Dag lieve schat,

Al sinds het begin der maandbrieven ongeveer hoop ik stiekem te kunnen zeggen: “Bedankt jongen, zo ne keer een nachtje goed slapen, dat doet deugd.” Het heeft tot exemplaar  geduurd (Inderdaad, dat lees je goed_17 maanden_later) dat ik het eindelijk kan zeggen en durf uit te spreken: (Zo goed als) doorslapen! Een wonder is geschied, jij hebt eindelijk ontdekt waarvoor de nacht dient. Niet om te krijsen of huilen of een feestje te bouwen (de eerste 15 jaar toch nog niet), wel om te slapen. Hallelujah. (PS: Ik krijg veel aanvragen om over ‘de truc’ te schrijven die het heeft opgelost en er komt een post, maar het is even te veel vakantie)

2016-06-30 17.23.29

Het maakt het makkelijker om je uit te besteden, want hoewel je schattigheid alles meestal goedmaakt, vond ik het toch lastig om andere mensen op te zadelen met een slechte verschrikkelijke nacht. Maar met al die trouwfeesten aan de andere kant van het land én het Kanaal, ben je zelfs twee keer twee nachten van ons gescheiden geweest. En zowel je meter als oma en opa waren enthousiast, dus de trend is gezet. Daarna heb je uitgebreid bijgetankt bij je moeder, maar mogelijks had ik daar evenveel nood aan.

Het is trouwens niet alleen ’s nachts rustig, ook aan tafel. Met je lepel en je vorkje in de aanslag, eet je alles op wat los zit. Ook een halve rijstwafel die al twee weken per ongeluk in je autostoel ligt (kan gebeuren he gasten, is uw auto altijd spik en span misschien?), of een emmer blauwe bessen of alles wat je kan grijpen als de frigo open gaat. Je hebt de vreemde gewoonte om bepaalde voedingsmiddelen een hele tijd in je mond te proppen en ze daarna netjes kapotgekauwd weer uit te spuwen. Er is nog wat werk aan je tafelmanieren schat, maar je eet wel met smaak. En dat ik nadien een halfuur mijn innerlijke poetsvrouw moet loslaten op de vijf kubieke meter waar je zat, dat nemen we er ook bij.

2016-07-07 18.29.29

De eerste woordjes verschijnen hier ook stilaan. Tutje, aap-e (slaapwel) en NOG! zijn je favorieten. Dat laatste horen we vooral in de buurt van eten, trouwens. Met voorsprong je favoriete hobby. Op een gedeelde tweede plaats staan de kasten uitladen en de inhoud ervan op het terras sleuren, en overal op klimmen. Nog steeds ja, je favoriete plek is op de tafel.

Jij zit ook altijd op mijn favoriete plek lieverd, diep in mijn hart.

 

Dikke zoen,

je mama