Het is niet dat de bloginspiratie al meteen opgedroogd is in het begin van het jaar, maar af en toe kan het geen kwaad om eens wat content te gaan ‘stelen’ op een ander. Vanaf februari kan je in dat kader trouwens meedoen met #ouderzonden van Annelore en Romina. Ik geef het maar even mee.

In het geval van de snacktag is het mogelijks een perfect excuus om het eens over ongezond eten te hebben en je helemaal te doen watertanden. #sorrynotsorry. Eten is doorgaans te vet (dat bedoel ik op alle mogelijke letterlijke en figuurlijke betekenissen van het woord).

Maar ik zag het dus bij Renilde en Kelly, ook al komt het idee eigenlijk van Merel van Lotus Writings. Ik heb ook helemaal geen stokje gekregen of zo (bekentenis: ik krijg dat ook niet zo graag), maar ik voelde wel meteen het kwijl in mijn mond komen. Dus ik dacht: awel ja. Een blogske over bucht-eten.

Wat is je favoriete fastfood restaurant?

Om eerlijk te zijn ben ik daar niet zo moeilijk in. Ik kan absoluut eens genieten van een McDo’ke. Om de een of andere reden passeert Quick veel minder, maar dat sla ik waarschijnlijk ook niet af. En ok ja, het brommertje van Pizza Hut staat hier ook wel eens voor de deur. En in het buitenland doen we wel eens van Whopper met Curly Fries. Maar niet overdreven.

Zoete of zoute popcorn?

Vier jaar geleden ging ik luidkeels ZOET geroepen hebben. Maar misschien dat ik zout ondertussen ook niet helemaal meer afsla. Al ben ik niet speciaal een popcorn liefhebber.

Wat is je favoriete ijsje?

De vraag zou beter zijn: wat is niet je favoriete ijsje? Want dat is nu wel echt moeilijk, ik lust er te veel. Dat gaat wel in fases. Ik kan enorm genieten van een goeie dame blanche. Dat betekent echt ijs (geen ijsboerke, liefst vers van een boer) met echte chocoladesaus. Maar ik zou ook een hele doos Twix, Mars, Bounty en Snickers Ice Cream naar binnen kunnen werken. En soms heb ik eens zin in een Ben Jerry’s (niet alle smaken wel). Vers schepijs van de Australian Home Made Ice Cream in Wenduine gaat er ook altijd in. Ik lust wel echt geen mokka (maar ik lust ook geen koffie) en ook chocolade-ijs vind ik een beetje vies (maar ik lust wel heel graag chocolade, helaas)

Beschrijf de allerlekkerste taart die ooit gegeten hebt

Als het aankomt op taart, ben ik echt extreem picky. Zo moet het deeg juist zitten. Ik wil ook dat alle ingrediënten kloppen met elkaar (GEEN FRUIT MET CHOCOLADE MENSEN, kunnen we daar aub mee stoppen?). Als er slagroom bij is, wordt het al een twijfelgeval. Soms doet dat iets raars in mijn mond en dan is het over&out met de taart. Maar newsflash: soms vind ik het ook lekker. En zeker geen creme-au-beurre, zeker niet.

Take-away of zelfs iets te snacken maken?

Ik hou niet van uren kloppen in de keuken, maar een kom cornflakes kan ook al een snack zijn. En dat maak ik helemaal zelf (knipoog). Af en toe is het wel eens fijn om allerlei foute dingen op een hoop te gooien, maar het is ook best fijn om het netjes af te halen. Of nog beter, aan je voordeur te ontvangen. (Maar daarbuiten proberen we echt gezond te eten en koken hoor, dat is beloofd)

Ga je voor een kaasplankje of een schaaltje M&M’s?

Zelfs geen dilemma: uiteraard kies ik voor de zak M&M’s. Maar toen ik zes weken veganistisch geleefd heb om te testen of Felix een melkallergie had, was kaas wel het enige wat ik echt miste. Nochtans lust ik het alleen in gesmolten vorm. (Met uitzondering van mozarella en bepaalde harde kazen)

Wat is je favoriete tussendoortje?

Ik ben even wispelturig als het weer. Wat me de ene dag zielsgelukkig maakt, daar durf ik de dag daarna mijn neus voor ophalen. Maar eerlijk is eerlijk: ik kan bijna altijd een zak Kruidvatsnoep leegsmikkelen. En ook pannenkoeken behoren toch wel tot de absolute top.

Warme of koude appeltaart?

Als het met een bolletje ijs is, dan mag het een zekere temperatuur hebben. Maar ik ben ook absoluut niet tegen de koude versie. (Als de bovenstaande parameters van taart vervuld zijn, that is)

Wat bestel je het liefst op een terrasje?

Stel dat ik toevallig naar het toilet ben als de ober komt opnemen: doe mij maar een cola zero, altijd en overal. Maar als de sfeer echt goed is en ik ben niet te gierig die dag, dan durf ik ook wel eens een virgin mojito te drinken.

Welke snack ligt er naast je frietjes?

Geweldig gênant voor iemand die nauwelijks vlees eet, maar ik bestel ook een viandel speciale, chicken fingers en een potje stoofvleessaus. (De saus mag NIET op de frieten. Want dan laat ik de frieten mooi passeren. Knapperig, met zoveel mogelijk harde stukjes graag)

Wat is je favoriete chipssmaak?

Op dit moment gaat de Oven Baked Zout van Lays vlotjes binnen. En hoewel ik daar echt zin in kan hebben, ben ik dat vaak ook wel snel beu. De chipsverslaving zit ten huize Brutin dan ook echt bij mijn lief.

Wat kan jij onmogelijk afslaan?

(En ook, verbaast het je dat ik met overgewicht kamp als je dit zo leest? Damn!)