Oh jij, lieve vakantie, wanneer kom je terug?

Ge kent dat wel, op voorhand leek een week vakantie echt tijd genoeg om allerlei dingen te doen die er anders nooit van komen. Zoals daar zijn: de laatste verhuisdozen leegmaken, mijn kleerkast uitmesten, de zolderberging inrichten, de livingkasten uitkuisen en herinrichten en ondertussen uiteraard ook sporten, taarten bakken (haha, not), een boek lezen met een warme choco aan het haardvuur (wij hebben geen haardvuur, but you get the picture) terwijl de kindjes zitten te spelen. Oeps. Fail.

Eigenlijk is de kerstvakantie zo druk met al dat feesten, dat je bijna begint te snakken naar het normale ritme. Ook niet helemaal waar dat, want het deed ongelooflijk deugd om alleen maar van kindjes wakker te worden en niet van een wekker. Basiel sliep langer dan ooit tevoren, waardoor ik alweer met een kanjer van een slecht gevoel zit omdat dat kind nu plots twee tot drie uur vroeger moet opstaan. Hij deed ook vaak nog een namiddagdut, bovenop een superlange nacht. Naar school gaan moet zo vermoeiend zijn! Die vakantie was echt nodig. Ook voor mij, de wekker gaat weer om 5u na het ergens tussen 7u30 en 9u van de voorbije week. Dat doet pijn, de hele dag eigenlijk. Nachtelijke escapades met baby’s blijken ook een pak draaglijker als je nog een stuk van de ochtend vanuit je bed kan meepikken ipv de overgang van de nacht naar de ochtend aan je voorbij te zien schuiven op je bureau.

Ik heb een dubbel gevoel bij al dat feesten. Dat is natuurlijk gezellig, maar enorm laat tafelen en grote drukte maakt me toch ook niet altijd gelukkig. Ok, eerlijk is eerlijk, ik was zo aan het einde van mijn latijn dat kerstavond een beetje aan mij voorbijgegaan is. Onze jongens hadden er duidelijk wel zin in:

IMG_7388

Ik heb ook nee gezegd, bijvoorbeeld omdat de hoofdpijn (niet van de kater, ik drink geen druppel) te fel was om in een gigantische drukte te gaan zitten nieuwjaren aan de andere kant van het land. Die dagen passeren een beetje, ik ben geen gigantische fan. En hoewel Basiel het allemaal geweldig vond, moet hij toch ook bekomen van het cadeautjes- en feestgeweld. Hij heeft dan ook serieuze optredens moeten geven.

IMG_7535

De dagen waarop we met z’n allen thuis waren, zijn we echt voor de volledige luiheid gegaan. Verder dan een wandelingetje naar de kerstmarkt zijn we niet geraakt. Gewoon genieten van elkaar, hangen, spelen, lachen en zoveel mogelijk van dat alles in comfy kleren.

Het was ook echt fijn om een paar dagen alleen met de kindjes te zijn, zo werd het eeuwige ‘papa moet dat doen’ toch ook een specifieke roep om mama af en toe. Ik heb ook wel goede punten gescoord door voor de allereerste keer met hem naar de cinema te gaan. Rox vs. Megamindy was bijzonder indrukwekkend, soms een beetje te spannend maar vooral heel gezellig. Al vond hij het bijhorende zakje snoep minstens even leuk als de film zelf.

IMG_7447IMG_7448

Heerlijk dat kindjes gewoon enthousiast mee roepen met de personages en tijdens de pauze zichzelf even uitlaten door voor het doek prompt wat scenes na te spelen. Maar eerlijk waar, ik vind de cinema schandalig duur. Dat is bijna niet meer te doen om te gaan kijken, laat staan om er nog iets bij te nemen van eten of drinken. Shame on you, Kinepolis.

Het was vooral veel van gewoon thuis zijn, ik kan daar enorm van genieten. De dag passeert en hoewel ik het gevoel heb dat ik geen twee minuten stil gezeten heb, is er eigenlijk ook niets gebeurd. Of misschien toch, want het ene kindje staat in de keuken, het andere kindje doet spontaan en vrijwillig de kuis. En behoorlijk grondig.

IMG_7515 IMG_7483

Ik ben ook eindelijk overgegaan tot de aankoop waar ik al weken -wat zeg ik maanden – over aan het twijfelen was: de Boba draagzak. En nu sla ik mezelf voor de kop dat ik het niet eerder heb gedaan natuurlijk, want op een week tijd al twee keer goed gebruikt. En het is niet te zwaar, zelfs niet met een reuzenbaby. Ik zal zelfs meer zeggen, Basiel wou er ook een keer inzitten en zelfs dat ging vlot! Het lukt wel nog niet zo goed om Felix alleen in de zak te stoppen, maar oefening baart kunst zeker?

IMG_7474

Maar om de boel samen te vatten: het was heerlijk, fantastisch en geweldig. Ik kan daar zo van genieten om gewoon de huismoeder uit te hangen. Het is waarschijnlijk not done om dat cool te vinden, maar ik ben echt graag thuis.

Ik hoop dat het bij jou ook fijne feesten/vakantie was?

This entry was posted in Kind en gezin, Thuis en al, Want zo ben ik. Bookmark the permalink.

13 Responses to Oh jij, lieve vakantie, wanneer kom je terug?

 1. liese says:

  als je het internet mag geloven is er niets done. Iedereen lijkt maar cool en hippe vogel en in pop-up-shops en op evenementen te moeten zijn. Ik vind dat ook leuk gewoon thuiszijn! In mijn training.

 2. Evi says:

  Oh ja, grote fan van het thuis-zijn hier hoor! Al was de kerstvakantie bij ons erg vermoeiend met een peuter die net 2 is geworden. Zo hevig dat dat manneke kan zijn tegenwoordig. Ik vind dat ook wel tof om te zien en ben blij dat er wat pit in zit, maar terwijl 4,5 maanden zwanger zijnde vond ik dat ook extreem vermoeiend. We hebben hem twee dagen bij de oma laten logeren en in plaats van iets voor mezelf te doen, heb ik gewoon geslapen! Heerlijk! 🙂

 3. Mamafien says:

  Leve thuis zitten en genieten van elkaar! Deden wij ook in het weekend na de feesten. Het was duidelijk nodig! En leve draagzakken! Wij hebben een Beco, ook zeer tevreden over!

 4. Josie says:

  Leuk dat je een fijne draagzak hebt gevonden! Hopelijk hebben jullie er zeer lang genot van! Hier beginnen de draagdagen te minderen nu Alyssa de 2 jaar gepasseerd is en amai, ik mis het, ik kom Felix eens lenen denk ik ;-))

  Verder ben ik wel blij dat de vakantie gedaan is, ben geen thuiszitter en denk dat Elias ook wel deugd heeft om terug naar school te kunnen. Heb de volle twee weken thuis gezeten en dat was wat te veel.

 5. Kat says:

  Beetje een klaagcommentaar, maar de feestdagen waren hier heel lastig.
  Met een ongelooflijk slecht slapende 8-maander (lees: 7 keer opstaan ‘s nachts is een gemiddelde) keek ik uit naar ons driedaagse aan zee met vrienden. Dat was een echte ramp. Om de 45 minuten werd hij roepend wakker. Iedereen megavermoeid.
  Op Oudejaar zaten we om 10 uur al in bed.
  Zucht. Hopelijk betert dit gauw want ik ben vermoeider aan mijn werkweek begonnen dan ooit, terwijl ik die dagen juist nodig had om te recupereren…

 6. Lotte says:

  Ik ben soms twee personen in één: ik ga bijzonder graag op reis, maar ik ben daarnaast ook een echte huismus. Zo deed ik in het weekend van kerst echt geen klop. Ik sliep, las een beetje, luierde en keek naar Netflix. Het deed ongelofelijk veel deugd en toch ging ik in het weekend van Nieuwjaar voor 3 dagen naar Bouillon om daar te gaan wandelen. En op beide weekends kreeg ik van anderen commentaar (“Je zou beter iets doen ipv zo te luieren” en “je zou beter je familie bezoeken ipv op reis te gaan”) Om maar te zeggen: er is altijd wel iemand die wat je doet not done vindt. Niets van aantrekken, Sofie 😉

 7. Sarah says:

  Gewoon even een wistjedatje bij jouw opmerking over tarief Kinepolis: je weet hopelijk dat je via de gezinsbond zo’n €2 korting per ticket kan krijgen? Ook dan blijft het nog steeds een dure aangelegenheid, maar alle beetjes helpen hé…

 8. Thuis zitten is het nieuwe uitgaan! Ik kan daar ook keihard van genieten!

 9. Tine says:

  ‘k Heb er ook van genoten, al is het goed dat er terug wat meer regelmaat is, want de kindjes waren hier ook serieus ontregeld.

  Ander onderwerp: Ik zat deze middag in de auto en Nostalgie stond op. Die Billy Joel Live in Shea Stadium heb ik hier ook en ik begon direct “Get a prenup!” te roepen als je begon aan je verhaal 😀

 10. Joost says:

  Om wraak te nemen op de woekerprijzen van Kinepolis smokkelen wij zelf onze eigen drank en chips mee naar binnen 😉

 11. Emmely says:

  Als je een fijn huis hebt is het heerlijk om thuis te zijn en gewoon maar wat aan te rommelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *