21 dingen waarvan ik wou dat ze kcal-loos waren.

Ik ga morgen naar de sauna. Ik heb nochtans geen lijf om mee uit te pakken. Het is bezaaid met psoriasis guttata-vlekken en mensen gaan voorzekers denken dat ik een of andere geweldig besmettelijke ziekte heb. Quod non. Ik heb gewoon veel last van stress – en de vermoeidheid van een slechte slaper én een ochtendshow, hebben hun tol geëist. Mijn lijf heeft een shutdown gedaan en ik heb nog een week om het proberen recht te trekken. Een week om te herstellen, aan te sterken, bij te slapen, weer mens te worden.

Om maar te zeggen dat ik dus morgen naar de sauna ga met wat topwijven, wat perfect in dat rustplan past. Ik moest van de dermatoloog eigenlijk op vakantie gaan naar de zon, maar dat bleek niet meer haalbaar. Eigenlijk vooral onbetaalbaar, ook al heeft mijn lief echt heel hard mee helpen zoeken naar een bestemming.

Soit, geen saunalijf dus. Want er zijn ook weer wat kilo’s bijgeslopen. Ik voel me daar allerminst gelukkig over, maar dat heeft me nog nooit tegengehouden om in de wellness met mijn foef te gaan zwaaien. Morgen dus sauna. Ideaal moment om de vetrollen aan te scherpen met dingen waarvan ik echt hoopte dat ik ze ongebreideld in mijn mond kon stoppen:

 1. voorgebakken (bij voorkeur half warm) stokbrood met gezouten boter en wat peper
 2. ronde suisse (of ronde rozijnenkoek in bepaalde andere landstreken)
 3. aardbeisnoepjes uit de doos van de Colruyt waar ook rode nestels, zure nestels en zure matten inzitten
 4. mozarella in de oven (koud ook geen klachten)
 5. Cote d’or chocolade met amandel en een snuifje zout
 6. dame blanche (met echte chocoladesaus, niet uit een potteke – vaneigens niet)
 7. kempische galetten (de harde)
 8. oreo’s
 9. frietjes van de frituur / versgebakken frietjes
 10. garnaalkroketten
 11. asperges in botersaus
 12. aardappel in de schil met kei veel lookboter op de bbq
 13. viandel speciale (jaja, ik weet het, ik eet eigenlijk geen vlees, maar iedereen heeft zondes)
 14. hamburger van de McDonalds (jaja, rol maar met uw ogen)
 15. macarons
 16. draculatanden
 17. zak snoep van het kruidvat of van de markt
 18. Berlijnse bol
 19. pannenkoeken
 20. sushi
 21. M&M’s uit de blauwe zak

Dit gezegd zijnde, na de Paasvakantie wordt de broeksriem zwaar aangespannen en vliegen we er vollen bak weer in met 5:2. Nooit gestopt eigenlijk, maar op de een of andere manier toch last van winterkilo’s. En die moeten er weer af, samen met meer.

Volgende week dus. Vul ondertussen het rijtje gerust aan, want ik ben zeker dingen vergeten. Massa’s.

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

13 Responses to 21 dingen waarvan ik wou dat ze kcal-loos waren.

 1. Marijke says:

  Doritos, de paarse zak… Mmmmm.

 2. birgit says:

  melocakes! magnums! nutella! pasta! nen boterham!

 3. Els says:

  beetje melk met héél veel Nesquik, speculaas met vanillecrème tussen een zelfgebakken boterham met melkerijboter, pure chocolade met zeezout van Lindt, vanille Saroma pudding opgeklopt met room in plaats van melk, … zo lekker allemaal!

 4. Tanja Fredriksson says:

  De zachte wafels met chocolade van wafeltjes.be … je moet de school van je zoon toch wat steunen … met 3 dozen !! What was I thinking !!

 5. Stephanie says:

  Chocolade eitjes, figuren, klein of groot… Who am I kidding? Groot natuurlijk!! En oh ja die broeksriem. Ik ga meedoen! Zeg ik nu…

 6. Veerle says:

  – Miracoli-spaghetti met kaassaus.
  – Maltesers.
  – Neuhaus-pralines.
  – Peper & zout-chips met ribbels.
  – Magnums met nootjes.
  – Dino-koeken.
  – Tuc-kaaskoekjes.

 7. Iris says:

  Chocotoffs en chips in élke vorm!!!!

 8. Evi says:

  Snickers, warme rijstpap met suiker, speculaas met nutella choco, pizza, warme feta uit de oven, … mijn lijst is oneindig 🙂

 9. Liesbeth Verelst says:

  Af en toe zondigen mag toch Sofie? Jij loopt dat er zo af. Misschien dat die kilo’s erbij ook te maken hebben met te weinig slaap/ ander slaapritme door de radio?
  Geniet maar heerlijk van die zoete zondes en de sauna.
  Ik word wel eens verleid door een frietje van de frituur met zelfgemaakte tartaar, een pakje chips, een stukje taart of een lekkere zelfgemaakte ijskreem of pure chocolade.
  Ik eet ook praktisch geen vlees, maar kip/ kalkoen af en toe en spekblokjes bij mijn eitje
  durf ik ook wel stiekem eens eten. Ik duim voor jou en je lief dat die betaalbare zonnige
  vakantie er toch mag komen.

 10. sushi? Worden we dik van sushi? Neen! Neen toch? Toch?

 11. Mona says:

  Mariasnoepen gecombineerd met cava/prosecco
  Warme pannekoek met zoute gesmolten boter en donkerbruine suiker
  Chocomelk van de mokabon (met slagroomtoef)

  Moest je daar nu eens van vermageren…

 12. A says:

  Zeevruchten en dan niet die van Guillian maar van het witte product … zalige zonde (tot je ziet hoeveel kcal dié bevatten… )

 13. Joke (die van 5:2 :)) says:

  Haha, ik ben ook dat type niet-vleeseter. 😉 En met de rest van de lijst ben ik ook volledig akkoord. Nom nom nom *bleit*.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *