Let me tell you about our toilet

Ik had deze post al geschreven voor het grote drama. En ik wil het ook niet altijd over zwangerschapsmiserie hebben. Eigenlijk ook niet meer over naar het toilet gaan, want daar hangt dezer dagen nogal wat trauma rond. Maar hey, het stond al klaar. En typen als je niet kan zitten, dat is behoorlijk lastig. Daarom deze.

De meeste mensen vinden het geweldig raar dat wij een toilet op onze slaapkamer hebben. Ik geef toe dat het er misschien een beetje vreemd uitziet, maar het is wel ongelooflijk gemakkelijk. Er zijn drie volwaardige slaapkamers in ons huis en ook nog een bureau. Toen we het kochten, heb ik wekenlang nagedacht over welke kamer de onze zou worden. We waren toen nog zonder kinderen (we waren drie maanden samen toen we een huis kochten, give us a break), dus het meest logische was dat wij voor de master bedroom zouden gaan. Maar die had dus wel geen wc. En ik moet het zeggen zoals het is, ik ben een ongelooflijk actieve nachtplasser.

Zouden we toch niet de grootste kamer nemen op de eerste verdieping? Of misschien toch de kamer met wc? Of misschien wel op de zolder? Ik kon allerlei redenen bedenken om op alle andere kamers te gaan liggen, maar ik kwam altijd terug uit bij die wc.

Toen we uiteindelijk verhuisden, was ik al een maand of vier zwanger (ja, het is rap gegaan, so?). In ons vorige appartement was de badkamer echt naast de slaapkamer en ik wist al na een paar zwangerschapsweken dat ik die superdichtbij-wc echt niet meer wilde missen. Nu ik voor de tweede keer zwanger ben, snap ik niet dat er mensen zijn die geen wc in hun slaapkamer hebben. Gemiddeld moet ik toch een keer of vier per nacht gaan plassen, wat zo’n wc aan je voeteinde echt tot een zegen maakt.

Inderdaad, de wc – die overigens vergezeld is van een lavabo – is niet afgeschermd. Ze staat wel in hoekje, dus het is niet meteen in your face als je onze slaapkamer binnenwandelt. Then again, hoeveel mensen wandelen onze slaapkamer binnen? Afschermen is trouwens niet echt mogelijk, daarvoor zouden we het raam moeten verplaatsen. Dat lijkt ons nogal veel moeite voor iets waar we zelf absoluut geen last mee hebben. En ja, er zijn stevige gordijnen aan dat raam, voor u het vraagt.

IMG_3733 IMG_3731

Uiteraard zijn er ook strenge regels voor het wc-gebruik. De slaapkamer-wc is alleen bestemd voor nummer 1. Een nummer 2 kan alleen in hoogdringende gevallen die meer dan ver genoeg verwijderd zijn van bedtijd.

Om evidente redenen.

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Thuis en al. Bookmark the permalink.

7 Responses to Let me tell you about our toilet

 1. Marijke says:

  ok, alleen voor nummer 1. dan zou ik er ook mee kunnen leven. maar ik vind het toch wat gek

 2. S. says:

  Dze post is toch al eens voorbij gekomen, niet?

  • Sofinesse says:

   Ja, inderdaad. Per ongeluk. Ik heb hem toen weggehaald, maar nu dus teruggezet. Mijn planning draait ook al eens in de soep 🙂

   • S. says:

    Haha, ik dacht al: ‘maar allé: ken ik haar nu ZO goed dat ik op voorhand al kan voorspellen wat er gaat komen?’ (Dat van die nummer 2, natuurlijk :-))

 3. liese says:

  waw, lijkt me superhandig! Binnenkort krijgen wij eindelijk een toilet boven….uiteraard zal dat te laat zijn om de zwangerschapspipi op te vangen. Maar er is er zonder zwangerschap ook meer dan voldoende!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *