De 10 geboden van het kinderfeestje (van Basiel)

1. Gij zult uw kind een klasfeestje geven, waar het al minstens 45 dagen naar ligt af te tellen. Zelfs als uw huis eigenlijk te klein is, uw hof maar een postzegel groot en/of uw gemoed niet staat naar een bende uitgelaten kleuters.

2. Gij zult een partner in crime zoeken om u bij te staan bij het in het gareel houden van de bende kinders. Dat is vrij essentieel in het proces, zeker als er op een bepaald moment een sanitaire pauze nodig is en je na het ledigen van de blaas niet in een afgebroken huis wil terecht komen.

3. Gij zult bij heet weer een zwembadje voorzien in uw beperkt stadstuintje. Gij zult daarbij proberen om kletsnatte kinders tegen te houden uw living in te lopen, maar ook een aantal keer zwaar mislukken. Bleiten heeft geen zin mijn liefste, gewoon de volgende dag opnieuw kei hard poetsen. Gij zult trots zijn dat er geen enkele ontsnapt is richting de bovenverdiepingen.

4. Gij zult geen ongezonde dingen serveren, want dat past niet in de healthy hype van het moment. Gij zult fruit snijden, fruitbrochetten maken en die uiteindelijk na het feestje verkommerd weer binnen pakken.

5. Gij zult toch ook aan de wensen van het feestvarken tegemoet komen en ongezonde troep serveren. Ook al wil het feestvarken frietjes in de namiddag en heb je (bewust) geen friteuse. Want gij weet dat er voor elk probleem oplossingen zijn. Zoals frieten uit de oven en een partner in crime die frietzakjes kan plooien van A4-papier. En Mignon-cakejes kan maken.

6. Gij zult er u bij neerleggen dat er heel luid geroepen wordt, heel hard gelopen, gegild, geschreeuwd. Deze dingen zijn allemaal normaal als je acht jongens tussen 3 en 6 op het einde van het schooljaar samensteekt. Gij weet dat ge ze na een bepaalde tijd gewoon weer aan hun ouders moogt teruggeven.

7. Gij zult luisteren naar de goeroe van de verjaardagsfeestjes die bedacht heeft dat je niet meer kindjes uitnodigt dan de vernieuwde leeftijd van het feestvarken. Die mens heeft daar over nagedacht, en dat was een verstandige mens.

8. Gij zult op het einde bijna in elkaar zakken van vermoeidheid en misschien eventjes wenend zuchten bij de aanblik van uw ontploft huis, maar gij zult dat allemaal verdragen.

9. Want gij zult het feestvarken en zijn genodigden horen roepen “O JOOO, BESTE FEESTJE OOIT!” en samen met de smile op zijn gezicht snappen dat het het allemaal kei hard waard is.

(10. Gij zult bovendien beseffen dat het pas volgend jaar is dat hij opnieuw jarig is.)

 

This entry was posted in Basiel. Bookmark the permalink.

13 Responses to De 10 geboden van het kinderfeestje (van Basiel)

 1. José Ruysevelts says:

  Hahaha , zo grappig , maar helemaal waar ! Het voornaamste is dat Basiel 100 % van zijn feestje genoten heeft…. De rest is al geschiedenis… 🙂 Ik had een vlieg willen zijn !

 2. Goofball says:

  Goed gedaan.

  wij hebben ook frietjes geserveerd: we hadden een combinatie van allergieën banaan, kiwi, noten, ei, melk, … => conclusie was dat enkel frietjes veilig was voor iedereen 😀

  ik wou dat aan mijn man uitleggen dat je niet meer kindjes dan de leeftijd mag uitnodigen maar die heeft me overruled (en die mocht dan ook deels van het feestje overnemen van mij! wat die dan ook nog zonder verpinken deed). Ik blijf wel in die regel geloven.

 3. Goofball says:

  Wees blij dat je je feestje buiten kon houden. Winterfeestjes kunnen dat niet (of bij regenweer). Al die energie in je ontplofte living kanaliseren is ook niet van de poes!

  • Sofinesse says:

   Felix verjaart in februari. Tegen dat hij 6 wordt: binnenspeeltuin it is!

   • Lies says:

    hier ook een winterkind en al 3 keer in binnenspeeltuin gedaan maar volgende keer wil ze nu absoluut een feestje thuis. oooh god, alle tips nu al welkom 🙂

 4. Tine Vanhaevre says:

  Wat een zalig verslag van het BESTE FEESTJE OOIT! 😊
  En knap hoe jij blijft gaan. K ken je niet persoonlijk maar denk elke dag aan je! Ik hoop dat het tij snel keert en het geluk je terug mag toelachen

 5. Nele says:

  Zot, jong! Met een bende 5 jarigen zijn wij naar het park getrokken. Wij hadden er dinobotten (zoutdeeg) verstopt in de zandbak, dinobeesten tussen de struiken,..

 6. Tom says:

  “Mignon cakejes” – klinkt fancy! Zeker dat het geen Minion cakejes waren?

 7. Saskia says:

  Of: Gij zult de kinderen meetronen naar een relatief onbekende speeltuin en daar de hele dag op uw lui gat zitten omdat ze de tijd van hun leven hebben en enkel tussendoor wat water komen vragen en een ijsje komen eten.

  Mijn persoonlijke favoriet 🙂

 8. Marijke says:

  Wat ook nog scoorde en gemakkelijk te maken is: Sandwiches en hotdogworstjes. Zelfs in een park gemakkelijk uit het vuistje te eten

  • Sofinesse says:

   Aangezien 3 kindjes halal eten, was dat geen optie. Ik had ze nochtans al gekocht, pas net op tijd aan gedacht. Multicultureke stadsschool :). En Felix mag eigenlijk geen sandwiches, want daar zit melk in 😄

 9. Gina says:

  Hoi Sofie,
  Hier steeds dubbele feestjes voor onze tweeling. Steeds in juni, in de tuin, met zwembadje, klimtoren, ballen en van alles en nog wat voor ongeveer 20 ( ja 20) kids !! Gelukkig ook steeds hulp van mijn ouders. Dit weekend fuifje op de weide hier rechtop voor 100 jongeren ter gelegenheid van de 21e verjaardag! Ik hoop dat we er nu bijna door zijn 😉! Courage !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *