De familie Brutin heeft goeie tradities, zoals ergens in het voorjaar op weekend gaan met het hele gezin. Voor de tweede editie hadden we toevallig ook een fantastisch weekend uitgekozen. En een toplocatie: de Westhoek.

–          Van vrijdagavond tot zondagnamiddag: ik had mijn bagage beperkt tot één klein koffertje. (Onder druk van mijn lief moet ik oefenen op compact (in)pakken. Alles wat ik meehad ook echt aangehad. Meer had ook gemogen, maar ik ben sterk en flink geweest). Ondanks het feit dat ik heb me dus gigantisch heb ingehouden en hebben wij toch dit meegesleurd:

bagage

–          We logeerden in dewittereiger. Heel tof vakantiehuisje, met vooral een fantastische tuin (volledig afgeschermd, ideaal voor peuters!). De trap kraakte wel gigantisch en er was geen kurkentrekker te vinden, maar verder prima.

–          Met een schoen, een stevige muur en wat brute kracht kan je dat laatste trouwens vanzelf oplossen. (Pretty impressive J.!)

–          De Westhoek is weids. Ik kan daar enorm van onder de indruk zijn, dat je 5 km moet rijden om een bakker tegen te komen. Dat je geen buren hebt. En dat beseffen dat je waarschijnlijk niet genoeg vochtige doekjes meegenomen hebt, echt een probleem kan zijn. Ik vraag mij echt af hoe de mensen daar hun boodschappen organiseren. (Ik vind dat geweldig voor een weekend, maar geef mij maar de stad. Dankuwel)

–          Omdat In Flanders Fields is een te grote uitdaging is met een peuter van 21 maanden, zijn oma en ik Ieper gaan verkennen. Fijn wandelen op de vesten, fijn terrasje doen op de markt. Mijn zoon had zijn coolness ook meegebracht.

valiesje

–          Dat wij zochten naar een ondergrondse parking in Ieper, maar dat gewoon niet vonden. Ge kunt kei gemakkelijk dichtbij parkeren, zelfs zonder te betalen. Zotjes!

–          Als je een wandeling langs de IJzer maakt, moet je zeker ook hier eens stoppen. http://www.toerismewesthoek.be/thofvancommerce. Een belevenis, jongens.

wc's

–          Ook dit was een heel leuke ontdekking. http://www.dezonnegloed.be/nl/ En niet alleen Basiel was onder de indruk van de beestjes. Wij durven de komende tien jaar niet meer in de buurt van een bizon te komen.

waterdier

–          Diëten als je op weekend bent, forget it. Het was allemaal te lekker en te onregelmatig om flink te zijn. Jammer, maar toch ook niet. Dat zijn eigenlijk de beste dagen, toch? (Maar ik ben natuurlijk nog niet op de weegschaal durven te gaan staan)

zomertafel

–          Uitslapen, hoe gaat dat precies? Zondag was ik al anderhalf uur de Flair aan het lezen, toen Basiel wakker werd. Ik had dus nog langer kunnen slapen, maar ik kan het gewoon niet meer. Aaah.

–          Dat het eigenlijk weer fantastisch was. Met dank aan de zon en het leuke gezelschap. En dat we deze traditie nog lang mogen volhouden!