Ik hoop echt dat ik niet de enige ben die het opgemerkt heeft. Ik begrijp zelfs niet dat er nog geen nationale zoekactie gestart is. Want ze zijn echt nergens meer te bespeuren.
En ik gebruik die dingen werkelijk voor alles. Ik kap een pot in de spaghettisaus. Het is ideaal om de rijst van Lilith mee te maken, of om een lekker sausje te maken bij scampi. Of balletjes in tomatensaus, al maak ik dat alleen uit liefde voor mijn lief, zelf vind ik dat werkelijk niet te vreten. Maar soit, die dingen vliegen er hier door.
Het begon in de Colruyt. Net toen we een nieuwe voorraad wilden inslaan, bleek het schap leeg. Het kan natuurlijk altijd uitverkocht zijn, maar twee weken later hing er een briefje: “Tomatenblokjes van Everyday, tijdelijk niet beschikbaar. ”.
Ik was nog niet echt in paniek, want ook het huismerk van Delhaize heeft gelijkaardige tomatenblokjes. Ik ging daar wel een kartonnetje halen. Tot ze ook daar verdwenen bleken te zijn. Merde.
Na het verhaal van de melk deze week, is het wel duidelijk dat ook die tomatenblokjes gewoon samen gemaakt worden en dan een ander etiket krijgen. Maakt mij eigenlijk niet uit. Het is lekker, superhandig en kei goedkoop.
Maar dit is een foto van mijn allerlaatste pot. En ze zijn dus echt nergens meer te verkrijgen. Het is hier grote paniek in mijn keuken.
Ik vraag me af. Wat is er aan de hand met die tomatenblokjes?
En wanneer komen ze terug? Ik durf mijn laatste pot echt niet te gebruiken.
Oh, ik sla dat altijd in met stapels tegelijk en de laatste keer had ik er ‘per ongeluk’ mee met basilicum, wellicht omdat die gewone ook niet meer te krijgen waren. Nu haalt iedereen hier zijn neus op bij tomatengerechten, want die met basilicum smaken veel scherper. Pfff, nog oneindig veel potten te gaan.
Ik hou mijn ogen open, mochten ze in de Colruyt toch plots weer opduiken.
wij waren deze week in Koksijde in de carrefour en daar waren ze ook op. Hier in Leuven weet ik het nog niet, maar ik zoek het uit! Help: want wij gebruiken dat hier ook in grote hoeveelheden! En t was mij nog niet opgevallen; maar nu ik dat lees viel mijne frank.
Je zou kunnen overwegen een ander merk te gebruiken. Ik gebruik ze al jaren, dus ik beloof dat je er niet dood van gaat 🙂
Geen probleem. Maar andere merken kosten gewoon drie keer zoveel en dat vind ik wel een probleem 🙂
Huh? Nog niets van gemerkt zeg!
En nu even, iets helemaal anders (maar ben te lui om de juiste blogpost te gaan terugzoeken): héél erg nieuws: dat truukje van de auto en het slangetje om te zien langs welke kant “uw gat” is…dat werkt niet altijd!! Bij mijn auto klopt het niet! En bij de auto van het lief zijn werk ook niet…. :-(((((
Ja, er zijn helaas een paar merken die moeilijk doen. Jammer!
Het was ons ook al een paar weken al opgevallen dat ze verdwenen zijn uit het rek (meestal is dat omdat er problemen zijn met de leverancier), en dus kochten we noodgedwongen tomatenblokjes van een duurder merk (de meerprijs weegt niet op tegen de tijd en energie om in een andere winkel te gaan zoeken – soms zijn we meer lui dan gierig)
Maar allé, ge kunt toch ook gewoon de blikken met gepelde-maar-niet-in-blokjes-gesneden tomaten van hetzelfde merk kopen. Smaakt juist hetzelfde, is zelf nog goedkoper en als je het blik opent en even rechtstreeks in het blik snijdt met een scherp mes heb je 5 seconden werk om ook blokjes te hebben.
En die hebben ze wél nog. Althans toch in Leuven.
Heb je daar evenveel saus van? Want met die blokjes, dat is eigenlijk meer saus dan tomatenblokjes en vandaar dat ik dat zo vlot gebruik…
Haja! Als je dat blik opent, lijkt dat een beetje tomatensap en vooral vééél tomaat, maar eigenlijk zitten die tomaten zelf ook nog barstenvol tomatensap, dus blijft er redelijk weinig echt vruchtvlees over als je daar even een scherp mesje in zetten.
Vroeger haalde ik dingen stuk voor stuk uit het blik om ze netjes kleiner te snijden, maar 1. dan zwemt je aanrecht binnen de kortste keren onder het sap dat daar uit loopt, en 2. het is net iets arbeidsintensiever. Dus de luie-wijven-methode zegt: blik open, mes erin, je vijf seconden laten gaan en dan de hele inhoud de pot/pan in. En geloof me, ik kap dat ook overal bij!
Nog-luiere-wijven-methode: daar moet zelfs geen mes in, gewoon wat langer laten pruttelen, af en toe wat in prakken met de pureestamper, en dat kookt evenzeer in tot saus als de blokjes 😉
Ah nee, want dat moet je daar bij blijven staan om te prakken en staat je eten langer op het vuur 😉
En tis in ieder geval lekkerder dan passata of concentraat (jukkie!)
Ik gebruik gewoon brikjes tomatenpuree. Dan moet er helemaal niet meer gesneden worden.
*maar dan zonder alle typfouten. twas een lange werkdag precies*
Volgens mij is het crisis, en slaat iedereen de benodigdheden voor pasta in. Want die velletjes zijn hier ook al een tijdje “uitverkocht”
tomatenblokjes gesignaleerd in de Lidl! :-). En ik heb nog een paar dozen laten staan!
Vrijdag ook achter tomatenblokjes geweest in de Spar. Ik neem 6 blikken van het schap waar ‘0,35€” bij staat, en zie dat ze van het merk Spar zijn. Dus ik denk “ahja, da’s goedkoop, want ‘t is van ‘t merk Spar”. Aan de kassa verschijnt er plots 0,75€ per blik… Ik achteraf terug de winkel in, blijkt dat er bij die 0,35€ ‘400g tomatenblokjes van Everyday’ staat. Maar die van Everyday waren er niet! En dan hebben ze dat schap maar opgevuld met duurdere exemplaren, de afzetters! Vraag me nog steeds af waarom die van Spar meer dan het dubbele moeten kosten…
Maar ik ben ook van mening dat ge niet genoeg tomatenblokjes in huis kunt hebben..