Ik durf het geen echte sport te nemen, maar bewegen is ook al flink. Omdat ik tijdens de week maar moeilijk in mijn favoriete fitnessclub geraak (voor de groepslessen heb ik een babysit nodig of moet Tom te vroeg thuis zijn) en omdat ik ondertussen toch halfweg zwanger ben, wordt er tegenwoordig veel gezwommen. Eén maar nog vaker twee keer per week.

Ligt daar nu een man langs de zwembadrand buikspieroefeningen te doen? Show-off.

Zwemmen is gemakkelijk, ik heb het de vorige keer ook helemaal tot op het einde volgehouden. Enfin, tot de gynaecoloog zei dat ik rondliep met 3 cm, daarna was ik te bang dat het zwembad_in_mij zou lopen. Daar zat al genoeg water, vond ik.

Serieus, waarom komen al die mensen zwemmen in mijn baanvak? Ik ga voor de 25 meter schoolslag, niet de 25 meter slalom.

Ik heb wel een paar problemen met zwemmen. Ik heb niet het gevoel dat ik mezelf afbeul, ook niet als ik heel hard probeer te zwemmen. Ik doe mijn vaste kilometer onder het halfuur op de meeste dagen. Ik zwem dus niet supersnel, maar toch dubbel zo snel als de gemiddelde bejaarde vrouw die komt plonsen terwijl ze haar permanent in vorm wil houden. Maar ik zweet er niet van (kan dat eigenlijk in water?) en voel me ook niet instant lichter als ik uit het water stap. Dat heb ik bijvoorbeeld wel na een uurtje spinning, voor zeker 5 minuten voel ik me dan een supermodel.

Oh wat een schattig kindje dat daar zwemles krijgt. Hoeveel zou dat eigenlijk kosten zwemles en wanneer begin je daarmee?

Het is vooral zo saai. Altijd dezelfde monotone beweging en geen opzwepende muziek om mijn moreel hoog te houden. Ooit zal ik toch aan mijn techniek moeten werken, zodat ik kan afwisselen met crawl, rugslag of – dit zou te zotjes zijn – vlinderslag. Nu ben ik al blij dat ik schoolslag kan zonder steekvoet. Ik overweeg wel de aankoop van een duikbrilletje en neusknijper, om nog sneller te kunnen gaan.

Is dat koppeltje nu echt aan het foefelen daar? Doe dat toch gewoon in het kotje, niet in het water. Dankuwel.

Zwemmen is saai. Maar er gebeurt wel heel veel in en rond het zwembad. Zoveel, dat ik om de haverklap mijn tel kwijt geraak. Ik begin dan altijd opnieuw te tellen van het worst case scenario.

Zo komt het dat ik eigenlijk stiekem denk dat ik altijd MEER dan 40 lengtes doe. Voila.