Via een zotte actie bij Thomas Cook had mijn lief in december een vlucht geboekt voor 13 euro (kid you not), met als bestemming Menorca. Zo komt het dat wij het afgelopen weekend en één dag hebben doorgebracht op een klein, mooi, zonnig eiland in de Middellandse Zee. Drie volle dagen alleen maar liefde, ontspanning en elkaar. Ik kan het u alleen maar aanraden. Ge hebt er geen idee van hoeveel deugd dat heeft gedaan. GENOTEN, gasten.

*Ik pruilde een beetje toen de mevrouw van de fietsenverhuur ons een mountainbike aansmeerde. Dat zit zo oncomfortabel (auw gatje, auw ruggetje), maar ik was haar al snel dankbaar. Menorca kent wel wat van heuveltjes, thank god voor versnellingen. Een kleine 100 km verzameld op de teller, op drie dagen. (En ja, we voelen dat aan ons achterste. Die zadels zijn van steen.)

wagenpark

*Wij deden natuurlijk ook wel zot. Aankomen op een idyllisch en bijna verlaten strand, beseffen dat ge geen handdoek/badkledij bij hebt en gewoon ‘even’ terugrijden. Anderhalf uur klimmen en dalen that is, maar een mens moet er iets voor over hebben.

*Fietsen naar bezienswaardigheden is zalig. Fort Marleborough was een beetje om te lachen, maar La Mola is echt de moeite. Een gigantisch fort met ongelooflijke uitzichten. Zelfs een eigen gevangenis. Als je de toer gewoon wandelt, ben je zeker twee uur zoet. Maar echt tof. (Als je niet getraind bent, moet je wel met de auto gaan. Anders gaat uw tong over de grond schuren en ziet dat ge ze nog nodig hebt.)

soldaat

*Misschien dat ik u ooit nog eens vertel over hoe ik met mijn blote handen in de vuilbak van de Burger King heb zitten graaien. Het belangrijkste is dat ik mijn gsm terugheb. Niet in die vuilbak overigens.

*Ik heb eindelijk rummikub leren spelen. Nog bijna niet kunnen winnen van mijn lief, maar in zo’n omgeving kon me dat ook eigenlijk geen bal schelen. Dat is gewoon gezellig, samen naar wat cijfertjes kijken en elkaar proberen af te drogen. Net als picknicken op een verlaten strand (ok, niet waar. Er was ook 1 naakt koppel. Niet wij, voor alle duidelijkheid.)

picknickbeachrummikub

*Prachtige natuur, vriendelijke mensen maar ook heel stilletjes. Ons hotel lag in de hoofdstad Mahon, maar soms leek het wel een spookstad. Heel weinig mensen, heel weinig dingen open. Maar zoals ge weet, gingen wij voor de romantiek en niet voor het feestgedruis, so no problem.

*Menorcanen (of is het Menorcezen?) zijn rare gasten. Terwijl wij blij waren dat we onze zomerkleedjes (allez ik dus, Tom draagt dat niet zo vaak), korte broeken, bikini’s (of zwembroek dus) konden bovenhalen, liepen die daar met een winterjas. 25 graden en een winterjas. We dachten even dat we in Banana Split zaten, maar geen Ralph Inbar gezien.

*Aan de romantiek kunnen ze ook nog wel wat werken, die hotels op Menorca. Onze bedden waren volledig apart en er stonden wieltjes onder. WIELTJES! Ik ben net niet op de grond gedonderd toen ze uit elkaar schoven.

*Delhaize of Colruyt is op zich ook een gekke naam, maar ik dacht toch even dat ze hier iets anders verkochten dan groenten, fruit en waspoeder.

eroski

*Het ontbijtbuffet was de max. Ik ben verliefd op ontbijtbuffetten, mijn lijn iets minder.

*Had ik al gezegd dat het geweldig was? Een budgetvriendelijk avontuur, met ons tweetjes. Basiel heeft zich geweldig geamuseerd bij zijn beide grootouders en wij met elkaar. Het was zelfs de allereerste keer dat we met ons tweetjes alleen op vakantie gingen (zonder vrienden), maar na een huis/een kind/drie jaar samen, telt dat niet meer als relatietest zeker?

romance

Indien toch: cum laude.