Het Basiliaans #6

Misschien is het omdat hij ondertussen officieel vier jaar is, maar dat oudste kereltje van ons is echt serieus aan het opschieten. Letterlijk in ieder geval, want hij is een paar kledingmaten gesprongen het afgelopen jaar, maar ook als persoon. Het is een ongelooflijk proces, dat opgroeien. Goed dat Felix er ons aan herinnert hoe kleine kindjes zijn, want Basiel is al groot. Maar echt groot. Can I press pause, pretty please? En dat levert dus vaak gezellige conversaties op:

 • Mama, die mensen zijn een krabburger aan het eten he. – We lopen over een rommelmarkt met een hamburgerkraam. En hij heeft definitely te veel SpongeBob gekeken.

 

 • Morgen was ik een baby en dan moest ik die kleren aandoen. – Hij heeft het over het stapeltje kleren dat klaarligt voor Felix. Kleren die hij vorige zomer nog droeg (echt waar!). Morgen en gisteren zijn nog een moeilijk begrip.

 

 • Mijn schieter is geel! – Hij heeft het over het waterpistool dat hij voor zijn verjaardag heeft gekregen, no worries.

 

 • Hoeveel kilo moet ik dan bewegen mama? – Hij gaat ook eens op de weegschaal staan. Want kinderen doen hun moeder na, uhum. (Binnenkort een update over 5:2 trouwens)

 

 • Die ‘memeren’ hebben geen juiste broek hoor aan. Dat is een werkmanbroek. Een juiste broek is zo – Hij wijst naar zijn eigen broek nadat we net twee werkmannen zijn tegengekomen op straat.

 

 • Ik wil de radio opzetten, want ik moet dansen. – Zodra dat gebeurt is het vooral die kleinste die kei hard uit de bol gaat.

 

 • Maar nee, jij mag mij niet grappig vinden hoor. Nee! Mama! Niet lachen! – Hij heeft juist iets heel schattigs gedaan en ik mag niet lachen. Daar staan strenge straffen op.

 

 • *Roept heel luid* Kijk, mama, kijk! Die oude mevrouw heeft veel te kleine schoenen aan! Dat is wel een beetje raar he! – Kinderen zeggen roepen wat ze denken. Ik kan alleen maar hopen dat de dame in kwestie ook al wat minder goed hoort.

 

 • Wanneer gaan wij terug naar bij vakantie? – Dat weekje in de regen met Vacansoleil is hem duidelijk goed bevallen. Binnenkort naar de Westhoek jongen, met een vriendje of 30. (True story)

Maar het gaat echt zo snel. Tegenwoordig gaat hij zelfs al appelsapjes drinken met zijn vader op de Gentse Feesten.

IMG_0937

This entry was posted in Basiel. Bookmark the permalink.

3 Responses to Het Basiliaans #6

 1. Iris says:

  Hoe? Was dat geen vodka-orange?
  En leuk 😀

 2. De regen op vakantie deerde hem blijkbaar minder dan papa en mama 😉

 3. goofball says:

  Mijn schieter is geel…goed dat je verduidelijkt want ‘k zou me spontaan toch zorgen maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *