Liefste Sinterklaas VI (+ weggeef! Jeej! )

Allerliefste Sinterklaas,

U komt bijna op bezoek, dus dringend tijd voor mijn jaarlijkse brief

Ik moet u trouwens nog bedanken, want vorig jaar was u extra lief

Ik vroeg een gezond kindje en kreeg dat ook

maar er is voor u nog meer bewierrookingsrook

Want ik vroeg al even om een groter huis met een stukje gras

U bent daar zowaar in geslaagd, eerste klas!

Eigenlijk heb ik nu geen recht meer om dingen te vragen

Maar soms doet het gewoon eens deugd om een beetje te zagen

Er zijn wat problemen in de badkamer (zonder bad) met het water

Dat bezorgt ons een kleine kater

Maar verhelpen we wel eens later

Een nieuwe fiets voor mijn lief staat ook op mijn lijst van verlangen

Maar dat blijft waarschijnlijk in de schoorsteen hangen

Ik wil ook een fancy stappenteller, nieuwe kleren en budget voor het interieur,

maar ook dat lijkt me moeilijk in de schoorsteen of zelfs door de deur

We hebben al zoveel speelgoed, er kan bijna niets meer bij

Dus met praktische cadeautjes maak je ons ook heel blij

Voor onze kleuterheld misschien pyjama’s en ondergoed

Of leuk knutselmateriaal, want hij is meestal zoet

Een bepaalde draagzak (Boba) voor Felix de reus

of als ik echt zot wil gaan, een kleinere neus

Maar ik ben vooral op zoek naar rust en tijd in mijn leven en in mijn hoofd

Maar ik probeer daar ook zelf aan te werken, dat is beloofd.

Geef maar veel aan de andere mensen en kinderen

Dat jouw bezoek nog lang positief blijft nazinderen!

Je kapoentje,

Sofie

 

En Sinterklaas komt ook langs bij Sofinesse! Een vroegere collega van mij is een leuke webshop begonnen, die barst van de creatieve dingen. Je kan zelf aan de slag met haar materiaal, je kan kant-en-klare dingen kopen, er zijn leuke creatieve bezigheden om met het hele gezin te doen en je kan ook workshops volgen om je linkerhanden een beetje rechter te tunen. Je moet vooral eens gaan kijken op www.studiotheo.be!

Makii201511 Logo studio theo

Om Studio Theo een duwtje in de rug te geven, mag ik drie lezers gelukkig maken met een reuzekleurenplaat. Ideaal om in de zak van Sinterklaas te stoppen, onder de kerstboom te leggen of om (regen)vakanties een beetje aangenamer te maken. Wil jij graag een kleurplaat winnen (thema: stad, jungle en museum), laat in de comments dan even weten wat je graag zou willen dat Sinterklaas dit jaar in je schoentje legt?

1395876308493 KLEURPLAAT_stad_boekje_72DPI Nuukk tegelstickers dieren Ritstasje groen 2

Samen met Basiel kies ik er drie wensen uit. De winnaars worden volgende week dinsdag (1 december) bekend gemaakt op mijn facebookpagina. Ik heb mij laten vertellen dat kleurenplaten die in je brievenbus vallen, ook nog eens heel mooi verpakt worden…

Je weet het: wie braaf is, krijgt lekkers!

 

This entry was posted in Want zo ben ik, Weggeef. Bookmark the permalink.

33 Responses to Liefste Sinterklaas VI (+ weggeef! Jeej! )

 1. Kristien says:

  Ik wil iets heel eenvoudig van de Sint: dat alles gewoon mag blijven zoals het is. En dat ik me elke dag bewust blijf van hoeveel geluk ik heb. Want ik kan dat heel eerlijk toegeven: ik heb al ontzettend veel geluk gehad.
  Dit kleurplaat, daarmee zou ik wel massa’s punten scoren bij mijn metekind Rani. Dus als ik toch iets mag vragen: de kleurplaat en dat Herent en Ternat filevrij wordt in de toekomst zodat ik haar vaker kan bezoeken.

 2. bea goossens says:

  de kleurplaat zie ik ook wel zitten,met 4,bijna5 kleinkinderen…..Voor de rest vraag ik aan de Sint veeeeel geluk voor iedereen(cliche),maar toch zo belangrijk ….en ook verdraagzaamheid.

 3. liese says:

  wat ik wil van de sint? Eigenlijk ben ik met alles tevreden al zou een uurtje per dag meer quality-time met mijn lief wel welkom zijn!

 4. Bie says:

  lekkere chocolade en marsepein. Wat dat betreft ben ik low maintenance.
  En verder vind ik dat een webwinkel met zo’n coole naam niet anders kan dan goed zijn. En voor de naamsgelijkenis alleen al, verdien ik eigenlijk zo’n kleurplaat 🙂

 5. Kris10 says:

  Ik hoop dat de sint enkele vrijgevige mensen door onze schouw laat vallen. Zo van die mensen die een maandelijkse bijdrage willen afstaan aan ons schooltje in Cambodja.
  Een beetje extra tijd zou ook tof zijn 🙂 Dan kan ik die mensen desnoods zelf gaan zoeken …

 6. Juulke says:

  Sinterklaas kapoentje,
  leg een goeie kuisvrouw in mijn schoentje
  wat gezelschapsspelletjes in mijn laarsje
  Dank u sinterklaasje!

 7. Eli says:

  Ik wens maar 1 ding voor mezelf en vooral voor alle mensen die me nauw aan het hart liggen: een “goede” gezondheid – het énige wat écht telt in deze wereld,….alle andere dingen volgen dan wel ;-)!
  Knuf Elisabet

 8. Isolde says:

  Lieve Sint, ik zou graag hebben dat u voor 1 weekje in het café van mijn man werkt. Zo hebben wij een weekje quality time met ins gezinnetje. De dochter en ikzelf zouden u heel dankbaar zijn x Isolde

 9. Milletje says:

  Beste Sint,
  Er zijn veel dingen die nog op ons lijstje staan zoals wat verf om onze muren eindelijk eens van wat kleur te voorzien, wat isolatie voor het dak, …
  Maar het belangrijkste is toch wel voor de kindjes, een goeie start op school voor mijn kleine man bijvoorbeeld. Of wat meer zelfvertrouwen voor de dochter. Zoals je misschien wel al weet heeft ze het dit schooljaar niet zo makkelijk en kan ze wel wat extra steun gebruiken. En eigenlijk zou ik dat het liefste willen, dat alle kindjes die het wat moeilijk hebben geholpen worden want helaas is dat niet overal het geval. Dankjewel hoor Sinterklaasje!

 10. Katrien says:

  Hetzelfde als jij vorig jaar wenste: een gezond kindje.

 11. Tamara says:

  Ik wens een pakje geduld , een zakje tijd en een berg zoentjes om aan mijn drie lieve schatjes (man en mijn 2 keppemeisjes) te geven

 12. Stephanie says:

  Liefste Sint,
  Voor mij graag een kaboutertje dat het werk in huis doet, want ik wil eigenlijk heel graag kunnen meekleuren aan die reuzekleurplaat met mijn zoontje.
  Ps: voor mijn zoontje mag er ook graag een zusje bijkomen.

 13. Sarah says:

  Allerliefste Sinterklaas,
  Dit jaar staan er 3 schoenen klaar!
  U mag er altijd iets lekkers in verstoppen! Ook een leuk boekje om samen in te lezen vinden we superfijn! Of een heerlijk warme pyjama zodat we met z’n drie lekker warm hebben.
  Lieve groetjes!

 14. jessie says:

  Heel simpel: peace, love & happiness. Contente én gezonde kinderen….that will do! En een grote, leuke kleurplaat mag ook altijd natuurlijk 🙂

 15. Lore says:

  Leuke brief!

  In mijn schoentje mag er gerust een verbouwbudget passen (ook dat blijft waarschijnlijk hier in de schoorsteen steken 😉 )
  En om de kindjes zoet te houden tijdens die heuse verbouwingen, zou een mega leuke theo-kleurplaat wel héél handig zijn.

  xLore

 16. Els van der Kaa says:

  Sinterklaasje en pieterbaasje,
  Voor ons, hard werkende ouders, dit jaar niks speciaals.
  Of toch wel, veel moed en doorzettingsvermogen voor onze beide opgroeiende kids die momenteel hard hun best doen om te slagen in hun studies.
  We ‘kruiden’ deze studiedagen met enkele pepernootjes goed geluk, een marsepeintje voor zeker geen pijntjes, een speculaasje voor de vele vriendschappen en goede zorgen van mensen om ons heen. Zo houden jullie ons weer een jaartje zoet, en zien we elkaar volgend jaar weer tegemoet !

 17. clo de Bron says:

  dat er nog veel mama’s zoals Sofie hun kindje naar De Bron (Bubbels/Kobe en Nanou) brengen! En wie weet, misschien Sofie zelf? (of verspeel ik hiermee mijn kansen op een kleurplaat?:-))

 18. Ellen says:

  Ik wil de Sint graag vragen wat mijn kinderen vragen. Ook voor het allerlelijkste stuk plastiek speelgoed zet ik de deur op 6 december wagenwijd open. Het is hun feest, ze krijgen dus de cadeautjes die ik nooit zelf voor hen zou kopen. En net daarom is Sinterklaas zo’n toffe pee. 😉

 19. Maja says:

  Lieve Sint,
  graag had ik een elektrische fiets zodat ik ‘s morgens die berg gemakkelijker op geraak met 20kg achterop op de aanhangfiets. Als dat niet lukt is wereldvrede ook goed! Geen politie aan de school, geen nadarhekken en kindjes die blij op de speelplaats mogen spelen.

