Vrijdagavond: Blogcocktail. (Een primeur voor mij en voor de blogacademie)

  • Ik ben vrijdagavond buiten geweest. Echt. Onder grote mensen, zelfs met een laagje make-up. In de zoektocht naar energie was dat verschrikkelijk lang geleden. Maar zodra Nina haar eerste evenement van de Blogacademie gelanceerd had, wilde ik graag gaan. Niet alleen om haar te steunen met haar nieuwe project (want het is gewoon een toffe madam!), maar ook omdat ik zoiets eigenlijk nooit doe. Volgende week bestaat Sofinesse 7,5 jaar (say what?!?) en ik ben eigenlijk nog nooit naar een echt bloggersevent geweest. Schandalig ja, ik vind het ook.

  • Er was eerst een lezing over blogpromotie door Kel Wouters van So Buzzy. Ik ben daar wat van mijn stoel gevallen. Want ja. Ik ben bijzonder geflatteerd door alle mensen die hier komen lezen en reageren, maar tegelijkertijd wel te lui om actief dingen te doen om die groep te vergroten. (Behalve zo leuk mogelijk schrijven dan, maar dat werd in de presentatie niet vermeld.) Blijkbaar zijn er dus allerlei internettools om lezers te genereren. Geweldig interessant, maar ik blijf er een licht wrang gevoel bij hebben. Het voelt gewoon allemaal een heel klein beetje much foefelare, ook al is het geweldig interessant. En hoewel ik de titel aandachtshoer met trots draag, misschien toch een stap te ver voor mij.

 

  • Ik had er onlangs ook een lieve discussie over met Liesellove , die daar wel helemaal haar weg in gevonden heeft. Geweldig voor haar! Als ik me er op zou toeleggen, zou het misschien ook betere cijfers kunnen opleveren. Voor mij is het een te grote inbreuk op de authenticiteit van deze blog (en ik ben ook echt te lui om me er serieus in te verdiepen – eerlijk is eerlijk). Maar we hebben daarna nog fijn gemaild en wie weet komt er binnenkort wel een koffie van!

 

  • Dat was trouwens sowieso de max aan de Blogcocktail: kei veel toffe bloggers bij elkaar. Naast de gezellige carpool met Sofie, heb ik eindelijk ook een paar mensen ontmoet die ik al een hele tijd van op afstand volg: zoals Renilde en (de in het echt veel grotere dan verwacht) Lieselotte. En Tiny. En ook wat nieuwe mensen en wat oude bekenden. Gezellig! Ik had daar echt nog uren kunnen blijven, maar het was ook niet de bedoeling om de zon te zien opkomen. (Dit is trouwens officieel de post met de meeste links naar andere bloggers. Strookt weer niet helemaal met de regels die we geleerd hebben vrijdag. Sorry, ik ben niet zo goed met regels.)

  • Ik ben trouwens verantwoordelijk voor het tekeningetje rechts bovenaan met naakt kuisen. Als je het verhaal daarachter wil kennen, had je er maar moeten bij zijn. Al kunnen we natuurlijk altijd eens koffie gaan drinken (of iets anders, want eigenlijk lust ik helemaal geen koffie). En ik zal mijn kleren aanhouden, dat is beloofd.

 

  • Conclusie: het was gezellig. Ik moet dat vaker doen. Goodiebags zijn tof. Er bloggen te weinig mannen (maar echt joh!). Maar vooral: ik vind bloggen nog altijd heel plezant. Ook al is het met ups and downs. De aandachtige bezoeker kan moeilijke tijden achter de schermen misschien tussen de lijnen lezen. Maar sommige dingen vallen niet te vertellen, dat is gewoon zo. Het tempo kan niet altijd even hoog liggen. Het kan er niet altijd even boenk op zitten. Ik vind dat helemaal ok.

  • Dus ik ga gewoon blijven verder doen zoals ik bezig ben, als dat goed is voor jou?
This entry was posted in Rapporteren, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

21 Responses to Vrijdagavond: Blogcocktail. (Een primeur voor mij en voor de blogacademie)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *