worden 😉.

 68. Debbie says:

  Oh wat een leuke winactie! Misschien wel nipt om nog mee te doen gezien m’n dochter ondertussen de maximum size van 110 heeft bereikt maar kan het niet voor haar, dan misschien voor het baby’tje dat onderweg is.
  Onze favoriete buitenactiviteit : sinds jaar en dag ga ik m’n dochter ‘s morgens afzetten aan school en haal haar later terug op.
  M’n man werkt lange uren dus de schooluren komen nooit uit voor hem. Sinds enige maanden werkt hij echter 1 dag per week thuis. Sindsdien is het zijn taak om dochterlief op donderdagavond op te pikken aan school. Ze doen dat meestal met de fiets. Als het heel heftig weer is, vinden ze het beide echter veel leuker om te voet te gaan.
  Elke donderdagochtend krijg ik dus de vraag van m’n dochter ‘zal het regenen vanavond? Want dan gaan papa en ik te voet naar huis’.
  Dus… In de regen na school, met papa! Dat is haar favoriet.

 69. sylvie says:

  favoriete buitenactiviteit van onze zoon Lion (3jaar)
  is rijden op zijn pony’tje Bieke en spelen het haar veulentje

  regen of niet er moet elke dat met zijn lievelingspaardje gereden worden 🙂

 70. Julie says:

  Wij kunnen er zo van genieten om gewoon te gaan wandelen in het bos. Elk takje, slakje of blad vinden de kids wel interessant. Ons zoontje is 11 maanden nu, super actief en nieuwsgierig en zal binnenkort zeker zo’n prachtig pakje kunnen gebruiken!

 71. Edith VL says:

  Wat een leuke giveaway van Ducksday! Onze dochter van 10 maanden wordt helemaal blij als ze vooraan op de fiets kan. Ze zwaait en lacht naar iedereen die we tegenkomen: de buurvrouw, de vuilnisman, de poes, een boom, … 🙂 We hebben een echt buitenmeisje. Alleen regent het soms (te vaak? :-)) en dan zou zo’n regenpakje echt wel heel handig zijn! 🙂

 72. Petra says:

  Flore en Merle maken tegenwoordig het liefst vanal magische toverdranken en kruidensopjes wanneer ze in de tuin spelen. Ze komen dan constant potjes en water halen en vullen die dan aan met kruiden, gras, slijk, … allé, alles wat ze kunnen vinden en liefst zo mottig mogelijk. Ik blijf hopen dat het een fase is 😉

 73. stephanie says:

  In het hoge gras kleine en grote dieren zoeken en opgewonden gillen bij iedere op-het-nippertje-ontsnapt-aan-die-stoute-tengels.

  Ja, wij moeten dringend de schaar in al dat overtollig groen zetten – maar voorlopig vinden ze het top!

 74. Katrien Adams says:

  Met de laarzen aan en een paraplu in de regen door de plassen wandelen

 75. fieke says:

  Als het mooi weer is kan ik er enorm van genieten om in de moestuin te werken. Dit jaar is er geen moestuin, wegens een baby met – nu al! – een eigen willetje.
  Ik neem hier graag deel voor mijn metekindje. Hij houdt er enorm van om te ploeteren in zijn zwembadje, dus ik denk dat hij spelen in de regen ook geweldig zou vinden. Al ben ik benieuwd of hij even schattig zou zijn als Felix in zo’n pakje!

 76. griet says:

  Wij houden ervan om een lange zeil in de tuin te leggen (op een helling), een sproeier bevestigen aan het begin en dan glijden maar…plezier verzekerd!

 77. Veerle says:

  Onze Vic sprong laatst in de megaplas (tot aan zijn schouders!)
  in de speeltuin van de kinderboerderij. We kunnen hem amper binnen houden, dus zo’n regenpakje zou ideaal zijn!

 78. Vicky says:

  Wandelen en (mee)fietsen, dat vindt onze dochter helemaal top! Als ze maar kan rondkijken en mensen charmeren met een stralende glimlach… Het zou helemaal top zijn mochten we dit ook bij regenweer kunnen doen. Ze zou er in ieder geval heel erg schattig uit zien, in zo’n prachtig regenpakje!

 79. heleen says:

  Korneel (6maand): houdt van voelen aan het gras.

  Voor mezelf: fietsen zonder jas en kubb spelen!

 80. Isabel says:

  Springen op de trampoline in de gietende regen! Nog 1000 keer leuker dan in plassen stampen, want het water spettert immers zoveel hoger!

 81. Vanessa says:

  Ik geniet ervan om op mijn blote voeten buiten te lopen en het gras te voelen ‘kriebelen’ aan de tenen. Ons zoontje van 15 maand vertrouwt het gras echter nog niet honderd procent dus hij vindt het vooral fijn om te balanceren op de rand van het terras en het gazon, want dat groene gedoe in de tuin dat is toch nog maar iets raar…

 82. Lien says:

  Mijn jongs zijn gek van de schommel in onze tuin! We hebben een multischommel, ziet er een beetje uit als een hangmat. Er kunnen tot 4 kinderen op, of 1 volwassene en 2 kindjes. Ze schommelen wild maar liggen er soms ook gewoon een boek op te lezen. Een echte aanrader!

 83. Lien says:

  ‘Jongs’ = jongens natuurlijk hé 😉

 84. Julie says:

  De oudste voetbalt en rugbyt tot alle kleren groen zien, de tweede schommelt alsof haar leven er vanaf hangt en de derde loopt van broer naar zus om met iedereen mee te spelen..

 85. Stéphanie says:

  Onze leukste buitenactiviteit is naar Park Spoor Noord (antwerpen) gaan en bij mooi weer in de fonteinen spelen.

 86. Tine says:

  Ik heb er hier twee die het zalig vinden onder de lekkende dakgoot te staan aan de creche. Eigenaardig genoeg vinden ze de sproeier in bad niet zo leuk.

 87. Jet says:

  Dat wil ik wel winnen voor mijn dochtertje van 2, die een echt buitenkind is. Fietsen, wandelen, in de zandbak spelen, naar diertjes gaan kijken,… Alles vind ze even leuk, als het maar buiten is!

 88. Jolien says:

  Juliette plukt heel graag de verdorde klimop van onze muur. ‘Mooi maken’, zegt ze dan. Ook steentjes sorteren en stiekem water uit de Watertafel naar binnen smokkelen om de afwas te doen in haar keukentje zijn toppers.

 89. Carolien says:

  De favoriete buitenbezigheid van mijn 2 zonen (4,5jaar en 2 jaar) is by far in de modder spelen! Maar echt serieus, ze zijn niet meer te herkennen na hun modderbadje. En altijd slagen ze er wel in om in onze tuin (die we professioneel proberen te ‘ontmodderen’ ;-)) ergens een plekje te vinden waar nog een heel klein beetje modder is. Gewapend met een schop wordt dat al snel een grote modderpoel.
  Ik doe dan alsof ik het niet gezien heb (in de hoop dat de modder wordt weggespoeld door de regen) en besef dan ergens in mijn achterhoofd dat ik de komende uren weer werk ga hebben (kleren uit, botten uit, bad in, zand uit het bad spoelen,…).
  Ach ja, boys will by boys.
  Ik hoop dat het regenpak van Ducksday dan ook goed uit te wassen is 😉
  Ben al helemaal fan van hun zomerkledij. Zou super zijn om hun All weather en regenkledij eens te mogen testen!
  Modderige groetjes 😉

 90. Saar says:

  Kruiden plukken.
  Vind ik altijd zo zalig. Ik neem daar mijn tijd voor. Eerst mijn kruidentuintje eens bewonderen, dan ruiken, dan de geschikte eruit kiezen, en daarna met liefde wat takjes/blaadjes afknippen. En daarna dat stukje tuin meenemen naar mijn keuken. Geeft mij altijd een instant blij gevoel.

 91. Stefanie says:

  Sinds Viktor (4 jaar) kan fietsen zonder zijn ‘kleine wieltjes’ wilt hij op elk vrij moment gaan fietsen, ook op alle natte momenten van de afgelopen dagen..

  Kasper (2 jaar) is dan weer kampioen in zich vuilmaken, het kleinste plasje geeft hem voldoende materiaal om zich helemaal vuil te maken 🙂

  Hoogtepunt van ons buitenleven zijn de 2 weken scoutskamp, wij gaan mee koken voor de bende en onze jongens amuseren zich met gewoonweg buiten zijn, ze zijn enkel ‘binnen’ (in de tent) om te slapen. We hopen altijd op mooi weer, maar zelfs bij regen zijn dit de mooiste 2 weken uit het jaar voor hen!

 92. lentebloem says:

  Vorig jaar bleek op vakantie dat onze eerstgeborene een echte berggeit is. Hij is wel genetisch belast. Wij zetten hier dus letterlijk al eens een stapke en daarbij zou dit goed van pas komen.

 93. marjolein says:

  Dat zou bij ons toch wel in de tuin spelen en plantjes zaaien en verplanten zijn. Die twee kinderen van ons vinden het super om in de groentetuin bezig te zijn. Aardbeitjes plukken, boontjes zaaien enzo voorts.

 94. Ellen Broucke says:

  Wat ons dochtertje het liefste doet… das een gemakkelijke: samen met papa de plantjes in de moestuin water geven.
  Helaas belandt er meer water op de kleertjes dan op de plantjes, maar het blijft goddelijk om ze met haar mini-gieter naast de papa bezig te zien!

 95. Miekske says:

  De meest relaxte buitenspeelactiviteiten zijn hier momenteel de schommel en de zandbak. De grappigste, maar ongelooflijke stresserende activiteit is onze glijbaan. Neem hiervoor 1 “Felix” die alleen het trapje opspurt en daarna snel naar beneden wil, daarbij een tweede “Felix” die dit ook wilt, maar net iets minder goed kan (Mijn tweeling is bijna 17 maand) en verder nog een driejarige voor wie de schuifaf en klimop is… Maar ze vinden het zo plezant!!!

 96. Katrien says:

  Wij houden ervan om met de honden in het bos te gaan wandelen.

 97. Ellen says:

  Onze jongens (7j – 5j) vinden het leukste buiten nog gewoon ‘ravotten’. Ons kleinste spook (19m) doet graag mee met alles wat haar broers ondernemen en doet voor niets of niemand onder!

 98. Ellen says:

  Als het mooi weer is doet mijn dochtertje niets liever dan naar de speeltuin gaan en schommelen. Ik ben het duwen meestal beu na 5 minuten, help, maar ik krijg haar er met geen stokken af. Mijn zoontje van 8 maanden zit graag in de zandbak om vervolgens te veranderen in een zandmonstertje. Overal. Zand. Ik klaag niet, want achteraf slapen ze als twee roosjes 🙂

 99. astrid says:

  Mijn zoontje Torres houdt ervan om in de regen te spelen, met een coole jas aan is dat altijd net iets aangenamer ;-)!

 100. Elien says:

  Ons kleintje is grote liefhebber van haar speelhuisje in de tuin en sleurt daar dan ook alles in, pampers, potjes, boeken, dekens, … en bij goed weer is ze niet uit haar zwembadje te slaan!

 101. Kato says:

  De favoriete buitenactiviteit van mijn tweejarige en daardoor ook van mezelf is naar de kinderboerderij gaan 🙂 Geitjes! Mèèèh! Kippen! Tóók tok tok! Paarden! Brrrrrr!

 102. Eveline says:

  Oei, zoveel mensen die meedoen. Een waterkansje dus om te winnen, maar goed. Favoriete buitenactiviteit van mijn kinderen is op hun fietsje ‘een tourtje doen’. Niets spectaculairs, maar ze vinden het wel echt geweldig.

  groetjes!

 103. Marlon says:

  Samen naar wapperende bomen kijken (tijdens een wandeling) weer of geen weer 😃

 104. Iris says:

  Ja gedoeme, ik ben al te laat. Samen gras afrijden telt niet meer zekers. Spijtig. Maar ja dat doet ge ook niet in de regen he. Oh z’n de kippetjes eten geven, dan Jan wel in de regen 🙂

 105. goofball says:

  damn, waarom zit ik met zo’n bloglees achterstand dat ik deze giveaway helemaal gemist heb 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *