Het was de bedoeling om nog voor de tweede opdracht van de ouderzonden, een blog te maken over mijn nieuwe geheim in het ‘hoe zie ik er zo goed mogelijk uit’-departement. Maar dat is dus mislukt. Druk en al. Een full time combineren met twee kinderen en een ontploft huishouden en al. Ge kent dat wel. Maar toch high five voor mezelf. Want het is donderdag, and we made it.

OPDRACHT 2: AVARITIA (hebzucht – gierigheid) – Wat zou je nooit delen met je kinderen?

Over deze opdracht heb ik niet lang moeten nadenken. Want ik deel eigenlijk alles met mijn kinderen. Dat betekent uiteraard niet dat er geen momenten en plekken zijn met kinderen, en momenten en plaatsen zonder kinderen. Dat spreekt voor zich.

Maar wat van mij is, is ook van hen. En van mijn lief. In het geval van tastbare spullen betekent dat natuurlijk dat ik pas dingen met hen deel, als hun leeftijd rijp genoeg is om die dingen met het nodige respect te behandelen. Lijkt me evident.

Ik maak er ook geen punt van om de badkamer met hen te delen. Want hoe gaat dat? Als jij zegt dat je naar de wc moet, blijkt hun blaas precies en exact op dat moment ook geledigd te moeten worden. Dan zitten we gezellig naast elkaar. Moeder op de pot, kind op het potje. We gaan desgewenst ook samen in bad of in de douche, allemaal ok.

Slapen is ook gemeengoed. Felix heeft meer dan twee jaar tussen ons geslapen, tot hij zelf besliste om in zijn eigen bed te gaan liggen. Basiel sleept zijn matras al eens tot in onze kamer. En eerlijk: ik vind dat geweldig. Elke avond als ik hen nog een kusje ga geven, moet ik mezelf inhouden om bij hen te gaan liggen. Gelukkig hebben we daar iets op gevonden. Als papa om er niet is, dan slaap ik met mijn jongskes in het grote bed. Heer-lijk.

Uiteraard word ik dan wel eens wakker van een sjot in mijn buik of een vinger in mijn neus, maar dat weegt gewoon niet op tegen die warme lijfjes in mijn bed. Samen slapen for the win.

Ook eten deel ik zonder veel problemen. Mijn kinderen mogen in mijn bord, en ik in dat van hun. Alhoewel, in het geval van Felix is dat wel op eigen risico. Dat kind gaat zelfs boterhammen weer uit de vuilnisbak halen als wie die na drie uur droog worden op zijn bord, uiteindelijk hebben weggegooid.

Ik zou willen zeggen dat ik al mijn tijd deel met mijn gezin, maar dat is niet zo. Een gigantisch stuk gaat – uiteraard? – naar werk. Daar kan/wil ik niet onderuit, zeker niet als het in een studio achter een microfoon te doen is. Want dat is gewoon te tof voor woorden. Maar ik blijf ook dingen voor mezelf doen: lopen, vriendinnendates en ook heel veel tijd en momenten met mijn fantastisch lief. Dat mama en papa elkaar niet uit het oog verliezen, kan ons nageslacht alleen maar ten goede komen. Blijven we dus doen.

Maar er is wel iets wat ik niet graag deel met hen. Je mag mij gigantisch uitlachen, maar ik wou dat de televisie alleen voor mij was. Ik zou waarschijnlijk duizend keer interessanter overkomen als ik zou zeggen dat de lichtbak me geen hol interesseert, maar eerlijk duurt het langst. Dus ja: ik kijk graag. En veel.

Misschien is er wel iets wat je moet weten. Ik ga daarbij zelden of nooit – tot grote ergernis van mijn lief – in de zetel zitten. Tv kijken is iets wat ik doe terwijl ik het huishouden doe. Of blog. Of rondloop. Dat maakt dat ik ook alleen naar programma’s/series/films kan kijken, die in het Engels of Nederlands zijn. Want ik moet het kunnen verstaan, want ik kijk dus maar met een half oog.

En nu komt het. Ik krijg het echt gigantisch op mijn heupen van Paw Patrol, Dora (hartsgrondige haat voor Dora), Blaze of andere kinderbrol met monsterwielen. Ik kijk wel graag naar ROX en we hebben een tijd enthousiast samen gekeken, maar ondertussen zijn Basiel en Felix het een beetje ontgroeid. Insert roloog. (Ik ben wel nog altijd een even trouwe fan van Rick. En ook wel een beetje van Xavier, ja.)

Maar goed. De tv moeten delen vind ik dus beyond irritant. Ik doe het, met de glimlach. Maar absoluut niet van harte. Als het kleine stemmetje het op mijn schouder het zou halen, zouden die kinders hier thuis echt nooit naar iets van hunzelf mogen kijken.

En zeker niet naar Dora. Wat een kutwijf is dat joh.

 

(De andere ouderzonden van de andere bloggers van deze challenge kan je hier vinden)

(En zijn er zo dingen die jij absoluut niet deelt met je pagadders?)