De snurksjot.

Dus.

Ik lig in mijn bed en ik heb kei hard het gevoel dat ik nog wakker ben. Het is te zeggen, ik denk na over het leven. Over de problemen daarin, over hoe we die gaan oplossen. Of wat we morgen weer eens zouden eten. Eventueel zelfs hoe mensen zich in godsnaam onveiliger kunnen voelen door het circulatieplan, zoals ik op de radio hoorde.

Over het algemeen gesproken toch dingen waar je een zekere portie wakkerheid voor nodig hebt. En terwijl ik dat zo lig te bedenken, krijg ik een sjot van mijn lief.

Dat doet hij omdat ik aan het snurken ben. Dat weet ik, anders doet hij dat niet. Ik weet ook dat ik snurk, want heel soms hoor ik een snurk terwijl ik slaap val. Maar terwijl hij sjot, besef ik dat dus aan het snurken moet zijn. Maar tegelijkertijd heb ik het gevoel dat ik nog wakker ben.

Sorry voor mijn lief ook wel. Want hoewel dat snurken met periodes is en vooral aanwezig tijden verkoudheden, wou ik dat het niet bestond. En laat ons eerlijk zijn, sexy is anders.

Maar ik snap dus totaal niet hoe ik wakker kan zijn (want ik weet nog wat ik aan het denken ben) en tegelijkertijd toch een bos kan omzagen.

Dat is nu toch echt kei raar?

This entry was posted in Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

9 Responses to De snurksjot.

 1. Ik heb dat ook: het moment dat ik bijna in slaap aan het vallen ben en mijn vriend vriendelijk vraagt of ik mij om wil draaien. Ik vind dat ook raar, want zelf denk ik effectief dat ik nog wakker ben. Soms denk ik dat mijn vriend dat te vroeg vraagt en hij wat zwaarder ademen al als snurken bestempelt, maar dat zal ik nooit weten, denk ik.
  Midden in de nacht krijg ik trouwens ook een sjot, hoor, maar ik word er niet wakker van. Mijn vriend luistert gelukkig meestal wel als als ik hem vraag om om te draaien terwijl hij slaapt. Ik hoef dus meestal niet te sjotten. Ik slaap trouwens ook zeer vast dus ik hoef dat maar amper te vragen gelukkig.

 2. Josefien says:

  Dat kan!
  Mijn vriend is ook zo’n ‘halfwakkere snurker’ en krijgt ook vaak eens een sjot van mij. Hij kan daar heel boos om zijn…
  Maar ik kan echt niet slapen met een snurker naast mij, gelukkig bestaat er ook zoiets als oordopjes voor wanneer ik geen zin heb om te liggen sjotten 😉

 3. Korthoudt says:

  Ja herkenbaar heb zelf al in een slaaplabo geweest en nu draag ik s nachts een beugel. Slaap sindsdien veel beter en snuurkprobleem is opgelost !

 4. Tine says:

  Snurken was bij mij een zwangerschapskwaaltje.. Heel vaak gehad: “alle, waarom sjot die nu, ambetanterik, ik viel juist in slaap”.

 5. Joke says:

  Da’s gek hé, dat is zo die fase tussen “waken” en “slapen”. Ik durf ook al eens snurken, helaas ook op de trein. Oops.

 6. Evi says:

  Die fase tussen waken en slapen is inderdaad best wel gek 🙂 Snurken durf ik ook wel al eens te doen, net zoals mijn lief. En ja, we geven elkaar dan ook al eens een sjot.

 7. Maja says:

  Hilarisch! Zo’n snurksjotten worden hier ook uitgedeeld! <3

 8. Nathalie says:

  Ik praat/doe rare dingen in die fase, snurken ook maar minder. Mijn gesprekken variëren van “ik ga mijn Doberman aandoen” tot in paniek het borstvoedingskussen beginnen wiegen omdat ik denk dat de baby huilt. Heb wel gemerkt dat ik zo’n dingen vooral doe als ik echt echt moe ben of slechten mijn vel zit.

 9. pieke says:

  mijn man doet dat ook. dan vraag ik ‘ draai je eens om, je snurkt’ en dan zegt hij ‘ kan niet, ik ben wakker’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *