Viswijvenweekend.

Volgens het cliché komen vrouwen niet overeen. Kippen die elkaar de rest van het kippenhok niet gunnen. Of die vinden dat de ene kip absoluut niet staat met dat bepaalde verenpak of haar cloaca te dik is met die kleur (een kip heeft geen cloaca zeker? Anywayz, you got it). Ik heb ongelooflijk veel geluk met mijn kippenhok. Topkippen, één voor één.

Zelf als ge ons voor meerdere dagen samen steekt, gaat dat allemaal vanzelf. Meer nog, het is gewoon zalig. Ik heb al wel eens vaker verteld over mijn luiewijvenclub en dito weekends. Maar ik ben een gezegend meisje, ik heb daarnaast nog ander vriendinnenclubs. (Ge begrijpt dat als wij ooit toch zouden trouwen, de gastenlijst echt al heel snel de spuigaten zou uitlopen. We leven dus verder in zonde) Die van de viswijven, bijvoorbeeld.

2016-11-26-15-29-16

Eigenlijk weet ik niet zo goed hoe die naam er precies gekomen is, maar het zou wel iets te maken kunnen hebben met het feit dat wij nogal heel erg luid en veel kunnen kwetteren, babbelen, giechelen, praten en gieren. Extreem goed zelfs.

In een ver verleden heb ik nog nieuws gelezen bij Q music (serieus, dat is dus al 9 jaar geleden he. Oink.) en daar zijn we allevier ooit gepasseerd. Blijkbaar vonden zij mij eerst een redelijk bizar schepsel aan de redactietafel, maar gelukkig wel leuk bizar. Het grappige is dat T. en B. ondertussen allebei de communicatiebaas zijn van hun gemeente, en dat Anke en ik allebei de ochtendshow presenteren bij de radio. Life can be crazy.

Maar ik dwaal af, terug naar wat echt belangrijk is. Wat hebben we geleerd na een weekendje viswijven?

 • Dat Turnhout zijn slogan helemaal waar maakt. Turnhoutvanshoppen, en wij van shoppen in Turnhout. Er was redelijk wat overtuigingskracht voor nodig om Eindhoven of Antwerpen links te laten liggen voor een kleine provinciestad, maar uiteindelijk was iedereen laaiend enthousiast. Vooral boetiek Stien heeft toch een klein beetje veel ons hart gestolen.

 

 • Dat wij niets dan lof hebben voor ons vakantiehuisje. Bangelijk uitgeruste keuken (er is zelfs een croque-machien. For real.) en heel gezellig. Alleen iets vree raar met de stopcontacten. Verder is de ginnekeshoeve een aanrader, zeker als je houdt van the middle of nowhere.

2016-11-27-11-45-22

 • Dat chips en spekken van het Kruidvat ook avondeten is. Zeker als je lunch van dit kaliber was. (Dat was ons dessert, als hoofdgerecht is het bijna standaard garnaalkroketten. Dat past bij viswijven.)

2016-11-26-16-43-13 2016-11-26-16-43-34

 

 • Dat om 23u knock-out in uw bed kruipen mega rock-‘n-roll kan zijn. Zeker als er bij uw wekker in de week een 3 aan te pas komt. Als eerste getal (allez, na de nul dus.).

2016-11-26-21-54-45

 • Dat we toevallig ons weekend gepland hadden rond die nieuwe Black Friday-hype. Die kortingen gingen op veel plaatsen in het weekend nog verder, dus wij kunnen alleen maar voor zijn. En we hebben meteen ons weekend volgend jaar op dezelfde moment vastgelegd. Want de kans is groot dat we opnieuw gaan shoppen, allez. (We denken aan Roeselare by the way, aanrader?)

2016-11-26-19-47-24

 • Want shoppen is nu eenmaal één van onze grootste talenten. Naast selfies nemen.
 1. 2016-11-27-12-02-38
 • Dat we kunnen zo hard kunnen lachen dat er risico op een wasbord, maar er ook echt zijn voor elkaar. Want het is niet voor iedereen een gemakkelijke tijd. Het zijn echt zalige vriendinnen. Lieverds. Topwijven.

2016-11-26-19-28-08

Kunnen we niet sneller nog iets regelen dames? Want allez, proud to be viswijf. And miss you all.

This entry was posted in Rapporteren, Trippen. Bookmark the permalink.

6 Responses to Viswijvenweekend.

 1. liese says:

  renilde zal het graag lezen! Roeselare biedt ook wel wat shop-mogelijkheden!

 2. Lies says:

  Stien is inderdaad een topper. Fijn dat ze door meer mensen ontdekt wordt.

 3. Kom maar af naar Roeselare… Ge zult u niet vervelen 🙂

 4. SirBotex says:

  Kippen hebben wel degelijk een cloaca, just sayin’ 🙂

 5. Michèle says:

  Roeselare is de max! Echt waar.

 6. Hahaha, wat leuk dat jullie aan Roeselare denken 🙂 Ik werk in die stad en moet heel vaak spulletjes halen voor mijn werk, dus ik kom daar minstens wekelijks. Voor mij is dat dus helemaal niet speciaal, hihi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *