Ideaal

Ik zit al een tijdje in mijn hoofd met een blogpost over de ideale man. En aan welke eisen die dan voor mij zou moeten voldoen. Zo gewoon, puur hypotethisch en zo. Want uiteraard weet ik dat ideale mannen niet bestaan. En ben ik daar waarschijnlijk zelfs blij om, want ge kunt u dan alleen maar slecht beginnen te voelen over uw eigen minpunten. En  die hebt ge, ontken het maar niet.

Vooral  als ik in de auto zit, de radio met een vette schijf loeihard is gedraaid en ik probeer vanuit de chauffeurszetel dansbewegingen te forceren. Vooral dan. (Het is geen gezicht en ge moet heel erg hopen dat ge niet aan het rode licht komt te staan, want dat is dubbel belachelijk – zeker als ge dan nog zou zitten mee te zingen en al, behoorlijk genant. Ik spreek uit ervaring).

Maar op zulke momenten begin ik na te denken over de ideale man. Dus hier komt ie:  (niet noodzakelijk in die volgorde)

Voorwaarde 1: humor

Ik val als een blok voor humor. Het prikkelt mijn lijf en mijn zinnen. Ik kan niet zonder. Een man maakt geen schijn van kans, als hij me niet aan het lachen brengt. Zijn aantrekkingskracht wordt vooral daardoor bepaald.

Voorwaarde 2: Gent

In al mijn relaties  (dat klinkt alsof ik er duizend gehad heb, maar eentje van zes jaar en eentje van anderhalf – dat is wat er op de teller staat) ging het fout als het over Gent ging. Mijn eerste ex wilde niet in Gent wonen (en heeft me uiteindelijk buitengezet omdat ik niet naar de kerktoren wilde verhuizen), mijn tweede lief kon niet naar Gent verhuizen (vanwege de zoon, wat ik uiteraard begreep, maar wat niettemin pijn deed). En ik wil echt niks liever dan hier oud worden. Ik ben zo verliefd op Gent als Tristan op Isolde of Romeo op Julia. Ik heb het nogal zwaar zitten, zouden we kunnen besluiten. Ik voel mij hier gewoon te blij en te gelukkig omdat nog op te geven.

Voor mijn moeder is het duidelijk. Sofie, ik wil gerust nog een schoonzoon aannemen, maar hij mag hier niet meer binnen als hij niet a. In gent woont of b. Niet meteen naar Gent wil verhuizen. Mijn moeder is mijn gezaag beu. Ze weet dat Sofie op het platteland steken, gelijk staat aan de eerste latjes van mijn doodskist bestellen. It is just not my cup of tea.

Voorwaarde 3: Respect

Dat is gewoon de basis van alles. Respect voor elkaar. Ik heb al een beetje  met vallen en opstaan moeten leren, dat het gewoon niet altijd zo is. En dat die mannen mij gewoon niet waard zijn. Zonder respect kom je niet ver, ook al probeer je heel erg hard.

Ok, dat zijn dus echt de basisvoorwaarden. Zonder die dingen begin ik er gewoon niet aan. Als in NIET.

Een geweldig toffe kerel die mij graag tussen weilanden, koeien en een vrijstaand huis wil stoppen. Sorry maat, in een ander leven. Een adonis die niet weet wat ik bedoel als ik over gevoelens spreek, adieu. Een kerel die de mooiste ogen van de wereld heeft, maar die vooral zelf met zijn grapjes moet lachen, het spijt me.

Maar er is meer. Uiteraard is er veel meer. Maar ik heb zelfs geen zin meer om er over te schrijven, zelfs niet om er over na te denken. Over alle dingen die ik wil in een man.

Dat komt. En hou u goed vast.

Omdat ik knalverliefd ben geworden.

En ik niet alleen.

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Liefde, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

11 Responses to Ideaal

 1. Kleine says:

  Mhihi, je bent gans zijn stoer imago om zeep aan het helpen.

 2. Kim-Lan says:

  Gij schrijft leuk ;)! humor en respect zijn zeker wel de twee belangrijkste eigenschappen van de ideale man, zo lijkt mij zo ook. Gent dat is voor mij niet zo een plus, da’s veel te ver weg! Haha.. maar zomaar op je blog gekomen en mij wel nieuwsgierig gemaakt. Wie deze (bijna) ideale man is?

 3. Gent en jij horen blijkbaar bij elkaar. In ieder geval voor jouw gevoel. Vanwaar die passie voor die stad?

 4. niek1928 says:

  Leuk!

  Ik besef maar al te goed dat jij een begin maakt aan de ondergang van “BOER ZOEKT VROUW” (dat is een Nederlands programma op TV, half Nederland schijnt er naar te kijken) om in plaats daarvan voortaan MAN ZOEKT GENTSE te krijgen, of GENTSE ZOEKT VERSTOKTE GENTENAAR.

  Eh ja, dat ‘verstokte’ moet er natuurlijk in, want als je dat weglaat zal er misschien een man op af komen die juist naar heel andere plaatsen wil verhuizen – sjuust – en daarom een vrouw aan de haak wil slaan die niet van Gent houdt, of in ieder geval uit Gent gered moet worden (volgens hem).

  O ik moet er nog bij melden dat mijn idee nog niet zo gek is, ik moest ENDEMOL (fabrikant van zulke programma”s) maar gauw erover twitteren, ik hoef geen deel in de winst. WANT in BOER ZOEKT VROUW doet ook een vrouw mee. Tsja, ik kijk er niet naar, dus het kan zijn dat die lieve dame een andere lieve dame zoekt, maar dan zou ik het wel in Spits, Metro, De Pers – of nog andere namen – gelezen hebben. Zulks baart opzien.

  Wees voorzichtig met plotseling hooglopende verliefdheid Sofie, die is heerlijk zolang het niet doorzet… – groet – Niek

  Naschrift: Jammer nou, ik had Gent wel willen leren kennen. In die richting ken ik alleen Neuzen, in Zeeland, waar ik ooit twee weken woonde met broertje en zusje. Het kostgezin werd gek van ons, we klommen op haar bijkeukenschuurtje. Onze weduwnaar-vader had gedacht dat de vrouw wel tegen een paar wilde kinderen kon, niet dus. /N.)

 5. niek1928 says:

  O jee, had me nou niet naar Brutin gestuurd. Die moet je niet nemen hoor! Dat is vast zo’n man die al 20 jaar losse relaties heeft gehad die nooit langer duurden dan 3 weken of zo. Dat wordt veel te lastig om die nog helemaal op te moeten voeden. [je moet het maar zelf weten] – groet – Niek
  .

  • Tom says:

   Niek heeft wel een punt. Ik was op zevenjarige leeftijd hopeloos verliefd op mijn juffrouw. Om haar dan twee weken later keihard te dumpen voor de knutsellerares. Ze is er nog niet goed van, kan ik mij inbeelden.

 6. liza says:

  Eh? Nu wil ik wel meer weten over dat laatste cursieve zinnetje…

 7. Kleine says:

  Sofie, jij krijgt soms vreemde commentaren…

 8. worldofnoura says:

  vindt jouw blog wel aangenaam om te lezen!! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *