Wat een ongelooflijk zot proces is dat toch, om te leren babbelen. Basiel is er laat aan begonnen en voert nog steeds conversaties waar we de ballen van begrijpen, maar hij slaagt er elke dag wel beter in om zich woordelijk verstaanbaar te maken. Om het niet te vergeten, omdat het zo grappig is, omdat het vast leuk is als hij 16 is om dit terug te lezen, heb ik een paar van zijn topwoordjes opgelijst.

Ontitu = confituur (Hij eet graag, ons jongetje)

Anijoen = camion (Op dit woord hebben we lang moeten zoeken, maar toen hij het altijd zei op het moment dat er eentje passeerde op tv of in het echt en er ook heel duidelijk naar wees, zijn we ondertussen vrij zeker dat het ‘camion’ is. We hebben nog geprobeerd voor vrachtwagen, maar helaas.)

Bommetje = boterhammetje

Bush = de bus (Even enthousiast als bij andere voertuigen. Als hij dat ziet wordt hij even gek, wijst als een bezetene en roept “bush! Bush!” tot als wij zeggen:” ja, dat is de bus”)

Bommer = brommer (Ongelooflijk hoe snel hij die ziet of hoort, hij zit soms al te wijzen als ik in de verste verten nog geen bommer kan bespeuren. Hij heeft het altijd bij het rechte eind. Note to self: proberen zelf niet bommer te zeggen, omdat het zo leuk is)

Piets = fiets (Valt het op dat hij nogal zot is van alles wat rijdt?)

Pamperrrrr = pamper (We zitten al met een Gentse r op het einde van een woord, als hij er de nadruk wil op leggen. Zou dat nog over gaan? Maken we nog kans op een tongpunt-r?)

Indje = kindje (Hij zegt het ook vlotjes tegen oudere kinderen, alsof hij zelf al bijna tegen de puberteit aanleunt. Alleen bij hele kleintjes zegt hij ‘baby’.)

Poepe = moeke (Dat blijft grappig, echt waar)

IMG_3044

Auto’s en brommers kijken. Hij gaat heel graag op pensioen zijn.

Hij zegt ook al wat zinnetjes, maar het leukste is toch wel als hij iets kwijt is. Dan loopt hij bijvoorbeeld door het huis te roepen: “Bal, waa ben je?”. Om te smelten!

Hij heeft ook altijd honger en kan al heeeel lang “Nog eentje” zeggen. Een mens kiest zijn woorden blijkbaar goed uit!