Ieder mens heeft talenten. Ikzelf ben matig tevreden met mijn gaven. Matig, want ik zou één ding heel erg graag kunnen en die gave is me niet gegeven: zingen. Of misschien meteen een correctie, ik zou graag mooi kunnen zingen. En hoewel mensen me regelmatig zeggen dat ik een mooie stem heb (ik werk hopelijk niet toevallig bij de radio :-)), gaan ze lopen als ik mijn zangstem op zet. Love the radiovoice, hate the…

En toch. Ik doe dat dus echt graag. Ik zing de hele tijd in de auto (dat heet vooral meezingen en dat kan vreemd overkomen als je aan het rode licht staat en dat helemaal vergeten bent en lekker wild opgaat in het nummer), ik zing ook wel onder de douche en zelfs als ik playlisten aan het uitmixen ben op Nostalgie. Fout. Vals. Niet aangenaam. Jammer, ik zou graag een nachtegaaltje zijn. Maar twee jaar bij het Waverse jeugdkerkkoor heeft geen soelaas gebracht. Het zingen is niet voor mij weggelegd.

En toch dames en heren, vanavond ga ik zingen voor publiek. Ik ben gek, ik weet het. Maar het is improvisatie en dan mag er al iets meer. We verzinnen het gewoon allemaal. En ik zing meer dan waarschijnlijk naast de toon, maar ik ga dat gewoon met kei veel overtuiging doen!  Neh.

*(Na de titel was u even bang dat ik de zoveelste wannabe – BV was die een single ging opnemen he? Dat zou pas zottekes zijn. Don’t worry)