Het Felixiaans #1

Felix zou niet misstaan in het koor van Studio 100. Want zijn radio staat geen twee minuten op stil, dat kind zingt de hele dag kinderliedjes. Wij zingen hier ook eind december nog van hie gins komt de toomboot, afgewisseld met papegaai is ziek en variaties op twee broodjes smeren. Ik onderdrijf, het repertoire is oneindig veel groter. Felix kan ook geweldig goed op zichzelf spelen, waarbij hij zonder dat ie het soms beseft rustig aan het zingen is. Sinds gisteren zit neuriën ook mee in het gamma. (Nochtans twee compleet a-muzikale ouders).

Druk-druk-druk is de ziekte van de tijd, en Felix is helemaal mee. Als je hem vraagt om bijvoorbeeld zijn kleren aan te doen om naar school te gaan of zijn schoenen te nemen omdat we ergens naartoe gaan, is het antwoord vaak MAAR IK MOET NOG SPELEN MAMA! Druk-druk-druk, met spelen. Daar is geen woord van gelogen. Hij kan zich echt uren amuseren met spelen. Met playmobil, met Dublo of gewoon met een kom walnoten. Spelen is the shit.

Maar praten ook. Heerlijk toch, wat er allemaal uit de mond van een bijna 3-jarige komt. Je vergeet zo snel en zo veel, maar gelukkig ben ik af en toe bij de pinken genoeg om het op te schrijven:

 • Brammetje – Hij eet ze het liefst met sjokolade (=boerinnekeschoco), ontituur of een vleesje. Hij heeft al heel vroeg in zijn leven beslist dat korstjes gewoon voor de sier aan brammetjes worden toegevoegd, maar hij krijgt van mij geen nieuw brammetje als de korsten nog niet zijn weggewerkt. Heel soms doen wij wel aan consequent ouderschap.

 • Nee, mijn poep is gesloten – Als je een protje ruikt en voorstelt om op het potje te gaan want ‘moet je misschien geen kaka doen Fifi?’

 

 • Fifi is erdrietig, ik moet anddoek fo mijn traantjes – Het dramaqueengehalte is hier bij momenten nogal hoog. Oh well, I take the blame.

 

 • Oefoertje – Iets wat de meesten mensen yoghurt noemen. Voor Felix ongeveer alles wat stevig maar vloeibaar is, en met potje en lepel komt.

sdr

 • Je spelletje is uit! – We hebben de ROX-verslaving een beetje teruggeschroefd. Het afkicken ging moeizaam en helde al snel over naar een verhoogde interesse voor Blaze en Paw Patrol.

 

 • Yom – Ik geloof dat de correcte term ‘vrachtwagen’ is.

 

 • Tikkelooskoekje – Sinds de doortocht van Sinterklaas en het goede nieuws dat Lotus melkvrije speculoos maakt, eet Felix tikkelooskoekjes. En ik ben megaverliefd op dat woord.

 • Truipyjama – Want dat is eigenlijk toch ook veel logischer dan ‘bovenstuk’. Als ik zeg dat hij zijn pyjamabroek moet aandoen, vraagt Felix (terecht!) wat er met zijn pyjamatrui moet gebeuren.

 

 • Oh mama! Jij hebt tomaatjessoep gemaakt! Zo lekker! – Wat mij betreft een gedeelde eerste plaats met tikkelooskoekjes. En ik heb maar niet gezegd dat het eigenlijk pompoensoep was, daarvoor zat ik veel te hard te glunderen.

 

Hij komt trouwens een zoentje geven als je je pijn gedaan hebt. Er is echt waar geen betere zalf of pilletje of plakker. (Op aanvraag willen we hem wel eens uitlenen)

This entry was posted in Felix. Bookmark the permalink.

6 Responses to Het Felixiaans #1

 1. Lise says:

  zalige term, tikkelooskoekje!

 2. Zo schattig! Hier was het altijd “fonfetuur” voor confituur.

 3. Upje says:

  Euh. Wij zeggen hier allemaal ‘pyjamatrui’ hoor. Ik heb eigenlijk nog nooit iets anders gehoord? *kijkt ff compleet verbaasd*
  Verder geweldig schattige uitspraken. 🙂

 4. goofball says:

  Zalig eh die uitspraken. Blijven opschrijven! Ik doe dat ook, da’s zalig

  (wij zeggen pyjama t-shirt of pyjama trui)

 5. Hilde says:

  Ik ben zo blij dat jij “Fifi” op schooldagen aan mij uitleent! 😍

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *