Als je mij volgt op instagram, heb je ondertussen al een paar foto’s zien passeren van onze nieuwe tafel van Pure Wood Design. Want inderdaad: Ze is er! hoera, hoera!  (De andere tafel was een dag later al verkocht, we hebben ze nog niet gemist)

2016-01-07 13.19.07 2016-01-07 13.23.39 2016-01-07 13.22.23 2016-01-07 14.08.15

Het was op een zaterdagnamiddag in december – toen ik met een goede vriendin aan het wellnessen was in Snaaskerke, oh jammer, ik kon niet helpen dragen – dat ze het ding kwamen leveren. Lichte paniek om het gigantische stuk binnen te krijgen had ik al op voorhand uitgesloten door uit te rekenen dat het via het raam geen probleem zou zijn. In ons geval veel makkelijker dan via de voordeur, want gewoon even open kantelen en er kan perfect een tafel van 2,60m op 90cm tussen. En geen lastige hoeken aan trappen en zo, winner. We hebben het grootste deel van onze meubels via die weg verhuisd.

Het was wel een hele beproeving dat ik nog een dag moest wachten voor ik ze zelf kon aanschouwen, maar het was het helemaal waard. Want ik ben misschien een klein beetje subjectief, maar ik vind ze prachtig. Handig ook, want er is plaats voor acht mensen (tien zelfs als je ook nog mensen op de kop zet). En ik heb graag veel mensen op bezoek, bring on the dinnerparty’s waar ons vorige huis niet zo geschikt voor was! Al is er nog een kleine hindernis, wij hebben helemaal geen acht stoelen.

2015-12-23 19.40.45

De vier budgetvriendelijke stoelen die er al waren (over de gifgroene hebben we het niet meer), mogen nog wel een tijdje blijven staan. Aan de andere kant droom ik van vier verschillende stoelen. Een combinatie van designstoelen en tweedehandsvondsten. De twee Trip Trapp-kinderstoelen gaan nog een paar jaar blijven staan, maar het bleef toch een beetje te leeg aan de overkant. Daarom heb ik alvast een tweedehands model gescoord in mijn achtertuin. Echt, een kringloopwinkel achter de hoek is te fantastisch. Het is geen topmodel, maar voor twee euro mag je niet klagen:

2016-01-13 12.19.40 2016-01-13 12.19.51

Maar als ik echt genoeg gespaard heb, wil ik heel graag deze:

hay-hee-dining-chair-zwart

en/of deze, kiezen is moeilijk ziet ge:

hay-about-a-chair-aac22-koraal-rood

Ik weet het, ik ben officieel niet voor rood of oranje. Maar voor koraalrood maak ik een uitzondering.

hay-about-a-chair-aac22-witzuiver-eleven-chair hay-about-a-chair-aac12-grijs

Ik surf graag rond op verschillende sites (ooh HAY, wat ben ik een grote fan) maar deze stoelen zijn ook allemaal te verkrijgen bij purewooddesign. Voor ge het weet, is er al surfend een halfuur gepasseerd. Maar ge begrijpt dat we eerst nog een beetje moeten sparen. Geduld is een schone deugd, als ik er ooit wel in ga mogen zitten, gaat het eens zoveel deugd doen. Dat ik over een kleine maand jarig ben (en ik nog niet over de rottige verjaardag van vorig jaar ben), is louter toeval hoor. *wink*

 

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk met de tafel, maar wij wisten helaas niet dat die ook te combineren waren. (Dat zou beter aangeduid moeten zijn op de site!). Nu staat er een transparante kleurloze impregnering op, wat het geweldig coole effect heeft dat water er gewoon blijft opstaan maar niet indringt. Maar via een vriendin ontdekte we dat je dat ook kon combineren met bv whitewash of vernis.

2016-01-13 15.29.02

Het voelt nu nog een beetje ruw aan. Mooi, maar misschien dat voor de kinderstootjes waar het moet tegen kunnen, het hout nog een extra behandeling had kunnen gebruiken.

Maar al bij al zijn we supercontent van de tafel. De Scandinavische stijl die ik in ons nieuwe huis probeer te creëren, is alweer een stapje dichter.

2016-01-13 12.19.20

Maar ik voel het, het brandt op uw lippen. Hoe zit het met de rode kast? De plakfolie is aanwezig, maar ik durf er niet aan te beginnen. Zeker niet alleen, ik heb een handlanger nodig én een ongestoorde dag tijd. (Ik sta open voor plakkandidaturen, by the way)

En als het niet zou lukken – dat blinkend rood zal ooit wel weer in de mode geraken zeker?