Het is vakantie. Negentien volle dagen niet werken. Ingevuld met veel en niets, zoals het moet zijn. Zoveel mogelijk leven zonder tijd, op het ritme van elkaar. Ik zit nog maar aan dag twee, maar toch overvielen mij al zoveel gelukjes:

  • Lezen. Ik lees een boek. Ik lees eindelijk nog eens een boek. Het is Post voor mevrouw Bromley geworden, en hij is bijna uit. Dus zeg maar, wat is de volgende waar ik aan begin?
  • Lezen. Ik heb tussendoor ook een proeflezing mogen doen van het boek dat Lien aan het schrijven is. Maar echt, Lien schrijft een boek! Het gaat over het 5:2 dieet en mogelijks heb ik ook een soort van pagina. Geen paniek, ik laat op tijd weten wanneer je naar de winkel moet lopen om het te kopen. Maar ik ben nu al zo trots op haar!

2016-07-19 22.42.41

  • Vasten. En feesten. De teller staat op -6kg trouwens. Het zakt even niet geweldig fel, maar dat komt omdat er heel veel gefeest wordt 5 dagen per week. Dat is dus ook niet erg. De 2 vastendagen houden het perfect in balans. De volgende 6kg staan gepland vanaf september.
  • Eten. Maar echt, met de mantra ‘morgen mag ik weer eten’ smaakt alles de volgende dag zoveel lekkerder! Eten is zo leuk, en ik doe het 5 dagen op 7!
  • Slapen. Ik vind het nog moeilijk om het uit te spreken zonder jinxgevaar, maar plots is dat kind dat ons 16 maanden gemarteld heeft met sleep deprivation beginnen slapen. Het is nog niet perfect, maar het verschil is immens. Hoe dat gebeurd is, daar heb ik het nog wel eens over. Maar wij hebben dus nachten, echte nachten met slaap. En toch is er een nieuwe vermoeidheid. Daarvoor was het overlevingsmodus, nu begint het herstel denk ik. Hoop ik. Hoera voor Felix.

2016-07-16 18.38.19

  • Lopen. Dat kan zo heerlijk zijn. Vanmorgen: 6km Bourgoyen, 40min zonder pijn aan een tempo van 6:38. Het gaat steeds beter. Op naar de 10km? Vertrekken vind ik nog altijd moeilijk, maar na drie km wordt het zo zalig.
  • Stappen. Vooral het moment waarop mijn Fitbit Flex begint te trillen en ik dus aan mijn 10.000 stappen zit. Dat is elke dag een vreugdedansmomentje.

2016-07-14 18.07.27-1

  • Vlinders. We zijn een paar dagen en nachten kinderloos deze tijden. Het is zo heerlijk om dan echt nog eens goed te beseffen waarom ik verliefd geworden ben op die mens. And that I still am.

2016-07-09 11.07.51

  • Kleden. Ik ben toch wel een dikke kledingmaat kwijt, waardoor oude liefdes weer oplaaien in mijn kleerkast. Dingen die naar de achtergrond waren geduwd wegens wat spannerig of wegens ‘ik voel me gewoon niet goed genoeg om dat aan te doen’ of omdat ik vergeten was dat ik het had. Grote kuis dringt zich wel op, maar voorlopig stel ik het nog even uit. En geniet van passen, spiegel, flaneren.
  • Presenteren. Het is nu wel vakantie. Maar soms heb ik zo de juiste plaat op het juiste moment en zing ik zelf zo hard mee dat ik niet kan geloven dat het echt mijn job is. Bijkomend voordeel sinds ik zoveel loop: als ik 3’30” sta mee te springen op een vette schijf, kan ik daarna gewoon de luisteraar toespreken zonder naar adem te happen. Conditie is da bom.

2016-07-15 19.45.47

  • Verse lakens. Wat is er fijner dan in een bed kruipen met verse lakens? Hier gooi ik er elke week een vers paar op, en elke week vind ik het zalig. Ik kan dat ook wel heel snel en goed, al zeg ik het zelf.
  • Ontbijten. We gaan deze maand vier keer wakker worden in een hotel of Bed&Breakfast. Dat is dus vier keer samen ongestoord ontbijten. En nu is dat toch wel heel toevallig, maar ik ben stapelzot van hotelontbijten. Ik snap totaal niet waarom dat altijd een negatieve commentaar is bij Met 4 in bed. “Het is wel een hotelontbijt”. So? Ik vind dat af en toe geweldig zalig. Bring it on.
  • Knuffelen. Felix is een ongelooflijke knuffelbeer, maar ook Basiel heeft deugd van rustig thuis te zijn en komt al eens vaker knuffelen. Ik geniet er intens van, ook al was het vandaag nogal plakkerig. (En zie ne keer hoe goed drie kinderen mij wel niet afgaat ;))

2016-07-18 09.46.10

  • Tijd. Oh, was er maar altijd zoveel tijd.

Geen grote dingen hier. Maar zoveel kleine dingen die me geweldig gelukkig maken. Zon, gezin, tijd, vrienden, mogelijkheden, dromen. Liefde.

Dus als het hier wat stiller is dan anders, ge weet wat ik aan het doen ben he? En ook dat ik zeker terug kom. (En op mijn Instagram is het nooit vakantie. Of altijd, dat is zoals je het bekijkt)

Zonnige vakantie lieverds!