 20. Annelies says:

  lieve Sint,
  Schoentjes worden hoopvol klaargezet, kinderwensen met veel pret. Zelf wens ik niet zo veel, wat meer verdraagzaamheid in dit werelddeel. De kinderen zijn echter ook al blij, met een reuze kleurplaat erbij!

 21. Marjolein says:

  Lieve Sint,

  Het liefste van alles zou ik een kadootje voor alle kinderen op de hele wereld willen voor uw verjaardag! En als dat niet kan, omdat ze in andere landen geen Sinterklaas vieren, dan tenminste wel voor alle kinderen in Belgie, Nederland, Duitsland en waar ze u nog meer kennen. Vooral al die kindertjes die gevlucht zijn uit hun eigen land en nu in een vreemd land zitten, van plek naar plek moeten reizen omdat er nog geen definitieve opvangplek is voor hen. Wij gaan u vast helpen door kadootjes te verdelen aan een aantal kinderen in ons dorp, maar kunt u dan alstublieft de andere kindjes die niets krijgen toch iets geven?
  Dank u wel Sinterklaas.

 22. An says:

  Ik vraag aan de Sint, Paashaas, tandenfee of Kerstman steeds hetzelfde Het begint een beetje afgezaagd worden, maar het blijft o zo belangrijk: een goede gezondheid voor mijn gezin, familie en vrienden !

 23. Natalie says:

  Beste sint & zwarte piet,

  voor mij en mijn twee kleine schatten graag veel warmte en liefde

  X

 24. nele says:

  Lieve Sint,
  Ik weet dat het veel gevraagd is maar eigenlijk is het ook heel gewoon. Zou je ervoor kunnen zorgen dat ik de tijd krijg om mijn kindjes van 3,5 en 5 maanden te helpen groot worden? Dat die vreemde cellen in mijn lijf voortaan niet meer groeien? Je kan je niet inbeelden hoe dankbaar ik daarvoor zou zijn.

 25. Sofie says:

  Lieve Sint,

  Ik zou heel graag hebben dat mijn tuin watbafgewerkter is, zodat mijn 2 patotters er volgende zomer in kunnen ravotten zonder risico’s!

 26. delphine says:

  Gyproc muren passen niet echt door de schoorsteen dus zou ik de Sint graag om kaarsjes vragen zodat we een lichtje kunnen branden in deze donkere koude periode

 27. sylvieke says:

  Heel oppervlakkig maar wat de sint voor my in eerste instantie mag brengen is wat sleepy dust voor ons zoontje zodat ik eindelijk eens drie uurtjes na elkaar kan slapen na 7,5maand. ..maar in tweede instantie vooral een goede gezondheid voor iedereen maar ook een veilige wereld waarin ons kinderen echt kinderen kunnen blyven

 28. Grietdm says:

  ik wens dat mijn kindjes gezond en gelukkig blijven en dat zij uren zoet kunnen zijn met het kleuren van de reuzekleurplaat 🙂

 29. Geyssens Tijl says:

  Deze kleurenplaten zouden van pas komen. Mijn vriendin is leerkracht. Mij mag de Sint hetzelfde brenegn als vorig jaar: een jaartje vol liefdesgeluk met mijn schattebol. Dan voel ik me het opperbest en is het elke dag Sinterklaas.

 30. sofie says:

  Sinterklaas,

  Bij mij moet je niets brengen, want ik heb van mijn mama al regelmatig wat gekregen. Ik zou liever hebben dat u wat brengt aan de arme kindjes die geen moeder hebben, of waar de moeder geen centjes heeft om iets te kopen. Wil je dat doen Sinterklaas ? Schrijf je mij ook een briefje terug als je tijd hebt natuurlijk. van Sofie (niet Sofinesse, maar wel bijna hetzelfde) 11 jaar

 31. Barbara says:

  Lieve Sint

  Voor ons graag een wondermiddeltje tegen aanhoudende nachtelijke hoestbuien. En als dat niet lukt wegens tijdelijk uitgeput, dan graag zo’n mooi regenpak van Ducksday voor op de fiets!

 32. Joppe says:

  Lieve Sint
  Een nieuwe Patrick om in mijn SpongeBob aquarium te zetten zou super leuk zijn! De eerste Patrick is op de grond gevallen… En misschien ook een piratenboot?
  Bedankt!

 33. Yasmina says:

  Beste Sint mag ik a.u.b mee in de zak naar Spanje eigenlijk weet ik dat voor heeeeeeel stout kinderen maar om u te helpen in Spanje ik ben Yasmina Allouch en ik ben 12 jaar ik ben soms braaf niet veel ik doe soms duwen roepen tong uitsteken uitlachen vieswoord zegen en vinger uitsteken iemand pijn doen en niet luisteren wat iemand zeg iets kapotsloeg kwijt doen dat was alles daag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *