Antwoordapparaat.

*Dag oma. Ik denk niet dat jij het type bent dat naar haar antwoordapparaat luistert, maar ik probeer het maar eens. Wil je me eens terugbellen? Het is niet dringend hoor, ik wil gewoon een beetje bijpraten. Groetjes, Fie.*

 

*Oma, ik heb een kleed waarvan de rits kapot gegaan is. Schandalig, want ik heb het nog maar twee keer aangehad! En genant, want het was op een presentatie. Het is wel een heel mooi kleed. Jij kan dat zeker fiksen, kan ik deze week eens langskomen? Bedankt al he oma!*

 

*Omaatje, heb je alles in huis voor de pannenkoeken vandaag? En heb je misschien ook rijstpap gemaakt? Ik weet dat je het druk hebt, maar niemand kan zo lekker rijstpap maken als jij. Please? Gele graag! Dankjewel oma, je bent de beste!*

 

*Oma, wat is dat met jou? Waarom neem jij nooit de telefoon op? Je zit zeker de hele dag achter je naaimachine. Of ben je misschien weg met de vrouwen? Maar je belt wel eens terug he oma?*

 

*Hey Oma! Felix kan al zijn lichaamsdelen aanduiden. Het is echt kei schattig. Hij is begonnen met zijn pijnlijke oortjes, maar ondertussen kent hij ook al zijn buik, handjes, voetjes, poep, neus en mond. Het is zo’n schattig ding he. We moeten dringend langskomen. Kan je zien dat het echt al een stevige peuter is. Met een eigen willetje, maar ik was vroeger ook zo zeker :)? Met Basiel is ook alles in orde hoor, die wordt zo groot! Dag oma. Fijne dag nog!*

 

*Oma, lieve oma. Heb je al eens geluisterd? Ik presenteer nu samen met Stefan de ochtendshow. Jij bent toch altijd vroeg wakker he? Jij durft wel eens om 6u ’s morgens een dweiltje slaan. Of strijken. Je zou toch echt beter eens uitslapen he. Maar als je wakker bent, kan je eens luisteren he oma. Ik kan zelfs eens zwaaien als je wil. Speciaal voor mijn allerliefste oma.*

 

*Oma. We moeten eens praten. Ik moet zoveel vertellen. Allez, ik bel dan wel nog eens terug he. Daaa-aag.*

rouwkaart-bloemsilhouet-wit-1

 

*OMA. OMA. OMA. OMA. Neem jij aub op. OMA. Alsjeblieft. OMA.*

 

Het is al meer dan vijf jaar muisstil.

Ik mis je.

This entry was posted in Er zijn zo van die dingen, Liefde. Bookmark the permalink.

5 Responses to Antwoordapparaat.

 1. Tante Chris says:

  Heel mooi beschreven Fie, mis ze ook nog steeds! X

 2. Stephanie says:

  Traantje weggepinkt. Hier is het mijn Pepe die al 3 jaar gemist wordt. Vlak voor de geboorte van mijn oudste dochter… Hij heeft m’n meisjes, m’n trots, m’n vlees en bloed nooit gezien. Hopelijk zitten ze daar allemaal samen boven een koffietje te drinken en een stukje taart te eten.

 3. Thais says:

  Hier krijg ik kippenvel van. Ik ken jou en je oma helemaal niet, maar dit kleine stukje geeft jullie hechte band zeker weer.

  Mooi geschreven en oh zo spijtig!

 4. Ilse says:

  Pffff; ik lees al zo lang mee en reageerde nog niet vaak, maar nu raakte je me. Mijn oma is vorig jaar gestorven en ze was zo’n geweldige wijze vrouw. Ik heb echt moeten huilen bij jouw oma-stukje; ik hoop dat ze het hierboven gezellig hebben…

 5. José Ruysevelts says:

  En ik weet over wie je het hebt … En ik zie haar zo voor me.. Een wijze , sterke vrouw met veel humor <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *