Vrijdagavond: Blogcocktail. (Een primeur voor mij en voor de blogacademie)

 • Ik ben vrijdagavond buiten geweest. Echt. Onder grote mensen, zelfs met een laagje make-up. In de zoektocht naar energie was dat verschrikkelijk lang geleden. Maar zodra Nina haar eerste evenement van de Blogacademie gelanceerd had, wilde ik graag gaan. Niet alleen om haar te steunen met haar nieuwe project (want het is gewoon een toffe madam!), maar ook omdat ik zoiets eigenlijk nooit doe. Volgende week bestaat Sofinesse 7,5 jaar (say what?!?) en ik ben eigenlijk nog nooit naar een echt bloggersevent geweest. Schandalig ja, ik vind het ook.

 • Er was eerst een lezing over blogpromotie door Kel Wouters van So Buzzy. Ik ben daar wat van mijn stoel gevallen. Want ja. Ik ben bijzonder geflatteerd door alle mensen die hier komen lezen en reageren, maar tegelijkertijd wel te lui om actief dingen te doen om die groep te vergroten. (Behalve zo leuk mogelijk schrijven dan, maar dat werd in de presentatie niet vermeld.) Blijkbaar zijn er dus allerlei internettools om lezers te genereren. Geweldig interessant, maar ik blijf er een licht wrang gevoel bij hebben. Het voelt gewoon allemaal een heel klein beetje much foefelare, ook al is het geweldig interessant. En hoewel ik de titel aandachtshoer met trots draag, misschien toch een stap te ver voor mij.

 

 • Ik had er onlangs ook een lieve discussie over met Liesellove , die daar wel helemaal haar weg in gevonden heeft. Geweldig voor haar! Als ik me er op zou toeleggen, zou het misschien ook betere cijfers kunnen opleveren. Voor mij is het een te grote inbreuk op de authenticiteit van deze blog (en ik ben ook echt te lui om me er serieus in te verdiepen – eerlijk is eerlijk). Maar we hebben daarna nog fijn gemaild en wie weet komt er binnenkort wel een koffie van!

 

 • Dat was trouwens sowieso de max aan de Blogcocktail: kei veel toffe bloggers bij elkaar. Naast de gezellige carpool met Sofie, heb ik eindelijk ook een paar mensen ontmoet die ik al een hele tijd van op afstand volg: zoals Renilde en (de in het echt veel grotere dan verwacht) Lieselotte. En Tiny. En ook wat nieuwe mensen en wat oude bekenden. Gezellig! Ik had daar echt nog uren kunnen blijven, maar het was ook niet de bedoeling om de zon te zien opkomen. (Dit is trouwens officieel de post met de meeste links naar andere bloggers. Strookt weer niet helemaal met de regels die we geleerd hebben vrijdag. Sorry, ik ben niet zo goed met regels.)

 • Ik ben trouwens verantwoordelijk voor het tekeningetje rechts bovenaan met naakt kuisen. Als je het verhaal daarachter wil kennen, had je er maar moeten bij zijn. Al kunnen we natuurlijk altijd eens koffie gaan drinken (of iets anders, want eigenlijk lust ik helemaal geen koffie). En ik zal mijn kleren aanhouden, dat is beloofd.

 

 • Conclusie: het was gezellig. Ik moet dat vaker doen. Goodiebags zijn tof. Er bloggen te weinig mannen (maar echt joh!). Maar vooral: ik vind bloggen nog altijd heel plezant. Ook al is het met ups and downs. De aandachtige bezoeker kan moeilijke tijden achter de schermen misschien tussen de lijnen lezen. Maar sommige dingen vallen niet te vertellen, dat is gewoon zo. Het tempo kan niet altijd even hoog liggen. Het kan er niet altijd even boenk op zitten. Ik vind dat helemaal ok.

 • Dus ik ga gewoon blijven verder doen zoals ik bezig ben, als dat goed is voor jou?
This entry was posted in Rapporteren, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

21 Responses to Vrijdagavond: Blogcocktail. (Een primeur voor mij en voor de blogacademie)

 1. Eveline says:

  meer dan goed!!!

 2. Kelly says:

  Tuurlijk is dat goed. En zoals je al eerder aangaf, dat goed schrijven verdient misschien ook een plaatsje in de presentatie. Dat is toch één van de dingen die mij ook telkens doen terugkeren naar bepaalde blogs.

 3. hoi Sofie,
  Je bent super goed bezig, doe zo voort en inhoud primeert boven alle technische snufjes ! (Zelf vinden wij dat een leuk aspect bij het bloggen).
  Ik vond het fijn om je in het echt te ontmoeten want ik lees hier al geruime tijd mee.
  Dankjewel om naar ons te verwijzen!

 4. Lise says:

  ja, ik vind nu toch ook wel dat goed schrijven belangrijk is… als’t niet tof geschreven is, blijf je toch niet hangen op een blog?

  goed bezig in elk geval! (uiteraard ook voor de collega-bloggers gewenst!!)

 5. Eilish says:

  Je conclusie is er boenk op. En wat die mannen betreft: als ze dan al bloggen dan durven ze meestal niet naar meetings komen 🙂
  En zo verder doen; tuurlijk. Jouw (virtueel) erf, jouw wetten.

 6. Nina says:

  Sofie!
  Wat een leuke review.

  Schrijven en inhoud vind ik het allerallerbelangrijkste.

  Al de rest is sowieso extra,

  Daarom zijn er ook zoveel schrijfcursussen bij BlogAcademie en wil ik een volgende BlogCocktail over schrijven.

  X!

 7. oon says:

  Ik vind dat heel goed!

 8. liese says:

  🙂 vond het ook heel leuk om je -eindelijk- eens te ontmoeten! Kzal de volgende keer mijn hakken thuislaten 😉

 9. Goofball says:

  het doet me overigens beseffen dat ik na 11 jaar bloggen ook nog nooit op een blogevent geweest ben. Maar ja, ‘k veeg dan ook alle regels aan mijn laars, nog meer dan jou denk ik

 10. Sigrid says:

  Mooie outfit! Staat je goed!

 11. Content van je ne keer in real life ipv per mail te ontmoeten 🙂 Tot de volgende!
  PS Dat van die ethische code waar we het over hadden vind je hier: http://www.belgianinfluencers.be

 12. Charlie says:

  Ik heb je precies al een tijdje niet gehoord op de radio (of is dat maar een gedacht)? Hopelijk snel weer terug? 🙂

 13. Zij says:

  Echt meer dan goed genoeg 😉

 14. Thijs says:

  Sofie,
  ik heb me net ingeschreven voor de volgende sessie op 20 oktober. Daarmee hoop ik tegemoet te komen aan uw tekort aan mannen die bloggen (en aanwezig zijn op netwerkevents voor bloggers).
  Kan je me dan meteen up to date brengen betreffende dat naakt kuisen? Ik ben namelijk ook geen koffiedrinker.

 15. Evi says:

  Groot gelijk! En wat was het fijn om jou eens in het echt te ontmoeten 🙂

 16. Liesellove says:

  Google Analytics maakte een melding dat er meer verkeer dan normaal kwam via je blog dus ja die tools zijn soms echt tof 😉 Anders had ik dat hier dus gemist he zeg, haha!

  Ik snap je wel hoor, authenticiteit is belangrijk. Je mag nog zoveel tools inzetten als je wil, als de inhoud niet goed is, dan hoeft het uiteindelijk niet hé. Mensen kopen ook geen krant als er geen goeie artikels in staan.

  Soit, ik volg nu een opleiding digitale content dus volgens mij moeten wij gewoon eens heel snel in onze geliefde stad afspreken voor koffie om te palaveren over al deze dingen en vooral ook nog over heel veel andere. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *